De
ce au fost băgaţi în faliment crescătorii de porci
Maria
Diana Popescu
03
Decembrie 2023
Aveţi grijă de unde cumpăraţi carne de porc pentru
sărbători! „Doar 10% din carnea prezentă în galantare este de provenienţă
românească! Restul este import”, arată un studiu realizat de cercetători ai
A.S.E. Deşi România are un potenţial natural substanţial, în contrast cu
Bulgaria, Ungaria şi Polonia, şi-a permis „luxul” „importului de produse
agroalimentare în cantităţi semnificative, în detrimentul producţiei interne”,
a declarat şeful I.N.S., Tudorel Andrei. Iată de ce, autorităţile române au
încercat să interzică creşterea porcilor în gospodării, pînă la urmă, doar,
limitînd numărul. Toţi miniştrii Agriculturii au închis, „pas cu pas”, fermele
de porci româneşti, ca să facă loc importurilor străine! Mafia internaţională a
cărnii a ales piaţa din România, fiindu-i extrem de uşor să distrugă industria
internă, pentru că autorităţile române s-au vîndut lor şi nu le pasă. Sub pretextul pestei porcine africane sau al
nerespectării unor norme de biosecuritate mai drastice decît la N.A.S.A.,
D.S.V.-urile din teritoriu au anulat pe bandă rulantă autorizaţiile fermelor
autohtone, băgîndu-i în faliment pe crescătorii de animale.
Importăm carne de porc de proastă calitate, pentru că
porcii noştri din Guvern nu sînt capabili să dezvolte şi să păstreze fermele
interne şi linia genetică a unei rase profitabile. Există cu adevărat interese
şi conspiraţii europene, care ţin să nu mai fim producători de carne. Ungaria,
Polonia şi Bulgaria, nu s-au supus
dictaturii U.E. Iată de ce, pesta porcină şi aviara au fost utilizate în
România ultimilor decenii ca armă de distrugere a fermelor româneşti, pentru că
reprezentau o concurenţă de temut.
În prag de sărbători, piaţa cărnii din România, în
proporţie de 90% din import, afişează preţuri europene la aceleaşi venituri
româneşti umilitoare, pentru că, nu-i aşa?, carnea provine de la porcii
nestresaţi ai mafiei mondiale. Oare cu ce instrumente au măsurat „autorităţile”
europene gradul de stres al porcilor crescuţi la ei? Probabil, i-au ascultat cu
urechea. La cît sînt de săraci românii, nu-i interesează cît de stresat a fost
porcul tăiat sau dacă e un porc „euro 5”, potrivit pretenţiilor UE, cînd dintr-un
salariu abia îşi plătesc întreţinerea pe o lună, îşi iau plasa cu medicamente
şi nimicuri de mîncare. Invocatul stres al porcilor şi pesta sînt „motivele”
unei crize artificiale care să poată justifica importul şi scumpirea cărnii. Se
apropie sărbătoarea Crăciunului şi din cauza că porcii româneşti nu grohăiesc
în limbajul smintit al U.E., deja au fost anunţate noi focare de pestă
inventată în gospodăriile româneşti.
Mîine-pomîine va veni directivă de la UE că şi
legumele, fructele şi buruienele comestibile de la noi sînt suferinde de stres.
Despre salariile şi pensiile românilor stresate la maxim nu vrea să ştie U.E,
care ne socoteşte leuţ cu leuţ. Porcii, vitele şi găinile, care au hrănit
dintotdeauna poporul, nu mai sînt bune. Potrivit unui proiect de ordin al
A.N.S.V.S.A, care reglementează microclimatul pentru porcinele din crescătorii,
fermierii români au fost obligaţi de foştii miniştri ai agriculturii, vînduţi şi
incapabili, să păstreze liniştea în vecinătatea fermelor de porci, să le
asigure luminozitate opt ore pe zi, să nu-i ţină în curent. Potrivit
indicaţiilor preţioase, purceluşii integraţi în U.E. nu trebuie ţinuţi în frig,
nici în căldură excesivă, cocina trebuie să fie antifonată, să aibă muzică
ambientală, împotriva stresului. Cînd fermierii români fac reparaţii la
acoperiş, e obligatoriu să ducă porcii la film, la terasă, la bazin cu masaj,
chiar şi în Dubai, asta în cazul în care echipa de reparaţii nu ştie să bată
cuiele în şoaptă. Adaug şi eu un paragraf legii, prin care fermierii trebuie să
lege porcul la ochi înainte de sacrificare, excepţie făcînd cazul în cazul
porcul refuză, desigur, în scris. Oare n-ar trebui să le punem porcilor pernă
sub cap, să le dăm apă cu paharul şi hrană din farfurie cu lingura?
Ba că porcii nu sînt adormiţi înainte de tăiere, ba,
că nu trebuie să facem zgomote mari în preajma coteţului cu porci, altfel
porcii se stresează şi carnea nu mai e fragedă! Nu mai ştie românul cum s-o mai
dea cu derbedeii de la UE, atîta timp cît dulăii cei mari nu vor pleca de la
măcelărie, de lîngă ciolanele de stat. Asemenea condiţii ar trebui legiferate
urgent de guvern în spitalele pentru oameni, nu pentru porci. Bunicii noştri
creşteau porcii în cocini. Şi ce gust avea carnea de porc!, nu ca aceasta din
import, cu gust de iască. Aşa-zisele norme, de fapt binecunoscute manevre
mafiote, vor închide de tot fermele autohtone, pentru că au primit comisioane
să importe carne de porc.
U.E. n-are în sertar legi pentru oamenii simpli de la
sate, care încă mai trăiesc la fel ca în evul mediu, în colibe, pe cîmpuri,
fără lumină electrică, în mizerie şi foame. Însă prestidigitează cu ordonanţe
avantajoase pentru marii producători europeni, sponsori ai partidelor şi
campaniilor lor electorale. Aşadar, păstraţi liniştea lîngă ţarcul porcilor,
altfel spus, adio manifestaţiilor zgomotoase în faţa coteţelor Parlamentului
sau ale Cotroceniului! Legile sînt făcute să apere mai mult animalele oficiale
cu statut de parvenit. Pe noi ne-au făcut praf la capitolul nivel de trai,
protecţie socială, sănătate şi învăţămînt.
Ar fi minunat ca românii să fie uniţi şi să nu cumpere
decît din gospodăriile româneşti carne, lapte, brînză, ouă, astfel, speculanţii
externi ar lua o mare ţeapă. Aşa, că, români, vă rog ascultaţi-l pe Ion
Creangă: „Voi cu inima creştină,/ Cumpăraţi de la români.// […] Şi atuncea
viaţa noastră/ Precum râul cristalin,/ Se va scurge limpezită/ De otravă şi
venin./ Morţii noştri n-or mai plânge/ Sub călcâie de haini./ Sus dar, inimile
voastre!/ Nici un ac de la străini!” (fragment adăugit din poezie postumă a lui
Ion Creangă, publicată la Editura „Cugetarea - Georgescu Delafras”).
Aranjament grafic - I.M.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu