miercuri, 24 iulie 2019

Viorel Roman - Scurt tratat de morti celebre




Scurt tratat de morti celebre

Krimi, in germana, e un roman politist sau de aventura, o carte unica, exceptionala, prin tematica macabra, conciziune si stil. Prof. dr Ioan Romosan, membru titular al Acedemiei Medicale, fost ministru-secretar de stat, in cartea sa „In memoriam, Scurt tratat de morti celebre, Carte scrisa in memoria a peste 500 de celebritati ale umanitatii“, Timisoara, 262 p., merge pe urmele moralistului Chamfort, „De ce trebuie sa inveti sa mori, din moment ce iti reuseste foarte bine sa o faci din  prima incercare? Dar daca viata e ansamblul fortelor care se impotrivesc mortii, moartea nu trebuie oare sa tina seama de cele mai elementare reguli ale vietii?“, apoi dr. Romosan atrage atentia intr-un Avertisment ca „moartea e un eveniment de viata, un pic mai trist, iar arta de a muri te poate face nemuritor.“ Cartea cu un Index alfabetic e scrisa pentru prieteni, cititori fideli si poate fi comandata la telefonul 0721.553.244 sau pe e-mail ioan.romosan@gmail.com Iata cateva celebritati nationale, internationale si soarta lor implacabila, intr-o propozitie. Exitus. Alexandru Averescu, maresalul si prim-minstru, moare de o banala pneumonie. Ludwig von Beethoven moare in toiul unei furtuni de zapada, dupa ce mananca o inghetata cu rom, de ciroza hepatica. Ion Basarabescu, prozator, moare intr-un accident rutier. Lavrenti Beria, sef al NKVD-ului, maresal si vivepremier, e impuscat „pentru tradare de neam si patrie“. Constantin Brancusi, moare de insuficienta cardiaca. Brutus, fiul si unul din asasinii lui Cezar, e injunghiat de un sclav. Armad Calinescu, prim-ministru, e impuscat in plina stara de Garda de Fier. Paul Celan, poet, se sinucide aruncandu-se de pe un pod in apele Senei. Cicero e injunghiat, i se taiat mainile si limba, care-s apoi expuse in Forumul roman. Cleopatra se sinucide cu serpi veninosi. Gheorghe Doja, cruciat, moare „in chinuri medievale, cu fier inrosit“, iar ortacii sai sunt siliti sa-i manance carnea fripta. Gheorghe Gheorghiu-Dej moare dupa tratament eronat al unui cancer vezical care a metastaziat in plamani si ficat. Conspirationistii cred ca a fost iradiat de rusi, samd. Acest succint esantion alfabetic a unor personaje celebre si cauza moartii lor, mai mult sau mai  putin cunoscute, este un indem pentru a continua lectura pana la Zenon din Eleea, filozof, care se ridica impotriva tiranului si drept pedeapsa e zdrobil intr-o piua. Cornel Zelea Codreanu, capitanul Garzii de Fier, e ucis de regele Carol II. Emile Zola moare asfixiat cu monoxis de carbon. Stefan Zweig se sinucide cu cea de a doua sotie aruncandu-se de pe o stanca la Petropolis, Brazilia. Viorel Roman Timisoara, 21 iulie 2019

https://www.academia.edu/39898440/Scurt_tratat_de_morti_celebre?email_work_card=view-paper


Scurt tratat de morti celebre / Nicolae si Elena Ceausescu

*Interesant, nu am știut că atât de mulți oameni celebri s-au sinucis, deoarece au ajuns la concluzia că problemele lor nu mai pot fi rezolvate pe lumea aceasta. Cei care au fost uciși, mă rog, este explicabil, printre altele, prin ceea ce au făcut ei înșiși semenilor. Unde este totuși cazul Ceaușescu, care, pentru românii mai în etate, este cel mai apropiat de pielea lor (în sens propriu, nu figurat) exemplu de muritori care s-au crezut zei?


* “Tribunalului Militar Exceptional. Capete de acuzare: 1. Genocid - peste 60.000 de victime; 2. Subminarea puterii de stat prin organizare de actiuni armate impotriva poporului si a puterii de stat;3. Infractiunea de distrugere a bunurilor obstesti prin distrugerea si avarierea unor cladiri, explozii in oras etc; 5. Incercarea de a fugi din tara pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari, depuse in banci straine; Pentru aceste crime grave impotriva poporului roman si a Romaniei, inculpatii Nicolae si Elena Ceausescu au fost condamnati la moarte si confiscarea averii. Sentinta a ramas definitiva si a fost executata“. Ceausescu nu a avut conturi in strainatate, de la 60.000 s-a ajuns la 1.000 de morti, dupa arestareal lui. Teroristii s-au metamorfozat in simulatoare.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu