miercuri, 27 ianuarie 2021

Mihai Batog Bujenita - Omenirea la vremuri de răscruce

 



Omenirea la vremuri de răscruce

Mihai Batog Bujenita

24 Ianuarie 2021

 

 

Un nenorocit de virus, apărut, dracu’ ştie de unde, aruncă omenirea în carantină, o chestie care nedumerea mai ceva decât însăşi pandemia. Guvernele luate, normal, prin surprindere, reacţionară! E drept, mai mult spectaculos decât eficient, dar reacţionează, mai ales pentru că presa se speriase grozav şi dădea tot felul de comunicate de genul că în cel mult trei luni vom muri toţi şi catastrofa adevărată era că virusul nu face nici o deosebire între oameni. Ca exemplu, se infectară nişte prim-miniştri, nişte actori celebri şi mai multe prezentatoare de la televiziunile de nişă, adică unele din cele mai iubite şi admirate personaje ale poporului. Jalea cuprinse întreg mapamondul!

 

China reacţionează prima în stilul caracteristic ultimelor decenii! Închide în case o populaţie de mărimea unei ţări mijlocii, construieşte în zece zile două spitale uriaşe pentru tratamente, simultan cu împuşcarea celor care nu respectau ordinele şi declară că la ei s-a terminat cu carantina, dar şi cu virusul, iar ei îşi bagă picioarele alea mici şi galbene în toată prostia asta, ignorând cu argumente că de la ei a pornit totul. Reţelele se înfurie şi ne arată pieţe chinezeşti pline de tot felul de scârboşenii oferite spre a fi halite de ei. Unele seamănă izbitor cu halele unde se vând miei în lumea civilizată, dar nu se face să fim cârcotaşi, mai ales acum când chinezii arată şi ei cu degetul spre vinovatul lor de serviciu, respectiv atât de îndrăgitele S.U.A. Începe o bălăcăreală absolut specifică din care nu lipseşte nici una din puterile lumii.

 

Pe acest fond, în Europa, apare un competitor serios, Italia, care se umple urgent de cazuri extrem de grave, dar şi de morţi,datorită acestui virus declarat de presă: letal, fără leac şi extrem de contagios. Dând dovada unei solida-rităţi exemplare statele europene fac front comun şi încep să se întreacă în a rapor-ta valuri de infecţii şi morţi. Se adaugă, suspect de repede, unele ţări islamice, dar, cu oarecare întârziere, şi Rusia. Cel mai puternic om al planetei, respectiv preşe-dintele S.U.A. declară foarte liniştit că odată cu venirea primăverii totul va dispă-rea ca un vis urât. Virusul însă fiind chinez nu înţelege mesajul puternicului om şi bagă Statele în hora infectărilor. Însă,aşa cum mai spusese acelaşi preşedinte: „America first!”.

 

Deci trece lejer pe primul loc asigurat ferm de milioane de îmbolnăviri şi sute de mii de morţi, ceea ce, hai să recunoaştem, nu este la îndemâna oricui! Brazilia, acolo unde condiţiile extrem de favorabile din favellas permit, ba chiar stimulează infectarea, consideră că acum ar fi momentul să sfideze puterea americanilor şi bagă la înaintare nişte statistici de toată admiraţia. Zadarnic! Ame-rica firstbate de la distanţă întrucât scoate la iveală şi numărul şomerilor datorat tot virusului. Populaţia altei ţări mijlocii o arde în şomaj acolo unde se pun la cale şi tot felul de proteste menite să dea vieţii culoare şi sens. Majoritatea lor se desfă-şoară pe plajele însoritei Florida, fără nici o măsură de protecţie, fiindcă toate aces-te măsuri sunt doar metode perfide de a limita la maximum libertăţile noastre fundamentale! Corect! Cel mai mult se bucură virusul!

 

Omenirea constată destul de uimită că nu are cam nimic din ceea ce i-ar fi trebuit pentru a combate o epidemie, deşi acesteanu lipsiseră din viaţa ei, iar fil-mele americane făcute cu bugete mult mai mari decât ar fi avut nevoie acum îi arătaseră cum un grup de savanţi, dar mai ales savante tinere, frumoase şi excelent machiate salvează omenirea de orice rahat de virus, folosind echipamente speciale care au becuri în interiorul căştilor de protecţie pentru a putea fi admirate privirile crâncene sau fericite ale actorilor când, după numai trei zile de la dezastru, virusul este înfrânt şi omenirea salvată. E drept că la această victorie a contribuit şi un savant englez care face glume bune. Acum însă, din nefericire, savantul englez lipseşte şi îşi cam dă cu pumnii în cap fiindcă ar vrea să scape de înjurăturile prim-ministrului lor, infectat şi el! Sare însă, sufletistă, China cea care doreştesă asigure sistemele medicale cu tot ce au nevoie, aşa cum o făcuseră şi până acum.

 

Afacerea asta salvează biata ţară de la prăbuşirea economică transferată astfel spre bogatul şi arogantul Occident, cel care ar vrea să refuze oferta însă nu are încotro! Lumea ştiinţifică este într-o cursă continuă pentru a descoperi provenienţa virusului, cauzele răspândirii şi, mai ales cum poate fi combătut. Fraieri! Se uită ca proştii în eprubete sau la tot felul de microscoape când un simplu click pe reţele le-ar aduce răspunsul dorit la orice întrebare ar avea. Păi, adevărata inteligenţă a planetei aici lucrează! Virusul este descris de iniţiaţii facebook-ului cu tot ce rigoarea ştiinţifică o cere! Se indică locurile de provenienţă, modalităţile de răspândire, dar şi adevăra-tele cauze ale epidemiei precum şi identitatea celor care au gândit şi pus în aplica-re planul de a masacra populaţia tânără, cea care arde de dorinţa de a schimba lumea nedreaptă în care suntem obligaţi să trăim.

 

Obligaţi desigur de oculta plină de bani şi putere care a uitat însă că adevărata putere suntem noi, postacii insomniaci! Păi, bă! Nu vă puneţi cu noi că habar n-aveţi ce putem! Sărmanii doctori, împreună cu personalul auxiliar din spitale, mor şi ei pe capete, doar pentru că nu citesc sfaturile de pe reţele. Şi acestea sunt cu duiumul! Cel mai sigur este tratamentul spiritual! Cu rugăciuni, post, negru dacă se poate, spovedanii, participări la slujbe, închinări la icoane făcătoare de minuni şi, evident, împărtăşania făcută de preoţi cuhar care folosesc o singură linguriţă, de-oarece aceasta este din argint şi precum bine se ştie încă de pe vremea ciumei negre, argintul alungă orice rău şi-l ţine departe de trupul celui smerit.

 

Aici este o victorie decisivă a babelor de orice gen care afirmă că ele fiind curate la trup nu au nici o grijă şi se apără doar cu colţul basmalei sau cu trasul fesului în dreptul gurii. Tratamente? Tot aici găsim! De la cele extrase din vechi tratate de medicină ayurvedică până la pelerinaje la mormintele unor sfinţi autohtoni, recunoscuţi pentru faptele lor miraculoase. Extrem de eficace sunt însă pelerinajele la moaşte care trebuie pupate cu sfinţenie şi gânduri curate. Desigur pentru cei mai culţi se recomandă citirea textelor din Cartea Egipteană a morţilor, iar la nevoie şi din Molitvele Sfântului Vasile cel Mare care asigură ieşirea răului din tot trupul.

 

Dar pentru că vorbim de trup, iată şi remedii mai simple verificate de milenii de înţelepţii satelor:

- rachiu cu usturoi la fiecare masă;

- rachiu şi ceapă tot aşa;

- rachiu ori de câte ori este nevoie, eventual şi după, un ceai de troscot, ori tătăneasă. În general rachiu şi năduşeală la aşternut, de preferat cu o vecină miloasă şi în putere!

Noroadele, în general vorbind, ştiu însă că totul este o vrăjeală a bogaţilor ca să-i scoată din cărţi pe bieţii oameni cinstiţi şi muncitori aşa că se cam revoltă şi îşi cer drepturile lor fireşti: plecarea în concedii, deschiderea cârciumilor, a baruri-lor, teraselor, cluburilor sau a stadioanelor pentru că nu are rost să trăieşti dacă nu vezi un meci de fotbal cu tot ce înseamnă asta! Evident, popoarele pun cererile lor justificate pe seama creşterii economice şi a progresului social, aşa că guvernele aprobă şi se uită cum vine impetuos valul doi de infectări. Nu mai vorbimde faptul că savanţii de pe reţele au descoperit şi că, în realitate, virusul nici nu există, că totul este o mare minciună pentru ca statele să-şi prăbuşească economiile şi să nenorocească cetăţenii nelăsându-i la terase şi în crâşme. „Bă noi v-am spus!”.

 

Cam aici este şi concluzia oficială a pandemiei![1].

 

Aranjament grafic - I.M.

 

-----------------------------------

[1] Revista Booklook, Nr.37 / 2021, p. 35-37.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu