duminică, 5 noiembrie 2023

Corvin Lupu - Proiectul Noului Drum al Mătăsii schimbă radical Lumea a Treia

 



Proiectul Noului Drum al Mătăsii schimbă radical Lumea a Treia

Prof. univ. dr. Corvin Lupu

05 Noiembrie 2023

 

În săptămâna 16-22 octombrie 2023 am participat la Forumul Aniversar al Noului Drum al Mătăsii și rugat să susțin două cuvântări diferite, în cadrul a două secțiuni ale congresului. Alegerea secțiunilor nu am făcut-o eu, cum se obișnuiește de regulă, ci am fost rugat să elaborez temele în funcție de direcțiile în care organizatorii doreau să afle părerile mele, ca și ale altor cercetători invitați la congres. China nu ignoră ideile specialiștilor. În afara noastră, a celor de profesie, au fost invitați un mare număr de politicieni de vârf, cu deosebire președinți și prim-miniștri ai unor state, atât aflați în funcție, cât și foști.

 

Actualmente în China se desfășoară numeroase manifestări științifice sub genericul Noului Drum al Mătăsii, inițiat de China, prin președintele Xi Jinping, cu zece ani în urmă. Noul Drum al Mătăsii nu reprezintă doar infrastructura care leagă China de centrul Asiei, de Orientul Mijlociu, de Africa și de Europa. Semnificația sa este una în primul rând politică. Este vorba de faptul că Republica Populară Chineză se conectează foarte puternic cu majoritatea Omenirii într-un nou sistem de relații internaționale, bazat pe egalitatea partenerilor, pe dezvoltarea în comun, în condițiile suveranității statelor și avantajului reciproc egal, punând relația între oameni pe primul plan. Pentru aceasta, China va investi multe mii de miliarde de yuani. Ea va finanța întregul proiect. Este cel mai mare proiect de acest fel din istorie, pentru că el va depăși mult ca dimensiune financiară Planul Marshall.

 

Dar Planul Marshall a condus la supunerea totală a statelor finanțate de americani să se dezvolte economic după al doilea război mondial, în timp ce proiectul chinezesc al Noului Drum al Mătăsii propune alte modele de cooperare internațională, economică și politică. Noul Drum al Mătăsii propune modelul de relații internaționale în rețea, pe orizontală, între parteneri egali. A fost propus de China și susținut de Rusia și este net superior modelului globalist piramidal oligarhic iudeo-american. În cadrul Forumului Noului Drum al Mătăsii, unii specialiști vorbitori, inclusiv reprezentantul Ungariei au subliniat că globalizarea în jurul Statelor Unite a eșuat. Astăzi cele mai mari trei continente, Asia, Africa și America Latină se deglobalizează de forma americană a globalizării și se regrupează în jurul Chinei, sprijinită de Rusia.

 

Modelul occidental de globalizare, inițiat de S.U.A. în dorința ei de a fi singura supraputere și a domina întreaga lume, exercitând o jandarmerie universală, a promovat eliminarea specificului național al popoarelor și al indivizilor, a promovat un model global unic, a promovat lupta împotriva familiei tradiționale, LGBT-ul, lupta împotriva creștinismului, a încurajat minoritățile de toate felurile împotriva majorităților etc. Modelul iudeo-american a dorit un „hommo globalus”, iar mișcarea europenistă creată de americani, supusă S.U.A., a promovat un „hommo Europaeus”, deznaționalizat, fără patrie, un fel de frunză pe apă, în largul unei Europe asupra căreia se revarsă zeci de milioane de venetici de pe alte continente, de alte culturi, de alte tradiții, de alte religii, de alte rase, oameni în cea mai mare poarte neintegrabili, care au rolul de a sparge unitatea etniilor europene. Locul acestor venetici ar trebui să fie în statele lor, în mijlocul culturii și obiceiurilor acelor state. Eșecul acestei globalizări, pe care actualii conducători insistă să o promoveze în continuare, chiar și „pe ultima sută”, cum s-ar putea spune, a fost prefigurat înaintea noastră, a istoricilor, de savanții psihologi și sociologi, care au statuat că în era globală conștiința națională nu dispare. Faptul că există indivizi care și-au pierdut sentimentele naționale, parțial sau total, că ei își abandonează interesele propriei patrii și se înstrăinează pe ei înșiși, asta este adevărat, dar nu schimbă datele problemei. Rămâne totdeauna un nucleu vital al popoarelor, al etniilor majoritare în jurul cărora s-au creat statele naționale. Globalizarea chineză respectă toate culturile tradiționale.

 

Modelul chinezesc nu propune crearea de „oameni noi”, cum am fost noi obișnuiți în perioada sovietică a internaționalismului proletar, care a reprezentat globalizarea în jurul fostei U.R.S.S. și nici actualmente în regimurile progresist-globaliste din sfera americană de influență. Nu se preconizează înlocuirea lui „hommo Europeus” cu „hommo Asiaticus”, înlocuirea formei occidentale de dominație cu altă formă de dominație a indivizilor. Din contră, se preconizează un model de globalizare în diversitate, în respect față de valorile și culturile naționale, în cadrul căruia valorile umaniste afectate de globalizarea de model iudeo-american și euro-atlantic trebuie restaurate. Globalizarea de model chinezesc este gândită a fi promovată prin educație, iar dezvoltarea societăților se va face în diversitate. Un accent s-a pus la congres pe nevoia respectului reciproc față de ideile fiecărui stat.

 

Președintele Chinei a accentuat faptul că proiectul chinez urmărește eliminarea războaielor, a sancțiunilor, a embargourilor, care, știm prea bine au fost impuse de Occidentul colectiv împotriva statelor care au vrut să fie libere și nu s-au supus tartorilor. Este suficient să menționăm Irakul lui Saddam Hussein, Libia colonelului Muammar Gaddafi, Iugoslavia președintelui Miloșevici, sau România lui Ceaușescu. Istoria le reține pe toate…

 

Modelul chinezesc a fost deja experimentat de China în raporturile cu o serie întreagă de state asiatice, africane și din America Latină, care sunt foarte mulțumite de cooperarea cu China și cu Rusia, doresc să o continue și să o dezvolte și în număr foarte mare, statele din Asia, Africa și America Latină întorc spatele Statelor Unite și se adună la poarta de intrare în B.R.I.C.S., alianța economică adversară a dolarului. Aceste state cer ajutorul Chinei și Rusiei. Dintre cele 23 de state care au formulat cereri scrise de aderare la B.R.I.C.S., au mai fost acceptate în 24 august 2023 doar șase state. Celelalte speră în continuare și își „fac temele”, ca să mă exprim așa. Îngrijorarea Occidentului, mai ales a S.U.A., este mare, pentru că statele din B.R.I.C.S. mai folosesc dolarul doar în raporturile directe cu S.U.A. și cu aliați ai acestora, care nu acceptă deconturi decât în dolari. În rest, toate deconturile se fac în alte monede. Puterea SUA este dependentă de forța dolarului. Slăbirea dolarului reprezintă slăbirea Americii. Actualmente se caută soluții, nu ușor de găsit, pentru a se crea o monedă unică a B.R.I.C.S. Nu va fi ușor pentru că numărul statelor care au aderat a ajuns la 11 și alte numeroase state vor să intre în B.R.I.C.S. și fiecare are interese proprii, care trebuie toate respectate și armonizate în cadrul viitorului sistem financiar eurasiatic.

 

Această politică a B.R.I.C.S. de eliminare a dolarului din comerțul internațional al statelor membre nu s-a instituit neapărat din cauza anti-americanismului, care există și el și se răspândește tot mai mult în lumea largă, fapt care se vede cu ochiul liber, ci în primul rând pentru că dolarul este o monedă supra-tipărită. Bancherii acționari ai Federal Reserve, unicul emitent de dolari, absolut toți fiind evrei, tipăresc sume uriașe de dolari fără acoperire în aur, bunuri și servicii, generând conștient inflație peste tot în lume unde se folosesc dolari. În acest fel, o mare parte din munca popoarelor a fost cumpărată cu hârtii fără acoperire în muncă. Este un furt al muncii popoarelor care primesc dolari în schimbul mărfurilor pe care le-au produs prin muncă. Statele din Asia, Africa și America Latină s-au deșteptat, au realizat de unde le vine răul și se reorganizează.

 

Privitor la aderarea la B.R.I.C.S. la care m-am referit anterior, membrii fondatori ai organizației au formulat o serie de cerințe transparente pentru statele aspirante. Implementarea acestor cerințe, nefiind finalizată, cele mai multe dintre statele care au formulat cereri anul trecut au fost amânate, dar niciunul dintre state nu a fost respins. La anul urmează o nouă reuniune a B.R.I.C.S., în Federația Rusă, probabil la Rostov. Este posibil ca să adere cu acest prilej, printre altele, Turcia și Mexic, ceea ce îngrijorează și mai tare Occidentul colectiv. De altfel și până acum au aderat la BRICS state care au fost în trecut în sfera de influență a SUA, sau care au fost chiar aliați apropiați ai SUA. Mă refer la Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Brazilia, sau Argentina. Americanii văd cum le fug popoarele fostelor state aliate de sub picioare!

 

Forumul a fost o manifestare de foarte înalt nivel, la care au participat nu numai istorici, politologi și specialiști în Studii internaționale, ci, așa cum am spus și personalități politice de primă mărime în lume.

 

Eu am fost singurul participant din România. Chiar dacă am fost invitat de chinezi ca specialist și nu am reprezentat statul român și linia sa politică, drapelul României a fost înălțat.

 

În noiembrie 2013, prim-ministrul Chinei a venit la București și ne-a făcut o serie întreagă de oferte generoase, pe care apoi, la ordinul stăpânilor noștri de la Bruxelles, am fost obligați să le refuzăm. România putea fi prima beneficiară a proiectului Noului Drum al Mătăsii.

 

La congres au fost foarte mulți politicieni cunoscuți, de nivel înalt, actuali și foști șefi de state, foști prim-miniștri, dar desigur că figura centrală dintre invitați a fost președintele Vladimir Putin. Președintele Putin a intrat în sală foarte volubil, dar sobru, ca de obicei, chiar dacă a aruncat în stânga și în dreapta unele zâmbete amicale numeroșilor șefi de state și guverne prezenți. Televiziunile din China au transmis reportaje largi. El a avut un discurs scurt. Nu a vrut să capteze atenția, lăsându-l pe președintele Chinei să fie vioara întâi, în calitate de gazdă și de părinte al proiectului Noului Drum al Mătăsii. Cu toate acestea, urmărind eu limbajul chipurilor personalităților din sală, s-a văzut că Vladimir Putin „a luat aerul sălii” și a stârnit admirație. Îi asigur pe cititorii noștri că Putin nu are nici Parkinson, nici cancer în fază terminală, nici atac de cord, n-a trimis sosia și nu stă ascuns în buncăr, așa cum suntem noi mințiți de partea ticăloșită a mass-media euro-atlantică.

 

Președintele Putin a declarat că recunoaște că la Kremlin s-au făcut analize greșite, că, la început, rușii s-au îndoit de reușita proiectului chinez și că au concluzionat greșit că el va eșua. Astăzi, rușii sunt convinși că proiectul este unul câștigător, va avea un mare succes, iar Federația Rusă îl susține necondiționat. În același timp, Vladimir Putin a spus că în Occident se afirmă că prin acest proiect, China dorește „să pună degetul deasupra unor popoare”, dar viitorul va dovedi că China nu va pune „degetul deasupra popoarelor”, ci China va promova un alt mod de cooperare internațională. El a spus că proiectul chinezesc este ”top-level design” (conceput la cel mai înalt nivel). Într-un interviu pe care l-a acordat presei chineze, Vladimir Putin a spus că a avut peste 40 de întâlniri cu președintele Xi Jinping (!), în care au fost analizate și problemele noii globalizări.

 

În fond, afirm eu, globalizarea nu va fi întreruptă. Asistăm la o deglobalizare masivă de modelul american de globalism și o realiniere a foarte multor state la globalizarea promovată de China cu sprijinul Rusiei. Cu alte cuvinte, globalizarea intră într-o etapă superioară, astfel că beneficiile fenomenului globalizării nu se pierd, dar se va elimina dintr-o mare parte a Lumii modelul oligarhic, piramidal, colonialist de promovare a relațiilor internaționale, politice și economice. Actualmente peste 150 de țări achiesează la proiectul chinezesc. Ele vor avea doar de câștigat, nimic de pierdut.

 

Din păcate, România, supusă total, îngenunchiată și deposedată de orice drept conform cu interesele profunde ale țării, a fost dată spre conducere unor politicieni care acceptă antiromânismul care vine din Occident. Ei se distanțează de proiectul Chinei și Rusiei. De altfel, după revenirea mea în țară, am găsit în presă poziții critice față de proiectul Noului Drum al Mătăsii, care a fost catalogat ca fiind „faraonic”.

 

În schimb, Ungaria, o țară care nu a avut libertate națională în timpul dominației Uniunii Sovietice, cum a avut România, a înțeles importanța libertății naționale pentru dezvoltare și a știut să găsească soluțiile ca în interiorul N.A.T.O. și al U.E. să-și câștige independența și suveranitatea la nivel maxim posibil. Spun asta pentru că independență deplină nu au decât supraputerile. Victor Orban a ajuns la Beijing înainte de începerea forumului și a avut întrevederi cu prim-ministrul chinez Li Qiang, cu care a semnat o mulțime de proiecte de contracte cu finanțare chineză. Cooperarea chinezo-ungară va continua larg. Ungaria se va dezvolta foarte mult și va lăsa România euro-atlantică în urmă. Pe timpul comuniștilor, Ungaria avea o fabrică de autobuze și una de rachiu, în timp ce România avea o economie foarte importantă și complexă. Ungaria nu investea nimic și aduna datorii, iar România, chiar dacă era jefuită de fosta Securitate, era mult superioară economic. China a construit o linie ferată care leagă Budapesta de Belgrad pe care se circulă cu 300 km/oră, iar acum se construiește o linie similară între portul Pireu și Belgrad. La noi în țară, trenurile circulă cu 30 km/oră. Sub comuniști, circulau cu 80-100 km/oră. Cum au rămas aceleași linii ferate, care s-au degradat, circulația feroviară euro-atlantică din România este de-a dreptul rușinoasă. Este doar un exemplu. Eu am mai spus că recunoașterea pe scară largă a eșecului regimului euro-atlantic în România este doar o chestiune de timp. România nu mai are nimic. I s-a luat totul.

 

Viitorul regim politic care-l va înlocui pe cel de astăzi va trebui să reconstruiască România. Acest lucru nu poate fi făcut decât alături de China, pe Noul Drum al Mătăsii. Nimeni altcineva nu-și propune și nu poate sau nu vrea să finanțeze în folosul popoarelor. Toate investițiile importante care s-au făcut și se fac în România de către companiile occidentale se fac în folosul acestora, statul român oferind doar facilități, iar marile companii și bănci occidentale practică jaful în România. Nici măcar nu-și achită toate obligațiile fiscale, plătesc redevențe simbolice pentru resursele naturale pe care le exploatează, au contabilități paralele, declară în fals cantitățile de resurse minerale extrase, exportă ilegal profitul, impun prin presiuni politice o legislație favorabilă lor și defavorabilă României și câte multe altele la care nu mă mai refer.

 

La Forumul Aniversar al Noului Drum al Mătăsii, cel mai important discurs a fost cel al președintelui Xi Jinping. Discursul a fost unul foarte tehnic. A politizat puțin. El a exprimat ideea că proiectul Noului Drum al Mătăsii trebuie să fie un nou stadiu al cooperării de înaltă calitate între țări și popoare, care să reprezinte aspirațiile popoarelor în spiritul noilor noastre timpuri. Președintele Jinping a spus că economia mondială este supusă unor presiuni majore, iar proiectul chinez urmărește promovarea avantajului reciproc și ieșirea economiei globale din orice fel de criză. Orice criză din lume, oriunde ar apărea ea, afectează și China, iar China va acționa pentru eliminarea crizelor economico-financiare. Infrastructura este deosebit de importantă pentru a lega toate platformele internaționale de cooperare economică, dar proiectul Chinei nu vizează doar construirea a mii de autostrăzi, parcuri industriale, aeroporturi etc., ci vine în întâmpinarea nevoilor umane. China dorește să dezvolte toate statele care aderă la Noul Drum al Mătăsii. Am desprins ideea că nu poți să finanțezi doar interesele majore ale statelor, de dezvoltare de afaceri profitabile și să lași regiunile înapoiate în urmă, fără apă, canalizări sau școli. China va finanța nevoile de la baza societăților, nevoile oamenilor și a conceput acest proiect ca un proiect în interesul oamenilor, al popoarelor. Prin aceasta oferta Chinei devine cea mai atrăgătoare din întreaga istorie universală. Eu cred că acest obiectiv este unul extraordinar și va duce la abandonarea de către majoritatea popoarelor Lumii a proiectului globalist oligarhic american, bazat pe controlul companiilor multinaționale asupra statelor și popoarelor și jefuirii acestora în beneficiul unui foarte mic număr de familii de multimiliardari Kazaro-evrei de pe Wall Street.

 

Președintele Xi Jinping a prezentat punctele concrete necesare implementării în continuare a proiectului. Am numărat opt puncte pe care le-a enunțat. Proiectul acesta a fost inițiat cu 10 ani în urmă de președintele Chinei, Xi Jinping. El este la început, în etapa căutării celor mai bune soluții de implementare. Bazându-se pe o cultură și o civilizație de șase mii de ani, valorificând cu foarte mare grijă experiența istorică uriașă pe care o are, China nu se grăbește niciodată.

 

Proiectul este demarat deja. S-au investit deja sume uriașe și se investesc continuu. Cât despre promovarea noului model de relații între oameni și state, în domeniul relațiilor politice internaționale, experiența Chinei este neîntrecută.

 

China organizează congrese și dezbateri și invită specialiști din toată lumea să le afle părerile. Eu am fost invitat să particip la această serie de congrese înlănțuite, pentru că vor mai urma și altele. M-am bucurat, pentru că am vrut să aflu de acolo, de la kilometrul zero al proiectului, sensurile reale ale sale, pentru că mass-media din România este în foarte mare parte mincinoasă și manipulantă.

 

Privitor la libertățile individuale din China, despre care se face mare caz în lumea euro-atlantică, în sensul că ele ar fi încălcate, trebuie să fac câteva mențiuni. Nu trebuie să facem greșeala de a-i judeca pe chinezi prin prisma mentalităților noastre europene. Nu trebuie nici să considerăm mentalitățile noastre ca fiind superioare. Nu, nu sunt superioare! Mentalitățile sunt mentalități diferite de la un continent la altul, de la o rasă la alta, de la un popor la altul. Suntem diferiți. Colonialiștii globaliști occidentali ar vrea să impună cu forța mentalitățile europene tuturor. Ar vrea să răspândească libertinismul distrugător, să promoveze lumea prostituției și a drogurilor, după modelele din sfera de influență a SUA, ar dori să dezbrace femeile musulmane, să le ia voalurile, să le urce pe scenă goale etc. Lumea occidentală la care am fost și noi arondați afișează un aer de superioritate față de culturile din Asia care nu are acoperire. Occidentul nu are o cultură superioară din nici un punct de vedere și este mult mai decăzut din punct de vedere moral! Este o realitate pe care doar proștii și rău-voitorii o contestă.

 

China are un miliard și jumătate de locuitori. Nu toți sunt încă la cel mai înalt nivel de cultură și civilizație, unele regiuni sunt încă foarte înapoiate, dar se vor ridica toți, pe rând. Drepturile și libertățile individuale ale cetățenilor din China nu au fost încălcate niciodată. Niciodată cetățenii din China nu au avut drepturi colective și individuale mai mari decât au astăzi. Niciodată nu au avut vreun drept care astăzi să le fi fost luat. Pentru a face progresele uriașe pe care China le-a făcut și le face în continuare, conducerea Chinei trebuie să mențină ordinea publică, disciplina socială, disciplina în muncă. Pentru asta trebuie și severitate. Nu se poate doar cu duhul blândeții și cu lăsatul țării de izbeliște, sub impulsul imperativului de a da cetățenilor libertăți individuale nelimitate, după dorință, ca în lumea decăzută din Occident. Dacă ar fi procedat așa, cum a și fost „sfătuită” de Occident, s-ar fi prăbușit de mult. Ar fi eșuat și ar fi devenit o colonie a Occidentului, ceea ce China a mai fost în istorie și i-a fost tare rău.

 

Nivelul de exigență pe care societatea îl impune poporului chinez este unul atent calculat. El are și menirea de a evita instalarea trândăviei, care este o racilă a societății în lumea occidentală euro-atlantică. În regimul euro-atlantic, diriguitorii dau ajutoare sociale care încurajează nemunca și trândăvia cetățenilor proprii ai statelor, după care aduc peste ei milioane de imigranți sub imperativul necesității acoperirii nevoilor de muncă ale antreprenorilor. Aceasta se face pentru a distruge unitatea etnică a popoarelor, pentru a distruge naționalismul, cel care conservă tot ce au mai frumos popoarele, respectiv cultura și tradițiile dezvoltate dea lungul istoriei.

 

Da, într-adevăr, pentru trafic și consum de droguri se aplică pedeapsa cu moartea, dar un miliard și jumătate de oameni trăiesc feriți de această racilă, care la noi erodează din ce în ce mai grav societatea și nu se face nimic, în afară de un „joc de picioare” al autorităților.

 

Statul chinez are grijă să acorde toate libertățile de care are nevoie poporul până la nivelul de a nu pierde controlul asupra societății. Să știți, domnule director general, că există libertăți individuale în China! Situația acestor libertăți nu este cea pe care ne-o prezintă presa euro-atlantică. Imaginea majorității românilor despre China nu este cea corectă.

 

Pe lângă aceste libertăți la care se raportează mult propaganda occidentală, China are alte avantaje în plus față de noi. Statul chinez asigură o serie de drepturi colective la cel mai înalt nivel. Țara este plină de medici, educatori, învățători și profesori. Fiindcă femeile nasc doar câte doi copii, doar de curând, din august 2021, au dreptul la trei copii, îngrijirea sănătății femeilor este una făcută cu maximă grijă. Este plin de maternități și de ginecologi. Copiilor li se asigură o educație foarte sănătoasă, plină de conținut educativ și cultural. Toți tinerii Chinei au posibilități de valorificare a personalității, a calităților și abilităților pe care le au. Sute de milioane de oameni au fost scoși din sărăcie și plasați în bunăstare. În 1949, când a preluat Mao puterea și a trecut la dezvoltarea Chinei, zece milioane de oameni mureau anual de foame în China. Toate bogățiile din țară sunt ale Chinei și valorificate în folosul chinezilor. Ce trebuie mai mult?

 

Am doi prieteni români în China. Unul este fost student al meu, director al Radio China în limba română, pe nume Dan Tomozei, celălalt este un istoric valoros al României, director al Institutului Cultural Român, dr. Liviu Țăranu. Amândoi au câte două fete. Tuturor celor patru fete le place grozav la școala chineză, cu toate că este mai pretențioasă decât școala din România. Atmosfera din școli este una foarte bună. Fetele nu vor să se întoarcă în România. Părinții nu vor nici ei să-și aducă fetele în societatea imorală din România, pervertită de droguri, prostituție și libertăți de model occidental care au distrus o mare parte a tineretului. La noi acest fenomen se agravează în fiecare zi. Am fost în restaurante și în baruri. Era plin de tineri veseli, toți bine îmbrăcați, cu telefoane moderne, mâncau la restaurant. Peste tot sunt doar mașini foarte noi, majoritatea limuzine. Șoselele sunt pline. În Beijing sunt 30 de linii diferite de metrouri foarte rapide. N-am văzut deloc mașini vechi, mașini lovite, mașini care să scoată fum.

 

Media occidentală, aservită, vorbește urât despre China fără temei. Este o încercare de validare a sistemului ticăloșit de la noi prin critica adusă Chinei și Rusiei și, desigur, obligatoriu, nu se poate fără, fostului regim ceaușist de la noi.

 

Numeroase state ale Lumii, la care în trecut românii se uitau de sus, se dezvoltă cu ajutorul Chinei și Rusiei și se ridică tot mai mult, în timp ce noi mergem înainte coborând...

 

Aranjament grafic – I.M.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu