duminică, 25 noiembrie 2018

Viorel_Roman - Pana unde ajunge Justitia? + opinii




Pana unde ajunge Justitia?

Cel mai influent saptamanal din lume, The Economist din Londra, observa ca granițele Sfantului Imperium Roman dau inca tonul în politica si in România. Asta au constatat si studii sociologice aprofundate, ca si dupa un Centenar, increderea romanilor in drepturile omului, in administratie si justitie se opreste brusc si inexplicabil, pe Carpati. 
La Limesul dintre Imperium si Barbari, la est si sud de Carpati, in lumea moldo-valaha, acquis-ul comunitar, catolic, e incompatibil cu devalmasia valaha, ortodoxa, dupa cum descrie exemplar si penru realitatea zilelor noastre, poate intamplator, dar chiar situatia administrativ-juridica din Teleorman, Nicolae Filimon in Ciocoii vechi și noi, Ce naște din pisică șoareci mănâncă, Bucuresti 1863. Conceptia catolica, occidentala a socio-politicului, Legislativul, Executivul, Justitia, la care a aderat formal Romania in anul 2007, nu este de fapt nici intaleasca si ca urmare nici acceptata de boierii ortodocsi moldo-valahi alesi, unsi de Dumnezeu sau, pentru atei, de subconstientul masele largi populare (Ion Iliescu).
Daca in vremea razboiul punic, senatorul roman Cato cel Batran repeta cu orice prilej, Carthago delenda est, Cartagina trebuie distrusa, in vremea tranzitiei de la devalmasia valaha greco-ortodoxa, la acquis-ul comunitar romano-catolic, incerc si eu sa atrag atentia, in acelasi fel, repetand cu orice ocazie imperativului refacerii unitatii de credinta cu Roma, conditio sine qua non a integrarii Dunari de Jos in civilizatia euro-atlantica. Aderarea de jure la UE, NATO a avut loc dupa vizita la Bucuresti a Ferictului papa Ioan Paul II in anul 1999, cea de facto, cea decisiva, poate avea loc in anul 2019, cand vine papa Francisc in Romania.  

https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html
https://www.academia.edu/36701634/Romania_s_Transformation
https://de.calameo.com/read/00551651837ca2ec460a2

https://www.academia.edu/37689035/Teocra%C5%A3ia_ortodox%C4%83_moldo-valah %C4%83


Pana unde ajunge Justitia? / opinii

XY:Trebuie sa inteleg ca acquis-ul Imperial romano-catolic inseamna „dubla masura"? Dreptul ministrului german de justitie de a-l demite pe procurorul general care l-a contrazis si interzicerea pentru ministrul "moldo valah" de a face acelasi lucru? Dreptul guvernelor occidentale de a-si face politica lor si obligatia guvernului "moldo valah" de a face politica dictata de Bruxelles? Dreptul Parlamentelor occidentale de a legifera in tara lor si obligatia Parlamentului "moldo valah" de a legifera conform dictarii de la Bruxelles? In acquis-ul comunitar intra si protocoalele secrete ale "justitiei" cu serviciile secrete si sentinte judiciare in urma carora oameni nevinovati stau in inchisoare - sentinte furnizate pe biletel de catre SRI catre "campul tactic al justitiei“? De altfel justitia - camp tactic al serviciilor secrete - e tot acquis comunitar, al imperiului? - Valabil pentru "barbarii de la limes“? Si cum ramane cu catolicii italieni care resping acum acquis-ul comunitar? Dar catolicii portughezi care au respins austeritatea lui Schauble? Si protestantii englezi care au dat un sut mai jos de spate acquis-ului asta? Au devenit peste noapte limes si barbari si ei?
VR: „Dubla masura“ in Europa e incompatibilitatea milenara dintre greci si latini, orient si occident, Imperiul Sf. Andrei si Imperiul Sf. Petru, greco-ortodoxie si romano-catolicism, comunism si capitalism, devalmasia moldo-valaha si acquis-ul comunitar, care va fi depasita prin refacerea unitatii de credinta cu Roma. De 150 de ani se incearca modernizarea fara occidentalizare, catolicizeze - Biserca unita cu Roma a fost lichidara 1948 - cu rezultatul: Forme fara fond si Zicem ca ei si facem ca noi. Duplicitate balcanica duce si la un blocaj de comunicare. Pentru orientali, Bruxelles-ul e dictatorial si Romania o colonie. Occidentali vad ca salarul lor a crescut de la 100 la 500 euro, au libertate de miscare, dispun de 40 de miliarde de euro pentru infrastructura etc. In ce priveste Protocoalele cu serviciile secrete si nevinovati in inchisoare, este exact ce vrea acquis-ul sa faca imposibil intr-o tara in care sub Carol II sunt impuscati cate 3 tineri legionari / judet, fara sentinta si cadavrele lor puse la vedere, la fel sub Ana Pauker, Gheorgiu-Dej si Ceausescu, teroarea regala si proletara nu respecta drepturile omului, dar ele sunt azi garantate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). In acest context nu cred ca refuzul acquis-ul e favorabil Greciei, Angliei, Portugaliei, Italiei. In cazul Romaniei refuzul manei de ajutor din vest, acquis-ului, o va catapulta direct in feudalismul teocratic oriental. Doamne ajuta si apara!



http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu