luni, 24 septembrie 2018

Sergiu Găbureac - HOȚII și SOCIALIȘTII




HOȚII și SOCIALIȘTII

    E vremea scrisorilor. După cea a lui Giuliano, plătită cu bani grei, apare zvonul existenței unei scrisori semnate, în numele Comitetului de inițiativă, de 3 lideri socialiști grei. După ce au tot încercat, prin tot felul de semnale interne, aducerea partidului pe calea socialiștilor europeni, au hotărât eliminarea răului. Ținta principală nu era greu de ghicit. O cunoaștea o țară întreagă de mai bine de doi ani de șefie autoritară, înconjurată de camarila arhicunoscută (Iordache, Nicolicea, Tudorel, Șerban Nicolae, Carmen Dan, Codrin Ștefănescu).
O știu până și alegătorii care au crezut în „laptele și mierea” promise de acest biet ciolănar al timpurilor noi. Liviu-Nicolae Dragnea.

Să comentez câteva pasaje din epistola data publicității.

„Au crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale și subvențiile pentru agricultori. Avem cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani, cel mai redus nivel al șomajului etc.”
E o fraza de la începutul epistolei, în care apar jumătăți de adevăr. E drept, au crescut salariile, dar cu prețul reînvierii inflației galopante. Au crescut și ajutoarele sociale, dar ele sunt percepute ca o mituire a electorului pesedist. Cât despre subvențiile pentru agricultură ele vin de la Bruxelles, Guvernul Dăncilă neavând niciun amestec. A crescut numărul salariaților, dar nu prin înființarea unor noi locuri de muncă, ci prin scoaterea la lumină a salariilor de mizerie plătite la negru în mediul privat. Cine i-a împiedicat până acum să o facă ? Sintagma „cel mai redus nivel al șomajului” e de râsul lumii. Păi, cum a scăzut șomajul în România ? Prin alungarea a milioane de români din țara lor. Numai anul trecut au plecat cât populația cât a două județe la un loc sau cât un Ploiești, cu tot cu periferii.
„Cu toate acestea, paradoxal, Partidul Social Democrat scade în preferințele electoratului” și „președintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat în sondajele de opinie cu 7%-12%.” Realități absolut motivate de „realizările” lor menționate mai sus + plus lupta pentru acapararea Justiție. O fi poporul pesedist plin de tot felul de noncalități, dar tâmpit nu e !

Scrisoarea enumeră și cauzele pentru care PSD se află în această situație.

„Partidul Social Democrat și guvernul său sunt parte a unor conflicte interne.” Corect. E o luptă între puținii socialiști din PSD și masa uriașă de ciolănari. Corupți și corupători !
„Modul în care au fost desemnați cei trei candidați la funcția de Prim-Ministru și membrii Guvernului, fără niciun set valid de criterii necesare pentru o guvernare performantă” sau „Moțiunea de cenzură împotriva propriului guvern, instalarea a nu mai puțin de trei guverne în 19 luni, schimbările neexplicate ale unor miniștri, sunt elemente percepute în mod negativ de electoratul PSD.” sau „Conducerea discreționară a partidului, transformarea structurilor de conducere (Biroul Permanent Național, Comitetul Executiv) în foruri care validează deciziile luate într-un format restrâns, desființarea de facto a Consiliului Național și a Departamentelor partidului, lipsa dezbaterii interne în structurile politice și parlamentare.” Corect scris ! Dragnea procedează exact ca pe vremea când era „baron” la Teleorman. Și-a trântit propriile guverne, fapt unic în lume ! Iar, actualul a ajuns de râsul planetei prin Veorica de la Videle. Iar în partid, Dragnea se comportă dictatorial. Nimic nou sub soare !

„PSD se află într-un război permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importantă a societății românești: Președintele României, partidele politice din opoziție, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civilă etc.” Este o vorbă: Când doi îți spun că ești beat, du-te și te culcă ! Beția politică e mai cumplită decât cea etilică.
„Agenda publică a fost acaparată de teme precum corupția, schimbările din Justiție, Statul Paralel, de protocoalele de colaborare cu SRI, care au acoperit, în planul dezbaterii publice, rezultatele guvernării în domeniile economic și social.”
 
Repet: O fi poporul pesedist plin de tot felul de păcate, dar tâmpit-tâmpit nu e !

Tot mai mulți sunt sătui de tot soiul de gulgute, abureli și scenarii fără acoperire, s-au prins că, de fapt, gașca de falși socialiști lucrează doar în interes propriu. Ceea ce se întâmplă cu legile Justiției e mai mult decât edificator. Dragnea și penalii săi sunt disperați și asta se vede de la o poștă. Invenția cu „statul paralel” a devenit subiect de presă umoristică. Stat paralel în care, el însuși, s-a dovedit a fi verigă ! Plus potlogăriile cotidiene financiar-economice care au loc în toate județele țării unde la Putere este coaliția ALDE-PSD.
„Acțiunile de protest anunțate pentru lunile septembrie și octombrie 2018 vor adânci criza de neîncredere în partid.” Așa e ! Să nu uităm nici măcelul din 10 august aranjat, în Piața Victoriei, de oamenii lui Dragnea. Acum, o dau din colț în colț.
„Promovarea în guvern, ministere, agenții, alte instituții publice a unor persoane cu evidente carențe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării.” Din păcate, chiar „salvarea” din vinerea neagră a liderului PSD s-a făcut tot prin cumpărarea noaptea, ca la tarabă, a susținătorilor prin promiterea de funcții, alocări de bugete grase ș.a. Nu mai pun la socoteală gafele fără număr ale analfabeților aflați pe post de prim ministru și miniștri ai României. Nici analfabetul de Ceaușescu nu a avut asemenea echipe guvernamentale catastrofale.
„Situația juridică vulnerabilă a liderului PSD, Liviu-Nicolae Dragnea, a devenit vulnerabilitatea majoră a partidului.” Aici e cea mai mare bubă a Frontului „Salvării” Naționale, acum în blana de oaie PSDragnea. Dragnea e deja de două ori penal, plus că mai vin niște procese din urmă.
Semnatarii scrisorii, în numele unui grup de inițiativă (!), vin și cu 19 propuneri concrete. „Demisia imediată a domnului Liviu Nicolae Dragnea din funcția de președinte al Partidului și din funcția de Președinte al Camerei Deputaților.” Spuneți-mi ce dictator ați cunoscut în istorie care să se fi retras de bunăvoie ? „Doar Congresul mă poate schimba !”, celălalt voia „Marea Adunare Națională”.


„Îmbunătățirea actului de guvernare și consolidarea echipei guvernamentale. Agenda publică a Guvernului trebuie centrată pe investiții publice, sprijinirea mediului de afaceri în vederea menținerii ritmului de creștere economică.” Cu cine ? Cu Veorica și ai ei ? Slabă nădejde ! Asta, deși, în PSD sunt și profesioniști în ale administrației.
„Susținerea marilor proiecte de infrastructură critică (termoficare, alimentare cu apă etc) și a colaborării dintre Guvern și administrația publică locală pentru implementarea acestora.” Termoficarea și alimentarea cu apă să fie marile proiecte de infrastuctură critic pentru România ? Nu zic că nu ar fi importante !
„Impulsionarea inițierii și derulării proiectelor privind infrastructura de mobilitate (autostrăzi, drumuri expres, centuri ocolitoare etc) de către administrația centrală și locală.” Ce să impulsionezi când guvernul refuză (sic!) să le demareze ? Vezi declarația uluitoare făcută de Corina Crețu, comisar european. Pesedist !
„Susținerea necondiționată a adoptării și aplicării noii legi a Pensiilor, așa cum a fost elaborată de actualul Guvern.” Cum să susții ceva, care se modifică toată ziua și care va fi aplicată va fi în următorul mandat legislativ ? Când vor fi alții la Putere !
„Elaborarea unui plan coerent de eficientizare a sistemului de ajutoare sociale prin măsuri țintite, menite să-i ajute pe cei aflați cu adevărat în nevoie, astfel încât lupta împotriva pauperizării să înregistreze rezultate vizibile.” Se continuă cu măsurile populistă de mituire a majorității electoratului PSD ! Bravos !
„Pregătirea corespunzătoare a Președinției Consiliului Uniunii Europene, moment ce trebuie să genereze o îmbunătățire a imaginii României și a guvernării, în plan internațional.” Cu cine, tovarăși ? Cu alde Daea și Meleșcanu ?
„Creșterea coeziunii grupurilor parlamentare și adoptarea în această sesiune parlamentară a pachetului de legi privind Justiția, legile de modificare a Codului penal, a Codului de procedură penală, a Codului de procedură civilă; legile privind securitatea națională, Codul administrativ.” Băieții nu se lasă ! Poate, poate, deși și-au pus în cap toată lumea civilizată, inclusiv pe colegii lor socialiști europeni ! Chiar nu gândesc deloc ?!?
„Adoptarea unei inițiative legislative privind amnistia și grațierea, după o largă consultare și dezbatere cu: Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă. Reforma justiției și a politicii penale pot reuși, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecției drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.” Aici mai vin în rândul europenilor, nu cum le gândise Dragnea&Tăriceanu.
„Condamnarea cu fermitate și luarea tuturor măsurilor pentru împiedicarea imixtiunii serviciilor secrete sau a grupurilor de interese ilegitime în actul de justiție, care trebui să se înfăptuiască imparțial, cu respectarea strictă a Constituției și a legilor în vigoare.” Care imixtiune, gulguta cu „protocoalele” fiind o aiureală totală ? Iar „grupul de interese ilegitime în actul de justiție”, provine, în cvasitotalitate, din PSD.
„Susținerea referendumului național privind revizuirea Constituției din data de 7 octombrie 2018.” Bani aruncați pe fereastră, când totul e reglementat de legislația românească.
„Susținerea Guvernului în procesul de rectificare bugetară.” Păi, aia din august a fost rectificare bugetară pozitivă ? Au tăiat de la unii și au dat la alții, neglijând direcții importante de dezvoltare economică a țării !
„Îmbunătățirea relațiilor cu partenerii internaționali și recâștigarea încrederii în România și în Partidul Social Democrat. Trebuie să redevenim parteneri viabili pentru dialog în cadrul Partidului Socialiștilor Europeni și Internaționalei Socialiste.” … „Demersul nostru este unul onest, care nu urmărește interese personale, ci salvarea Partidului Social Democrat într-un moment dificil.” Corect, însă cred că e prea târziu ! Nimeni nu mai crede în variant „socialistă” mioritică. 30 de ani de fesenism haotic sunt suficienți pentru România.
Ar fi mult multe de comentat, dar lelea Safta îmi stă în coastă și-mi spune hotărâtă: „Deocamdată să vedem cine de la ei e cu hoții și cine cu socialiștii europeni. Mi-e teamă că hoții domină PSD-ul ! ”
Am mai scris, avem nevoie de o stângă europeană, nu de o gașcă de hoți, care au confiscat partidul cu interese dictate, se pare, și de alte zări. Sunt sigur că, în curând, vor fi luați în vizor și cei din camarila vătafului.
La români, camarila are o tradiție medievală. A practicat-o chiar și colonelul Ioan Alexandru Cuza, după ce a devenit, domnitor al Principatelor Unite, a avut-o la picioare și Regele Carol al II-lea, precum și alții. Domnitori sau președinți.
Pe toți, camarila i-a dus la piezanie. Așa se scrie istoria !
De vineri, contrar aparențelor de învingător, Liviu-Nicolae Dragnea a devenit un cadavru politic. Să vedem cine-i organizează „funeraliile”. Ai lui colegi, Justiția sau cei din piețele mioritice.

În anul centenar, circul politic continuă !


Toate bune ?





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu