duminică, 4 august 2024

Maria Diana Popescu - O damă de bordel greu de întreţinut

 



O damă de bordel greu de întreţinut

Maria Diana Popescu

04 August 2024

 

Pantofi şi haine noi, poşete scumpe, scrobiţi la manşete şi la gulere, ca să dea bine în ieslea europeană, aşa s-au dus europarlamentarii români la Bruxelles! Năvala trădătorilor pe funcţii! Unii, de paradă, alţii, zid suveranismului, aceştia din urmă, înţelegînd cum e cu borşul naţional şi cu Ucraina, care seamănă tot mai mult cu o damă de bordel greu de întreţinut, din ce în ce mai scumpă, de la o lună la alta. În 2022 Ucraina a tocat 2 miliarde de dolari pe lună din ajutoare şi împrumuturi, în 2023,  4 miliarde, în 2024, 5 miliarde. Nimic nu va astupa gaura bugetară a Ucrainei pe care Zelenski, sluga Americii, a aruncat-o pe copcă. Toate împrumuturile acordate Ucrainei de FMI, BM şi alte bănci sînt garantate de UE, doar în mică măsură de SUA. România va lua din punguţa românului ca să restituie împrumuturile ucrainenilor.

 

Europalamentarii români (mai puţin cei de la AUR) fără Christian Terheş, autodetaşat în tabăra slugoilor UE, şi-au făcut un debut de paradă în noul Parlament European, semnînd o rezoluţie care stabileşte ca România să aloce anual încă 0,25% din PIB, adică, 800.000.000 euro, pentru cheltuielile militare ale Ucrainei, pe lîngă cei 2,5% alocaţi înarmării NATO. Încă un samar pe spinarea de măgar a bugetului, împovărat de un deficit de 7% şi de uriaşe împrumuturi externe. Liberalii, social-democraţii şi udemeriştii s-au aliniat şi au votat directiva Ursulei, un angajament de întreţinere perpetuă a războiului. Cotizaţia de 0,25% din PIB-ul fiecărei stat membru UE va fi virată anual în conturile Ucrainei. Ne mai întrebam de unde provine deficitul bugetului nostru: cheltuieli pentru înarmare, sume uriaşe alocate susţinerii Ucrainei (energie, armament, găzduirea refugiaţilor etc). Numai pentru avioanele plătite, dar neprimite, România a dat vreo 10 miliarde euro. Alte 10 miliarde, pentru cele şapte sisteme „Patriot”, din care au ajuns vreo două, restul, „cînd o face plopul pere”. Doar chitanţe a primit România. Ajutorul acordat pînă acum de România Ucrainei se ridică la 1,6 miliarde euro, fără să mai punem la socoteală donaţia ordonată de Washington a sistemului „Patriot” sau ajutoarele economice şi umanitare.

 

Cu toate că Ucraina nu e membră UE sau NATO, sînt extrase din ţara noastră sume uriaşe de bani, nimic altceva decît furt oficial, iar unii dintre românii trădaţi şi sărăciţi mai strigă încă „Slavă Ucraina”, aplaudă şi votează perpetuu vînzători şi hoţi. Bruxellesul şi Ursula nu vor să audă de pace, înarmarea şi întreţinerea războiului îi avantajează. Niciun referendum pe tema înarmării! În mod sigur cetăţenii europeni, în număr covîrşitor, ar respinge înarmarea. La fel cum a procedat Iohannis cu România, divizind-o, Ursula a împărţit bătrînul continent în două tabere: suveraniştii, care doresc pacea, şi globaliştii, producători de arme, care ţin războiul în viaţă, sprijină migraţia, legebetişii şi descreştinarea Europei. Dacă la Casa Albă va fi înşurubată o altă marionetă dementă, războiul va continua și se va juca cu butonul roşu al valizei nucleare. Dacă fotoliul va fi ocupat de un iubitor de pace, acesta va tăia conducta „sponsorizărilor” occidentale pentru Ucraina şi se va descotorosi de ea ca de o măsea stricată.

 

Creşterea „taxei de război” aplicată statelor membre ale Uniunii este ilegală, România va simţi o altă povară pe lîngă deficitul bugetar catastrofal existent. Argumentele istorice n-ar fi trebuit să ne determine să susţinem Ucraina, care ne dispreţuieşte istoria, un stat artificial, folosit pentru a întreţine conflictul cu Rusia. Implicarea României în războiul din Ucraina, ademenită de Biden, Ursula, Scholz şi Macron va duce inevitabil la distrugerea totală a economiei noastre, a păcii şi siguranţei naţionale. Războiul se va încheia prost pentru Ucraina, iar România este un chihuahua pus să latre la dulăul aflat în coasta noastră dintotdeuna.

 

Afacerile globale cu armament, generate de o avalanşă de războaie au ajuns la paroxism. Potrivit articolului „The arsenal of democracies” din „The New York Times”, România scoate din buzunarul românului pentru înarmare mai mult decît Germania, Italia, Canada sau Turcia. Sumele uriaşe investite în înarmare au acelaşi profil cu sumele investite în vaccinuri şi măsuri aberante anti-Covid. Speriaţi de şmecherii planetei care se îmbogăţesc din asemenea strategii, cum că ruşii ne-ar ataca, sîntem înarmaţi la comandă. Nu armata noastă, că nu prea mai avem aşa ceva, ci trupele de ocupaţie, adică americanii. Banii daţi pe armament de contribuabilul român pleacă la americani, dar de primit, tot americanii primesc marfa. Ăsta, da,  comerţ profitabil!

 

Superioară nu demult Americii, Europa a devenit paşalîcul SUA, silită să se înarmeze în forţă. Singurii cîştigători ai războiului sînt coloşii din industria de armament. În concluzie, cu mafioţii de la Bruxelles trebuie să te porţi exact cum s-a purtat avocata Diana Şoşoacă, atunci cînd a dat de pămînt cu Turnul Babel. Dar ce contează că europarlamentarii noştri joacă România la ruleta Bruxellleză? Contează că Biden a eliberat scena politică de duhori pestilenţiale, ascunderea senilităţii lui Biden fiind una dintre marile escrocherii ale istoriei, de care se face vinovată şi Kamala Harris, aceasta susţinînd public, în repetate rînduri, că Biden e sănătos tun, deşi gărzile îl adunau de pe jos şi îi schimbau scutecele. Că nu degeaba o fi zis zurliul Trump despre Kamala, posibilă viitoare preşedinte, că e „nebună şi proastă ca o stîncă”. Nu mai contează cine va fi uns preşedinte al României. Duşmanii ţării ne-au luat grîul, noul preşedinte le va da şi porumbul.

 

Aranjament graphic – I.M.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu