duminică, 2 iunie 2024

Michel Chossudovsky & James Corbett - Utilizarea armelor nucleare ca mijloc de „autoapărare”

 



Utilizarea armelor nucleare ca mijloc de „autoapărare”

Prof. Michel Chossudovsky & James Corbett

02 Iunie 2024

 

 

Privatizarea războiului nuclear - „Primă lovitură”.

 

Imediat după 11 septembrie 2001, a avut loc o tranziție importantă în doctrina nucleară. Doctrina Războiului Rece (Mutually Assured Destruction - M.A.D.) distrugere reciprocă asigurată) a fost abandonată de administrația Bush Jr în 2002, fiind înlocuită de prima lovitură cu utilizarea preventivă a armelor nucleare ca mijloc de autoapărare. (2001 Nuclear Posture Review, adoptată de Senatul SUA în 2002). Folosirea de către S.U.A. a armelor nucleare ca prima lovitură nu mai este considerată o armă de anihilare totală. Dimpotrivă, utilizarea preventivă a armelor nucleare este susținută ca mijloc de asigurare a păcii și securității globale.

 

Spre deosebire de epoca Truman, bombele termonucleare ale S.U.A. de astăzi sunt (din punct de vedere al puterii de distrugere) de câteva sute de ori mai puternice decât bomba atomică aruncată la Hiroshima la 6 august 1945, care, într-un interval  de șapte secunde a dus la moartea a aproximativ 100.000 de oameni.

 

Și în S.U.A., există un program de arme nucleare de 1,2 trilioane de dolari  în sprijinul „focului și furiei” lui Donald Trump, comparabil în anumite privințe cu narațiunea diabolică a lui Truman din 1950 referitoare la utilizarea bombei atomice „ca mijloc de autoapărare” atât împotriva Chinei, cât și a Coreei de Nord.

 

În timp ce S.U.A. au purtat nenumărate războaie în ceea ce este descris în mod eufemistic drept „era postbelică” (1945-prezent), problema „autoapărării” este eronată. În cursul secolului trecut, securitatea națională a Statelor Unite. a Americii nu a fost niciodată amenințată.

 

 

Finanțarea culturii războiului

 

Programul de arme nucleare de 1,2 trilioane de dolari al lui Trump constituie o înbunătățire financiară pentru contractanții apărării. Rapoartele din presa americană sugerează că programul de arme nucleare „face lumea mai sigură”. Există mai mult de 5.000 de arme nucleare americane desfășurate, iar acum S.U.A. se angajează să dezvolte o generație de arme nucleare tactice cu randament redus „mai utilizabile” (bombe antibunker), care sunt „inofensive pentru populația civilă din jur, deoarece explozia este subterană”.

 

„Salvarea planetei” pe baza primei lovituri ca instrument de pace și securitate globală. „Making America Great again” (a face America mare din nou)...

 

Cei care decid cu privire la utilizarea armelor nucleare își cred propriile minciuni. Ceea ce publicul american nu știe este că într-un moment în care S.U.A. și Uniunea Sovietică erau aliați, pe 15 septembrie 1945, administrația Truman a lansat un plan secret (confirmat de documente desecretizate), de bombardare a 66 de orașe sovietice cu 204 bombe atomice[1], iar cei care îndrăznesc să spună că folosirea armelor nucleare amenință viitorul umanității sunt catalogați drept „teoreticieni ai conspirației”.

 

Unde este mișcarea împotriva războiului?

 

Cu tensiunile în creștere în Europa, Asia și Orientul Mijlociu, o nouă generație de tehnologie a armelor nucleare face din războiul nuclear o perspectivă foarte reală. Și cu foarte puțină fanfară, S.U.A. se angajează în privatizarea războiului nuclear sub „doctrina primei lovituri”[2].

 

 

-------------------------------------

[1] https://www.globalresearch.ca/wipe-the-ussr-off-the-map-204-atomic-bombs-against-major-cities-us-nuclear-attack-against-soviet-union-planned-prior-to-end-of-world-war-ii/5616601 -

3 ianuarie 2022.

[2]  Filmul documentar al documentul GRTV având ca invitat pe profesorul Michel Chossudovsky –

Sursa - https://www.globalresearch.ca/video-the-privatization-of-nuclear-war-first-strike-use-of-nuclear-weapons-as-a-means-of-self-defense/5720256 - 30 mai 2024









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu