miercuri, 16 decembrie 2020

Redactia ART-EMIS - Onorul pentru un patriot…

 



Onorul pentru un patriot…

Redactia ART-EMIS 

16 Decembrie 2020

 

 

Adrian Paunescu - Moftul unor imbecili

 

„Nebunii urcă-n vârf de tot,/ Comandă lumea idiot,/ Declară zilnic un război,/ Murim săraci, murim umili,/ Din moftul unor imbecili/ Şi este vai şi-amar de noi./ Nu mai există nici valori,/ Nu se mai nasc nemuritori,/ Există bani şi-atâta tot,/ Să fim maimuţe-n carnaval,/ Maimuţa n-are ideal,/ Maimuţa are numai bot./ Sunt puse ţările la zid,/ Democraţia e un vid,/ Sub echilibrul pururi frânt,/ Se-aruncă-n lume maladii,/ Popoarele spre-a se rări,/ Că-s prea mulţi oameni pe pământ”.

 

Prof. univ. dr. Corvin Lupu - Jurnalistul Marius Albin Marinescu a trecut la ceruri

 

Marți 15 decembrie 2020 a murit jurnalistul Marius Albin Marinescu, fondatorul revistei „Justițiarul”, directorul ei și autorul unor investigații jurnalistice de mare profunzime care au contribuit mult la devoalarea faptelor de corupție și imoralității unor politicieni, oameni de afaceri și conducători de instituții publice. Și-a dedicat viața luptei pentru dreptate, adevăr și libertatea semenilor săi. A avut de îndurat represalii colosale ale sistemului ticăloșit, deranjat la culme de investigațiile sale, de articolele pe care le scria și de arhiva publicației „Justițiarul”, unde cititorii revistei și toți cei interesați găsesc adevăruri crude despre faptele unora dintre mai marii societății noastre. A fost acționat în judecată în repetate rânduri, câștigând numeroase procese împotriva unor persoane foarte influente. Marius Albin Marinescu a fost un om neîndurător cu sine însuși, muncind până în ultima clipă a vieții, în ciuda unei insuficiențe pulmonare evolutive care l-a ros, l-a țintuit în casă, făcându-l dependent de oxigen și, în cele din urmă, l-a răpus. Dumnezeu să-l odihnească în pace și fie ca harul lui să fie transmis și altor cât mai mulți jurnaliști, pentru ca ei să îmbrățișeze profesiunea cu aceeași onoare și demnitate severe și drepte cu care a făcut-o Marius Albin Marinescu. 

 

Fie-i țărâna ușoară!

 

Dan Tomozei - A murit fratele Marius Albin Marinescu

 

Zorile zilei mi-au adus vestea că fratele Albin a trecut la Domnul! Cei mai mulți îl cunosc pe Marius Albin Marinescu sub renumitul „ The Vigilante ”, gazeta care a dat tot ce era necesar, cu măsura, pentru a ține adevărul atât de hulit la Sibiu! Un Adevăr dorit și dorit îngropat astfel încât mândria stupidă a iubitorilor de sibieni și Iohannis să afle cât de inuman este acest parvenit. Un Adevăr despre valoarea sa umană, despre pasiunile sale sexuale. Un adevăr despre cum nu se pregătește să folosească absolut pe nimeni pentru a-și atinge obiectivele mercantile. Oricum ... un Adevăr despre cum minciuna, fardurile financiare și trădarea țării pot face un respingere umană, un model atunci... Președinte al României!

 

Albin este și va rămâne un Om care a refuzat să tacă atunci când toată lumea a fost tăcută complice la Sibiu, ciugulind din palmele de sânge și jaf! Albin este și va rămâne un Om care nu s-a săturat să repete că trăim într-o minciună, nu s-a săturat să lupte în special pentru dreptul și adevărul celor din jur, nu s-a săturat să dezbrace minciuna până la golul tragedia inumană care a ajuns să conducă o țară spre uitare de sine!

 

Fratele Albin este și va rămâne întotdeauna așa cum am dorit: un Om simplu care a înțeles că fiecare dintre noi trebuie să construiască și să lase în urmă... o poveste. Povestea sa a fost o bibliotecă pe care a călcat Iohannis, împreună cu câteva zeci de suflete evacuate ilegal! Povestea lui nu a putut fi îngropată, deși au trecut peste 20 de ani, pentru că a crezut în ea, a luptat pentru ea până la ultima suflare!

 

Fratele Albin, cu care nu am apucat să bem niciodată paharul cu suc de mere în „bucătăria de dezbatere” a lui Milea rămâne una dintre nebunile frumoase ale vremurilor pe care le-am avut cu toții, dar pentru care prea puțini au câștigat să le asume... în zadarnicul Sibiu, în țara bogată, săraca Românie!

 

Drum lin, bun prieten, frate Albin!

 

Redacția ART-EMIS - O pierdere pentru presa independentă, un patriot mai puțin în adevărata oaste de cronicari a Țării

 

Odihnească-se în pace! Condoleanțe familiei îndoliate.

 

 

 

https://www.art-emis.ro/eveniment/onorul-pentru-un-patriot





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu