vineri, 3 februarie 2017

FAINA ALBA




LUCRURI NESTIUTE DESPRE FAINA ALBA, CARE TE VOR LUA PRIN SURPRINDERE!

          V-ati pus vreodata intrebarea de ce insectele pe care le regasiti in punga de faina veche sunt moarte? Cred ca veti gasi raspunsul in randurile care urmeaza.....

          Regimul alimentar standard din intreaga lume este cauza principala a mai multor afectiuni cronice, putand culmina cu cazuri de mortalitate.

          Alimentatia zilelor noastre face victime, iar faina alba, folosita in diferite preparate, nu se dezice de acest lucru!

          
          In 1910, Curtea Federala a Districtului Missouri a declarat ca faina alba 000 nu poate fi consumata de oameni. Insa, din nefericire, conform lui H.W. Wiley, (primul bucatar din cadrul Administratiei Alimentare si de Medicamente), legea "a fost abolita datorita influentelor politice ale morarilor" si "de atunci nu a mai fost semnalat niciun pericol in cadrul AAM".

          Cazul este tratat in cartea lui Wiley, intitulata ,,Istoria unei crime impotriva legii pentru mancare sanatoasa".

          In zilele noastre, faina este fabricata din grau tratat cu fungicide, pesticide si insecticide, incepand de la procesul de semanare a graului si pana la ambalarea produsului finit. Din 1910 si pana acum, peste 60 de produse chimice au fost aprobate pentru a albi faina.

               
Cinci lucruri nestiute despre faina alba, care te vor lua prin surprindere!

          1. Nu contine nutrienti
          Producatorii de faina alba indeparteaza mai intai tarata din semintele de grau, adica cel de al saselea strat exterior, precum si germenii care contin 76% din vitamine si minerale. 97% din fibre sunt risipite.
          Acelasi lucru se intampla si cu vitamina E, cu 50% din cantitatea de calciu, cu 70% din fosfor, cu fierul, cu magneziul si cu vitaminele B.


         
 2. Contine bromat de potasiu
          Dupa cele mai sus mentionate, faina este supusa unui proces de albire si conservare folosind 
dioxidul de clor.

Apoi se adauga calcar, alaun si carbonat de amoniu, pentru a-i da un aspect cat mai atragator pentru consumatori. In stadiul final de prelucrare, faina este tratata cu un agent antisarare, numit sorbitan monosaturat. Alaturi de acest agent nociv, se adauga inca unul, numit bromat de potasiu - un oxidant puternic, ce provoaca cancer.
         
Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului a clasat bromatul drept un cancerigen de grupa 2B.


          
3. Este un insecticid natural
          Stiai ca daca o insecta intra in punga cu faina si incepe sa o manance, va muri? 
Faina alba este un insecticid natural, care are efect letal asupra insectelor care o consuma.

]
         
 4. Contine L-cisteina
         
 L-cisteina este un amino acid esential, care se gaseste, de obicei, in compozitia celor mai multe produse de patiserie, avand rolul de a accelera procesarea industriala. De asemenea, blatul de pizza, biscuitii, pastele si chiflele fast food contin acest ingredient. Desi poate fi produsa in laborator, l-cisteina folosita in produsele de panificatie este obtinuta prin metode ieftine, care includ extragerea ei din pene, animale, coarne de  vaca, par uman si produse petroliere. Dezgustator, nu-iasa? Majoritatea l-cisteinei este de provenienta chineza.
 

       
   5. Favorizeaza declansarea diabetului
          Faina alba contine 
aloxan.  Aceasta substanta ofera painii un aspect pufos si aerat. Conform studiilor, aloxanul distruge celulele beta ale pancreasului. Aceste efecte sunt atat de nocive, incat medicina naturista a numit substanta
"posibila toxina a celulei beta".

          In ciuda toxicitatii declarate a aloxanului, substanta nu a fost inca interzisa. Vestea buna este ca actiunea aloxanului poate fi contracarata de vitamina E. Conform unui studiu al medicilor, efectuat pe cobai de laborator, vitamina E a protejat organismul de efectele nocive ale administrarii de aloxan.

Sursa: Prof. Valentina Lupu










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu