joi, 21 ianuarie 2021

O lectie de demnitate si dragoste de tara + Romania Magnifica

 



O lectie de demnitate si dragoste de tara

 

Curtea Regală a României, ora 11, acum foarte mulți ani...Regele Carol I urma să primească în audiență, timp de 30 de minute, pe ambasadorul britanic.

 

La ora fixată Regele intră în Sala Tronului. Ambasadorul însă întârzie. Ajunge după ceva timp și merge spre locul de întâlnire. Regele se uită la ceas...este 11.30, îl salută pe ambasador și îi spune:

 

-Timpul alocat întrevederii cu dumneavoastră a luat sfârșit! România nu așteaptă niciodată, iar eu reprezint această țară!

 

 

 

Acesta a fost Regele Carol I al României, cel care a obținut Independența țării și care a făcut ca noi să fim respectați în lume!

 

Deși nu a fost român a iubit această țară mai presus ca pe cea natală, iar la sfârșitul domniei, ne-a lăsat pregătiți să facem pasul spre Marea Unire!

 

Dacă la începutul domniei lui în Principatele Române se circula doar cu căruța, după 48 de ani de regalitate aveam 3800 de km de cale ferată și un pod superb peste Dunăre pe care îl admirăm și astăzi la Fetești-Cernavodă!

 

Acum exact 104 ani acest ROMÂN ADEVĂRAT, se stingea din viață!

 

De ce oare noi românii nu reușim să ne iubim țara măcar la jumătate din cât a iubit-o el?

 

Dumnezeu să vă odihnească, Sire!

 


Sursa: IL


 

 

 Comentarii:

Luati exemplu domnule presedinte si lasati dracului sapca lui Trump !


***

“Fii simplu, Măria Ta, fii bun, fii Domn cetăţean; urechea Ta să fie pururea deschisă la adevăr şi închisă la minciună şi linguşire.

 

Porţi un frumos şi scump nume: numele lui Alexandru cel Bun. Să trăieşti dar mulţi ani!

Ca şi dânsul, fă o Doamne, ca, prin dreptatea Europei, prin dezvoltarea instituţiunilor noastre, prin simţimintele Tale patriotice, să mai putem ajunge la acele timpuri glorioase ale naţiei noastre, când Alexandru cel Bun zicea ambasadorilor împăratului din Bizanţiu că:

 

România nu are alt ocrotitor de cât pe Dumnezeu şi sabia sa!

 

Să trăieşti Măria Ta!”

 

Mihail Kogălniceanu - Discurs la alegerea lui Alexandru Ioan Cuza

 

 

 

https://www.romaniamagnifica.ro/?do=Istoria&optiune=1859.01.24+-+Ziua+Unirii+Tarii+Romanesti+cu+Moldova

 

 

 

La Mulţi Ani România!

La Mulţi Ani Poporul Român!

 

Valentin-Nicolae Bercă

"România Magnifică" - www.romaniamagnifica.ro - un proiect cultural pentru unitatea şi bogăţia spirituală a Românilor de pretutindeni, militând pentru reafirmarea valorilor spiritualităţii poporului român, unit prin limbă, tradiţii şi credinţă creştină, mereu mândru de istoria sa multimilenară  în spaţiul carpato-danubiano-pontic.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu