miercuri, 5 ianuarie 2022

Redactia ART-EMIS - Scurtă notiță despre „istorie și ipocrizie”

 



Scurtă notiță despre „istorie și ipocrizie”

Redactia ART-EMIS

05 Ianuarie 2022

 

Rar, dar se întâmplă, pe rețelele de „socializare” se mai găsesc și comentarii raționale, greu de contrazis. Vă prezentăm un colaj cu trei dintre acestea, lăsând la latitudinea fiecăruia să tragă și alte concluzii în afara celor de la finalul „notiței” semnate Valentin Roman (Redacția ART-EMIS)

 

Ținute « Hugo Boss » - Deh, e vorba de bani...

 

„La prima vedere, cele doua fotografii nu au nimic în comun, totuși, interesant este cum jucătorii echipei israeliene de fotbal « Macabbi -Tel Aviv » (foto1) adoptă lejer ținute « Hugo Boss », același deținător de brand care a creat uniformele ofițerilor S.S. (foto2), adică „ăia de omorau evrei cu duiumul”... (cel puțin așa suntem învățați ca s-ar fi întîmplat conform programei școlare oficiale și prin intermediul presei « independente »).

 

Hugo Boss a fost unul dintre cei mai aprigi membri și susținători ai Partidului Nazist din Germania (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei), de la începutul creării acestuia și unul dintre cei mai mari finanțatori ai N.S.D.A.P., până la final. Și totuși, în anul de grație 2022, există zeci de reprezentanțe și magazine « Hugo Boss » în Israel. La fel, există zeci de magazine « Coco Chanel », care poarta numele lu' tanti aia care a colaborat la Paris cu ocupanții naziști S.S., din pricina căreia au fost executați sute de membri ai Rezistenței Franceze. Deh, e vorba de bani...

 

Ați auzit de vreun boicot din partea Israelului împotriva acestor doua branduri? Eu nu. Ba din contră. Deh, e vorba de bani... În timp ce pe tot mapamondul, în orice tara, contestarea ori diminuarea anvergurii holocaustului sunt pedepsite cu amenzi ori chiar cu închisoarea, iata cum ipocrizia este în floare tocmai în randul urmașilor « victimelor ».

 

În țara mea, îmi este interzis să pomenesc ceva de Ion Antonescu

 

Mie, în țara mea, îmi este interzis să pomenesc ceva de Ion Antonescu dar în țara lor se poate cu Hugo Boss, marele prieten al lui Hitler. Oriunde în lume asocierea cu simboluri, persoane, acțiuni și evenimente care ar fi fost părtașe la « Holocaust » și exprimarea acestora în public sunt interzise, dar tocmai în Israel, Nu! Câtă ipocrizie! Ba chiar am, în țara mea, un institut plătit din bani publici (adică din banii contribuabilului român - n.r.) care ne învață, pe noi, românii, cât de răi am fost noi cu unele minorități de-a lungul timpului și cum trebuie să plătim pentru asta...

 

- concluzia 1 : cultura te face neprost ?!

 

- concluzia 2 : postarea nu este antisemită (mai precis și corect, „nu este anti-evreiască” - n.r.), ci anti-ipocrizie !

 

- concluzia 3 : cei care nu înțeleg sau nu sunt de acord cu  concluziile 1 și 2 pot fi onorați cu statutul de « prost  calificat » !”[1]

 

Nota redacției - Inevitavil, alte două concluzii rezultă sine die:

 

- concluzia 4 : I.N.S.H.R.-E.W. este o instituție de stat anti-românească aflată sub directa subordonare a Guvernului României și plătită din banii contribuabilului român;

 

- concluzia 5 rezultată din concluzia 4 : Guvernul României este anti-românesc!

 

Limba Română și Istoria au fost eliminate din lista Olimpiadelor Școlare Naționale

 

În lista concursurilor de tip „Olimpiadă” publicată de Ministerul Educației nu mai au loc cele două discipline care au legătură cu identitatea națională a românilor. În schimb, se vor organiza: o olimpiadă națională de limba maghiară, una de limbă rusă, alta de limbă poloneză etc.! Nu este absolut nicio glumă, lista poate fi consultată în foto.

 

Singurii politicieni care au reacționat împotriva acestui uriaș abuz au fost liderii A.U.R., G. Simion și C. Târziu. Culmea, se cere scoaterea în afara legii a partidului A.U.R.[2], care, așa cum declară deputatul P.N.L. Alexandru Muraru (favorit al schiorului-biciclist și cap de afiș recidivist în acțiuni anti-românești - n.r.), reprezentant special al guvernului pentru combatarea « xenofobiei » și « antisemitismului », este o organizație extremistă și o amenințare la adresa ordinii constituționale! Noaptea minții!”.

 

Suntem mulți... nu putem fi scoși toți „în afară legii”

 

Ambasada Israeului la Bucuresti critica vehement afirmatiile liderilor AUR potrivit carora disciplina „Istoria evreilor.Holocaustul” reprezinta o tema minora intre materiile de studiu si considera acest tip de atitudine drept una extremistă, invocându-ne nouă, românilor, ca trebuie să ne asumăm trecutul și tot ce-am făcut noi rău...

 

Dragă ambasada a Israelului, aș dori să iei în considerare următoarele obiecții, dacă tot vorbim despre genocid:

 

- De ce titlul viitorului manual obligatoriu va fi „Istoria Evreilor.Holocaustul”? De ce vă opriți la „holocaust”? Păi eu sunt de acord să fie studiată istoria evreilor în România cu totul, și înainte și după, adică și după 1946, astfel încât elevii români să afle și despre Ana Pauker (Hannah Robinsohn), Silviu Brucan (Samuel Brukner), Mihai Dulgheru (șef al închisorilor), Ștefan Koller (șef al închisorii politice de la Aiud), Erno Neunlander (maior KGB, tatăl lui Petre Român), Ion Iliescu, William Suder (șef al contraspionajului), Vass Ghizela (fosta șefa la Externe și bunica lui Bogdan Olteanu), Leon Tismăneanu (de fapt Lev Moiseevici Tismeneţki, adică tac-su lu' Tismăneanu ăla care a întocmit un raport de „condamnare a comunismului”, în contextul în care tocmai el e fiu de torționar comunist) și multe alte sute de persoane. Ce au în comun aceste nume? Păi... toți erau evrei și sunt responsabili direct și/sau indirect de moartea a zeci și sute de mii de români, în mare parte elite intelectuale, latifundiari și țărani care li s-au împotrivit după 1946. Ca atare, dragă Ambasada a Israelului, vei avea bunăvoința să incluzi și aceste aspecte în viitorul manual? Oare, prin aceste nume înșirate, nu v-ați răzbunat destul și pentru făcute și nefăcute de către noi? Hai, asumați-va și voi cele rele făcute de ai voștri !

 

- Un procent semnificativ din populația actuală a Israelului are descendența din bunici și străbunici care au trăit în România. Se poate, cumva, să se instituie și în Israel, la nivel de liceu, că materie obligatorie de studiu „Istoria Românilor”?

 

- Pentru ce este nevoie de un manual întreg al vostru (respectiv zeci de ore de predare în școală), în contextul în care propria mea istorie este milenară și, totuși, nu i se alocă atâta atenție?

 

- Din banii românilor se plătește activitatea unui institut („Elie Wiesel”), care ne spune de ani buni ce urât ne-am purtat noi cu evreii, institut care denigrează personalitățile culturale și istoria românilor. Mai au mult de studiat? Ca să știm cât îi mai finanțăm din banii noștri...

 

- În loc de „politică pașilor mărunți”, nu mai bine ne spuneți voi direct ce doriți de la noi?

 

- Suntem mulți... nu putem fi scoși toți „în afară legii”...

 

Pentru fiecare piatră și ciob pe care voi vreți să le distrugeți din temelia istoriei noastre, noi vom pune altele la loc. Nu puteți minți voi la fel de mult pe cât adevăr spun pământul nostru și urmele strămoșilor din el !

 

Aranjament grafic - I.M.

 

-----------------------------

[1] https://www.facebook.com/valentin.roman.37 - 3 ianuarie 2022

[2] Idem - 4 ianuarie 2022







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu