joi, 15 august 2024

Nicolae Radu - Schizofrenie în halat alb? De ce ne mor părinții în spitale?

 



Schizofrenie în halat alb? De ce ne mor părinții în spitale?

Prof. univ. dr. Nicolae Radu

15 August 2024

 

După tragedia de la Spitalul Pantelimon în care unii medici au ajuns să omoare oameni, în loc să le salveze viață, vreau să cred că România mai are o șansă la normalitate!    Parchetul de pe lângă Tribunalul București anchetează  17 decese înregistrate în perioada 4-7 aprilie 2024 la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Pantelimon. Doi medici de la Secţia A.T.I. a Spitalului Pantelimon au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile sub acuzaţia de omor calificat cu premeditare.

 

Stenogramele din dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon cutremură mintea și sufletul, cu atât mai mult cu cât arată indiferență față de viață unui om și modul de operare al unor medici, unul cunoscut drept „doamna cu coasă”, care trebuie să facă obiectul expertizei psihiatrice!

 

Halucinantă, pentru un stat de drept cum se pretinde a fi România, este și atitudinea autorităților, în special a Ministerului Sănătății, față de directoarea de îngrijiri, Camelia Stamatoiu,  care a dezvăluit posibilă ucidere a celor 17 pacienți de la Pantelimon. După începerea anchetei la Spitalul Pantelimon,  Camelia Stamatoiu a fost concediată!

 

Cine a încercat  să mușamalizeze crimele din spitalul Pantelimon?

 

Potrivit „Open Sources”, decizia concedierii a fost luată de comisia  din  spitalul Pantelimon „care a constatat că nu mai venea la serviciu și și-ar fi prelungit concediile medicale și de odihnă”. Întrebarea devine legitimă țInând seama și de în fragment dintr-o stenogramă prezentată de Social - Media digi24: „ce să ancheteze mă, că ăștia la noi deja, toți sunt la muncă, șefii, să mușamalizeze foile, ce să ancheteze?”. In timp ce  oameni nevinovați se zbat între viață și moarte, unii fiind uciși în spitale, cred că este vremea să ințelegem că schimbarea ține de noi! După nenumarate tragedii, „domnii” politicieni, miniștrii, trebuie să plece acasă și să își vadă de afacerile oneroase!        

 

 Dacă în urmă cu ceva vreme  rugam sa fie coborat tricolorul în berna și să fie decretată o zi de doliu național pentru 10 părinți arși de vii în spitalul „Matei Balș”, în timp ce autoritatile se felicitau pentru intervenții „prompte", urletul de durere ale unei fiice care își plânge mama în curtea spitalului Pantelimon trebuie să ne trezească la realitate, dacă nu este deja prea târziu!

 

Ce se mai poate face? 

 

Fara sa indemn la atitudini neconforme cu respectul fata de Lege, cine isi mai aduce aminte de Colectiv - un cuvant care trebuie sa arda pe toti cei vinovati de moartea si de chinul tinerilor? Cine isi mai aduce aminte de ingerasii de la Maternitatea Giulesti? Dar de parintii arsi de vii la ATI Piatra Neamt, la spitalul din Ploiesti si mai nou de parintii ucisi de  incompetenta si de nepasarea celor de la Ploiesti?

Puterea alearga,  guvernele se schimba, dar promiscuitatea sociala  ne inconjoara!

Nu cumva pleaca ai lor si vin tot ai lor?

Romania normala?

 

Ce mai inseamna viata unui om, in conditiile in care doctorii incalca "juramantul lui Hipocrate" si se face frate cu dracul intr-un dureros dans al mortii?   

 

In Romania se moare de foame, dar sunt si exceptii!

 

Cat castiga un medic in Romania? Dar o asistenta medicala? Cat castiga un om simplu, cu visul de a avea o casa, spulberat de datorii,  vânzător la Kaufland?

 

Cati medici de la spitalul Pantelimon, dar si din  alte unitati, inclusiv din conducerea ministerului sunt deja milionari in euro?

 

In conditiile in care un om de buna credinta a ajuns platitor de taxe, cu un salariu sau cu o pensie de mizerie comparativ cu preturile umflate de la o zi la alta, cine poate sa explice sutele de mii de dolari  cu titlul de "spaga" aflati in biroul unui medic?

 

Potrivit "Open Sources", salariul unui medic  sare de 20.000 lei, iar al unei asistente se apropie ee 8000 lei, desi multe dintre dansele schimba cu greu un pampers pentru un părinte, daca nu primeste in buzunarul "providentei" cel putin 30 de lei!

 

Desi medicii fac parte din categoria celor platiti cu salarii mari in Romania,  cum a este posibil ca unii medici sa ceara unui bolnav de cancer, 10.000 lei pentru operatie?

 

Fara sa generalizam , stiut fiind ca   exista si medici onesti, cu frica de Dumnezeu,  salariile amintite  inseamna  pretul platit  pentru "crima" unor calai cu fata umana? 

 

Cat costa viata unui om?     

 

In urma cu ceva timp, dupa incendiul din Spitalul "Matei Bals", in care oameni nevinovati, parinti, frati si surori au ars de vii , un "ales", fixat in cuie pe tronul  vremelnicei puteri, declara ca " din fericire au murit numai 10 oameni!" Iertat sa fiu! 

 

Dar ce ar fi  spus „alesul" daca intre cei arsi de vii s -ar fi aflat si mama sa?

 

Cine afirma, in timpul Covid 19, că "dacă numărul morților și al îmbolnăviților scade, atunci trebuie să îl creștem"?!

 

Nu cumva  am intrat mult prea repede in curba uitarii a lui Ebbinghaus si  ne-am obișnuit să trăim în bezna propriei neputințe'' gândind numai la "margele colorate"?

 

În istoria faptelor imediate, nesimțirea, reaua credință, batjocura față de durere și dezinteresul față de problemele reale ale românilor sunt zgâriate tot mai des de analfabetii functionali pe tabla puterii!

 

In conditiile in care Romania este o tara deja vanduta, cu o datorie externa de peste 200 miliarde euro, iar conducatorii se afla intr-un  nesfarsit concediu prin locuri exotice, care va fi viitorul nostru?

 

Apropiatele alegeri parlamentare si prezidentiale obliga la reflectii!

 

Pe cine alegem?

 

Fara sa indemnam la atitudini neconforme cu respectul fata de Lege, reiterarea informatiilor obliga la aducere aminte!

 

Dosare penale, figuri crispate,  alesi "reabilitati" politic,  in conditiile in care tragedia oamenilor in varsta, bunici si parinti  abandonati in caminele de batrani numite "caminele groazei" isi pune amprenta pe intreaga Romanie!

 

Atitudini de revolta,  parinti, frati si copi ucisi in spitale, interese greu de deslusit inr-o lume in care banul ramane "ochiul dracului", dar si  "cheia succesului",  precum si sperante spulberate cu minciuni sau amagiri vandute la kilogram , toate obosesc viata romanilor!   

 

Să fie interesele de gașcă mai puternice decât interesul național?

 

De la promisiuni desprinse, unele, din "Poveștile lui Petre Ispirescu", cu privire la construirea unui metrou care să ajungă la satele din jurul Bucureștiului, construirea unor spitale peste noapte, a unui aeroport la sud de București, achiziționarea a 250 de tramvaie noi, construirea de locuințe ecologice, construirea unui port în București și croaziere pe Dunăre București - Budapesta - Viena, până la fumigene mediatice aruncate în piață cu privire la un primar, candidat pentru un nou mandat, "descoperit" colaborator al securității în anii studenției, candidații se împiedică în cuvinte!

 

Cine raspunde pentru promiscuitatea sociala  si pentru coruptia care ne inconjoara?

 

Cine va conduce Romania in urmatorii patru ani?

 

Realitatea zguduie! Eroii sunt alungati din cartile de istorie! Parintii cad victima unor criminali cu fata umana! De ce nu am invatat nimic din suferinta celor plecati fintre noi? Indiferenta, ignoranta, "setea de sange pe pereti" nu au fost niciodata specifice romanilor!

 

Performanta tranzitiei?

 

Guvernele s-au tinut si se tin agatate de scaunul puterii, intr - un joc de popice,  ministeriabilii uitand ca au o datorie sfanta fata de Tara, dar in schimb inmultindu-si averile in afacerile cu statul!

 

`Cine isi doreste sa fie cel mai bogat din cimitir"?

 

Realitatea obliga la raspunsuri!

 

Declaratia fiicei unui parinte decedat in spitalul din Pantelimon este infioratoare pentru mintea unui om normal: "tata era legat de mâini și de picioare. Îi curgea sângele din mâini. Tatăl meu țipa de pe patul de spital: „Luați-mă acasă că m-au omorât astea. Luați-mă de aici că mă omoară”. Când ne-am dus și am intrat înăuntru el avea gura spartă'.

 

Aude cineva sau tacerea se va asterne din nou peste chinul pacientilor, asa cum s-a intamplat la Colectiv, la ATI Piatra Neamt, la ATI Matei Bals, la Spitalul din Constanta si la Spitalul din Ploiesti?

 

Romania incotro?









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu