joi, 27 iulie 2023

James Howard Kunstler - Eliberați-vă de griji, bucurați-vă!

 



Eliberați-vă de griji, bucurați-vă!

James Howard Kunstler, scriitor și comentator social S.U.A.

26 Iulie 2023

 

„N.A.T.O. a pierdut acest război. Biden a pierdut acest război. Democrații nebuni au pierdut acest război. Belicoșii partidului unit au pierdut acest război. U.E. a pierdut acest război. Ucraina și Zelensky au pierdut acest război” (Kim Dotcom)

 

Războiul din Ucraina ar fi primul care a anunțat sunetul morții combatantului uman și necesitatea înlocuirii lui cu sisteme de arme automate. Această tendință este inevitabilă având în vedere scăderea capacităților umane de a conduce operațiuni de luptă. Perioada de tranziție va înregistra o utilizare din ce în ce mai frecventă a mercenarilor pe care statele-națiune îi vor integra în forțele lor armate în urma unor aranjamente legale, așa cum este cazul anumitor țări.

 

Dezindustrializarea Europei va continua și războiul din Ucraina va finaliza dezarmarea întregului continent, făcându-l vulnerabil la asaltul unei companii de mercenari veniți de la periferie sau de pe alte continente.

 

Fluxurile migratorii neregulate venite din Est și Sud sunt în prezent compuse din refugiați și civili dezarmați fascinați de un model himeric idealizat de propaganda presei dominante și de o anumită mentalitate neocolonială. Dacă aceste fluxuri sunt înlocuite cu oameni înarmați, va fi o altă problemă într-o Europă care și-a epuizat aproape toate rezervele de muniție încercând să perpetueze un război de uzură împotriva Rusiei în numele Statelor Unite. Impasul total al sistemului politic american nu a condus la punerea sub semnul întrebării a unui sistem nesustenabil. Aducerea elementelor mediocre în centrul scenei de către o stare profundă total scăpată de sub control sugerează că actuala administrație americană va fi probabil numărată printre ultimele înainte ca sistemul actual să se schimbe sau să dispară în favoarea altuia. autocraţie.

 

Aceasta este o oportunitate istorică unică pentru țări precum China, India și alte țări din așa-numitul Sud global, care nu pot decât să aștepte un anumit prag de deteriorare într-o situație geostrategică care este din ce în ce mai favorabilă afirmării pe noua tablă internațională de șah. în recompunere. Plângând puțin prea tare la lupul unei invazii în Europa, partidele populiste europene vor asista probabil la un adevărat naufragiu al Europei, din care nu se va mai putea recupera mult timp.

 

Aici conduce lipsa de imaginație în putere și lăcomia cercurilor arogante și stăruitoare care cred cu putere ca fierul reprezintă elita umanității. Karma? Probabil. Dar această dezbatere s-a încheiat. Barca se scufundă. Este într-adevăr o a doua scufundare a Titanicului la care lumea este martoră astăzi în timp ce monitorizează ratele dobânzilor bancare, prețul titlurilor de valoare pe bursă și evoluția criptomonedelor. Acest lucru nu împiedică orchestra să mențină populațiile sau pe cei bogați să se îmbogățească.

 

Lumea care vine nu va fi coerentă și va fi total irațională pentru că fostul Imperiu, care crapă din toate încheieturile, nu mai vrea să-și recunoască declinul sau căderea în mijlocul tuturor sumelor sale astronomice de monede false.

 

------------------------------------------------

Sursa - https://brunobertez.com/2023/07/14/james-howard-kunstler-se-defoule-profitant-en/ - 14 iulie 2023










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu