duminică, 1 septembrie 2024

Ion Măldărescu - Cel mai neiubit dintre pământenii României în vizită pentru reziliență la Chișinău

 



Cel mai neiubit dintre pământenii României în vizită pentru reziliență la Chișinău

Ion Măldărescu

01 Septembrie 2024

 

„Reziliență - substantiv feminin. Mărime caracteristică pentru comportarea materialelor la solicitările prin șoc, egală cu raportul dintre lucrul mecanic efectuat pentru ruperea la încovoiere, prin șoc, a unei epruvete și valoarea inițială a ariei secțiunii transversale în care s-a produs ruperea respectivă” (DEX).

 

După eșecul de râsul curcilor și retragerea de pe o listă pe care s-a auto-înscris fără să-l întrebe cineva, după crima constituită de semnarea unui tratat care a aruncat România într-un război care nu este al românilor, după gafa de la Washington DC când l-a lăsat pe mareșalu' Ciucă” pe post de Ciuca bătăii de joc a americanilor iar el și Carmencita au comis o escapadă la proprietatea lor din Miami-Florida, cel mai neiubit dintre pământenii teritoriului nimănui de la Dunăre ocupat de trupe americane a băut o cafea în avionul care l-a transportat (a se citi „suportat”) până la Chișinău unde s-a întâlnit cu copia sa feminină. Ambii, la comanda globaliștilor din umbra Davos-ului s-au dat în spectacolul catastrofalei jonglerii a gogoșeriei de la Bruxelles botezată „mecanismului de redresare și reziliență”. Desigur, cei doi n-au făcut-o de capul lor, ei fiind purtători ilegali de capete. Toată tărășenia a fost stârnită de guvernatoarea prorusă a regiunii autonome găgăuze, Evghenia Guţul, care ar fi spus la Moscova că va declara separarea Găgăuziei de Chișinău. Deci, pe cei doi susținători de „reziliență”, slugi sorosist-davosiene preaplecate îi interesează UNIREA ROMÂNILOR tot astfel cum îl interesează pe  Bibi Netanyahu viața și starea papuașilor din Noua Guinee.

 

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc concomitent cu referendumul pro-U.E. pe 20 octombrie în acest an.

 

Și înainte de a se înneca la mal, cele două marionete globaliste au pus de-o șuetă publică. Pe niciunul dintre cei doi nu-i interesează soarta românilor. Au executat comanda stăpânilor și au emis o „Declarație Comună  cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova” în care se fac jonglerii cu cuvinte și se emit declarații telecomandate de la cele trei centre ale U.E.: Bruxelles, Luxemburg și Strassbourg.

 

La temperaturi caniculare, aruncătorul de paltoane n-a avut obiectul munci cu el, așa că a aruncat doar câteva vorbe-n vânt pentru care până și Cațavencu s-ar rușina motivând concurența neloială: „România vă va fi alături, drept cel mai de încredere și activ susținător al parcursului european, și încurajez, de la acest pupitru, toți partenerii internaționali să sprijine consistent și pe termen lung Republica Moldova și pe cetățenii săi! Angajamentul strategic al României pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova va rămâne de nezdruncinat și asta pe termen lung”. Cucu UNIRE!

 

În acest an, românii de pe ambele maluri ale Prutului își vor alege (?) președintele. În Republica Moldova la 20 octombrie, iar în Țara mamă la 15 septembrie.

 

Dă Doamne românului mintea cea de pe urmă!

 

Dacă în 1963, Sebastian Papaiani striga în „Un surâs în plină vară”: „Ia gogoașa, neamule!”, azi e 1 septembrie, prima zi de toamnă, așa că gogoșile vândute de Maia & Klaus au gust de cucută.

 

Notă - Gurile rele spun că atunci când cel mai neiubit dintre pământenii din drepta Prutului a mers în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” de la Chișinău pentru a depune un buchet de flori la bustul lui Mihai Eminescu, Luceafărul le-ar fi recitat celor doi din celebra sa „Doină”: „Vai de biet român săracu'/ Că-ndărăt tot dă ca racu'/ Fără tihnă-i masa lui/ Şi-i străin în ţara lui.// Cine-au îndrăgit străinii/ Mânca-i-ar inima cânii,/ Mânca-i-ar casa pustia/ Şi neamul nemernicia!”…, iar Marele Voievod Ștefan le-ar fi amintit celor de față: „Tineți minte cuvintele lui Ştefan, care v-a fost baci până la adânci bătrâneţe… că România n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu este a voastră, ci a urmaşilor urmaşilor noştri în veacul vecilor!”.

 

 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu