miercuri, 31 iulie 2019

GSM IEPURII PREZINDENȚIABILI (tableta sf ruptă din viață)




IEPURII PREZINDENȚIABILI

Așadar și prin urmare, la linia de start a noii campanii electorale s-au prezentat cam toți viitorii pretendenți la postul de președinte al României din Dealul Cotrocenilor. Mai rămâne ca iepurilă cel mic, Viorel plagiatorul, să se decidă. Acum își numără urechile, să vadă cu câte va rămâne după numărarea lor de către ale(r)gători. N-ar fi exclus ca alți iepurași să fie scoși din pălăriile păpușarilor scenei politice românești !

În urma creației artificiale USR, care a prins destul de tare la o parte a poporului urban tânăr avid, din totdeauna, de noutăți, pe care le înghite pe nemestecate și apoi aleargă la medicul de familiei să-i dea ceva pentru arsuri la stomac, nimic nu mi se mai pare exclus. Așa s-a întâmplat, hocus pocus preparatus, cu lansarea marelui partid de „dreapta” PD-L. Doar o noapte le-au trebuit păpușarilor și la comanda - Abracadabra ! PD-ul fesenist de stânga a devenit PD-L pe dreapta cu marele bișnițar jucător de la Anvers la timonă. Iar boborul, tot tânăr și atunci, a înghițit nada cu tot cu plută ! Ce-a urmat se știe. Alți ani în care s-a tot jucat polca pe furate.
Greu a fost până s-a hotărât Veorica-Vasilica să se sacrifice și să candideze ! Pentru partidul ei cu picioare de lut, pentru țara Mioriței și, mai ales, pentru poporul dus continuu cu preșul de 30 de ani. PSD-ul e pe cale să se reformeze, dar tot cu sechestrată de bună voie în frunte ! Foarte tare !
„Doar prin fuziunea PSD cu USR se va realiza reforma mult clamată”, îmi susură lelea Safta, sosită cu un bronz de invidiat de pe coclaurile Europei de Vest cu recorduri termice de coșmar.
Din liota de pretendenți ai șobolanilor roșii la prezidențiale, a rămas, ca prin farmec, doar Veorica de Videle. Orlando, Fifor, Nicolae&Co. și-au pus coada între picioare și s-au retras ! Până și Firea nu s-a mai pus contra vântului ! Cine a dat semnalul din spatele cortinei !?! Lăsați-o pe Veorica că e damă bună ! Până la alegeri.
„Voi demisiona dacă nu intru în turul doi.” Alde lelea Safta și chiar proprii fani pesediști o vor ajuta să-și reia catedra de lucru manual de la Videle. Dacă va trece examenul de titularizare. Cu Abramburica nu-i de joacă !
Despre candidatul alianței USR-PLUS, mă voi exprima doar după ce-i va cădea cașul de la gură. Ca orice copil răzgâiat, Barna are tot felul de ieșiri. Stângist-securiste. Așa-i când banii de buzunar vin de la părinți necunoscuți de marele public. Desigur, nu de la Soros. Oare mai trăiește, György Schwartz ?
La Cioloș se știu finanțatorii și antrenorii ! Oameni cu vechi state în servicii.
Iubitorul de sine, Călin, file de basm, manechinul „liberal sub acoperire”, n-a stat mult pe gânduri punându-și mica oștire de dezertori liberali să-l voteze drept candidat în plutonul urmăritorilor șoldanului Iohannis.
Mai sunt și alți iepurași ce-și dau aere de prezidențiabili, dar șansele lor sunt minime. De fapt, ca să o citez tot pe lelea Safta, dacă am fi oameni raționali, de data asta, n-ar mai trebui să fie al doilea tur. „Am arăta lumii civilizate ca nu degeaba am cântat 30 de ani Deșteaptă-te române !” Am face și economii țării și așa îndatorate peste poate de Orlando finanțatorul ciracilor. 
Klaus-Werner Iohannis, călit deja în acest post, este omul care a dovedit că știe ce înseamnă a fi președinte echilibrat și nu secretar general al PCR, cum îl tot vor unii și alții. Are tact diplomatic, îl cunosc și-l respectă colegii din Uniunea Europeană, cu care vorbește pre limba lor fără traducător, și chiar dacă atribuțiile lui sunt extrem de reduse în politica internă a intervenit decisiv în momente cheie. Nu zic că e perfect, nici nu există așa ceva, dar nu văd, deocamdată, un contracandidat pe măsură. După un al doilea mandat iohannesian vom mai vedea ce și cum cu fotoliul de la Cotroceni.
Până atunci se mai maturizează alți doritori de „șef de ... stat” !
Dacă va avea un parlament pe măsură și un guvern al lui, cu siguranță căruța poate fi urnită din loc, dacă nu … circul mioritic va cunoaște noi numere senzaționale  ! Lume, lume !
 PS. Noul ministru de interne, adus din cloaca mafiotă constănțeană, a reluat tema cu „lovitura de stat din 10 august 2018”, preluată instantaneu de la șefa Veorica. Măi să fie ! Cică protestatarii au forțat intrarea în clădirea guvernului. O fi văzut alte filmări ! Nici măcar în grădinița din fața clădirii nu au intrat dinamoviștii deghizați în protestatari, darmite să ajungă la ușile edificiului ! Și ăsta pare la fel de „dăștept” ca și madam Carmen cea cu microfonul în priză. De ce nu lasă Justiția să se pronunțe ! Din două una: „a semănat a lovitură de stat” sau a fost ? Că de gazat, sigur ne-au gazat !
*
PSS. Veorica-Vasilica, prim sinistra României,  nu o susține pe Codruța Kovesi la înaltul post european pe motiv că e acuzată de una și alta de un fost ministru numit politic. Și dacă se dovedește că nimic nu-i adevărat, Veorico ? Atunci ce vei mai declara ? Bine că o susțin Franța, Germania și ... Bulgaria.
*
PSSS. Știam că a consilia înseamnă a da sfaturi. Cel care le dă are ani de experiență în spate și un cv profesional bogat pe domeniul în cauză. Vezi consilierul lui Isărescu de la Banca Națională a României, Adrian Vasilescu.
Ce sfaturi poate da un țîngău, abia ieșit de pe băncile școlii, fie el chiar fiul lui Adrian Năstase, sau o „domnișoară” cu picioarele până-n gât ?
La mijloc nu este decât nepotism la cele mai înalte cote sau instincte sexuale exacerbate. Așa s-a făcut și transferul, oficializat în Duminica orbului din 1990, de la PCR la FSN, cu tot felul de odrasle de generali și cadre de bază ale „epocii de aur” ceaușiste. Asta, da, democrație originală !
*
 PSSS. Apropo de crimele de la Caracal și de prin toată România.
Măi fraților, dacă au părăsit România aproape cinci milioane de români, „datorită” politicilor mafiote ale Frontului Salvării Naționale de unde să mai ai cadre profesioniste ?
Cei inteligenți și onești, care au mai rămas prin țară, s-au privatizat.
Astfel, în toate domeniile de care răspunde Statul au rămas neamurile analfabete, ciurucurile și ciolănarii iar rezultatele se văd tot mai mult !
Asta-i trista și dura realitate și nu poate fi rezolvată curând !
Ne trebuie cel puțin 10 ani, cu condiția să-i dăm jos pe ăștia instalați pentru vecie la butoane.

În rest, caniculă ușoară !




Comentarii:

Una la mână: ,, Bine că la Căușeni, Republica Moldova  cu 200.000 euro, fonduri europene s-a introdus încălzirera pe biomassă și încălzirea solară pentru apa caldă. Poporul nostru a văzut sau auzit(despre) lista ofertelor fondurilor europene nerambursabile sau  ni s-a umplut timpul TV numai cu baliverne ? 
Cineva ne-a blestemat de: ,,Voi și copiii copiilor voștri, să... purtați orbul găinilor și surzenia celor fără de urechi !”
 Cu stimă, 
 Melania Rusu Caragioiu






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu