duminică, 1 septembrie 2013

Limba română




Draga Benule,
Multumiri alese! Iata, de 31 August, 2013, ajunge si in familia mea australian-romaneasca acea "Unda Romaneasca" emisa de Radio Romania International, si asta prin efortul Domniei Tale la Postul de Radio Romanesc 3zzz-Melbourne.
Odata cu Primavara australiana, dar si cu reamintirea acelui frumos cantec "A ruginit frunza din vii" al primei zi te toamna acasa in Romania, am avut bucuria sa ascultam programul stirilor "Unda Romaneasca", atat din Romania cat si si din Australia, care ne-a inseninat sufletele si amintirile.
Draga Benule cu aceasta ocazie doresc sa-i urez succes si fratie romaneasca doamnei Iulia Nicolau, care s-a prezentat si a fost prezentata atat de imbucurator in programul de azi! Sunt prea mandru Benule de prietenia ta, constient asa cum am zis de multe ori, si voi repeta intruna, dumitale esti un Roman de mare suflet, iar Postul de Radio Romanesc 3 zzz-Melbourne a crescut in valoare si serviciile comunitare, devenind, dupa cum se vede, cel mai de seama slujitor al comunitatii romanesti australiene. Asta datorita eforturilor tale de OM al culturii! Si..., din suflet si dezinteresat! FELICITARI SINCERE, BENULE!
Dar, sa ma crezi, ascultandu-te, amintind despre Preotul Al.Stanciulescu Barda cu acele aprecieri despre Poezie, aprecieri elogioase ale P.Sf. Sale Chira, mi s-au umezit ochii. Si eu, port un mare respect domniei sale Preotului Al.Stanciulescu Barda, si a Editurii "Cuget Romanesc" Malovat; greu imi va fi sa aleg alta editura daca eventual ar fi sa mai public vreo carte, asa una de incheiere, acum la ai mei 73 ani. Imi place si munca altor edituri desigur, dar mi-ar fi greu sa renunt la "Cuget Romanesc". Asta e!
Frumoase cuvinte de Om al Bisericii Crestine rostite de domnia sa Corin Izvernariul. Frumoase cantecele romanesti ascultate! Frumoase prezentarile tale in tot cuprinsul emisiunii!
VA IMBRATISAM CU DRAG PE TOTI AI FRUMOASEI FAMILII MING&BEN
Familia Florica si Ioan Miclau "Gepianul".

***

Frate Ionica, ma ungi la suflet!
Meritul nu e numai al meu, e si al doamnelor Roxana Iorgulescu si Mihaela Dinca de la Radio Romania International pentru Unda Romaneasca – O SIMFONIE DE TRAIRI SI VIBRATII ROMANESTI. Cuvintele fratiei tale sunt bandaj pe rana dorului si a tanjelii mele perene. Putini sunt acei care-i incurajeaza si cu sutele cei care-i jignesc. Asta-i natura omului, blestemul speciei noastre. Noi, cei care daruim, asteptam multumiri, iar cei care primesc asteapta multumiri de la noi ca ne-au lasat sa le dam. E un PARADOX si daca nu-l intelegem vom continua sa suferim. Si atunci, ma intorc in mine si zic ca eu sunt aici pe pamant ca sa aduc bucurie, bucuria din mine care e bucuria daruita de Dumnezeu, nu de cei carora le-o darui. Daca ei nu dau, inseamna ca nu o au iar noi, ca incercam sa le-o daruim, inseamna ca incercam sa spargem zidul in care ei sunt inchisi, iar daca merita, atunci Dumnezeu le face revelatia darului nostru care vine de la El ca o punte spre El pentru cel ce e gata sa vada. Noi vedem, ne plecam capul in credinta si ducem cuvantul mai departe. La Multi Ani Limbii Romane!
La multi ani, taticule!
Benoni din Ciudanovita (Loc minunat - in limba sarba)
31 August 2013, Melbourne, Australia




2 comentarii:

  1. Felicitări, "Benule"! Realizezi emisiuni extraordinare pe calea undelor australiene în limba română! Să trăieşti mulţi ani fericiţi alături de cei dragi, împreună cu românii de la capăt de lume!

    Mult succes pe mai departe, mână-n mânâ cu limba română!

    Cu prietenie,
    Lucreţia
    Israel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga Lucretia!
      Aprecierea ta inseamna mult pentru mine.
      Cu bucurie,
      Benoni din Ciudanovita

      Ștergere