miercuri, 14 februarie 2024

Anthony Lacoudre - Joe Biden a fost declarat oficial senil de către Departamentul de Justiție al S.U.A. (1)

 



Joe Biden a fost declarat oficial senil de către Departamentul de Justiție al S.U.A. (1)

Anthony Lacoudre

14 Februarie 2024

 

Raportul procurorului special Robert Hur l-a declarat pe Joe Biden senil și inapt pentru a fi judecat pentru infracțiuni legate de documente clasificate, care i-ar putea afecta realegerea și ar putea avantaja republicanii. Raportul publicat pe 8 februarie de procurorul special Robert Hur a surprins pe mai mult de unul. Misiunea procurorului a fost să stabilească dacă Joe Biden a comis o infracțiune prin sustragerea, pe vremea când era senator și apoi vicepreședinte, de documente confidențiale marcate cu sigiliul securității naționale. Aceste documente au fost, printre altele, păstrate la casa lui Joe Biden din Delaware, în cutii așezate liber în spatele garajului său, lângă ma;ina lui, Corvette. Infracțiunea a fost într-adevăr comisă.

 

Procurorul a concluzionat că infracțiunea a fost săvârșită și că Joe Biden a încălcat cu bună știință legea, în mod constant pe o perioadă de cincisprezece ani, în special prin împărtășirea cu terți informații din documente extrem de protejate de secretele apărării clasificate drept „Top Secret SCI” (Sensitive Compartmented Information), fără a-l uita pe Hunter Biden, fiul său, acum inculpat, în special pentru fraudă fiscală, care a avut acces la aceste documente. Cu toate acestea, procurorul nu recomandă ministrului Justiției să-l pună sub acuzare pe actualul președinte al Statelor Unite, deoarece acesta din urmă este acum senil. Joe Biden este incapacitat mintal Mai exact, procurorul subliniază că nu poate recomanda un rechizitoriu pentru că, în contextul unui proces penal, Joe Biden ar fi inevitabil achitat de un juriu pentru incapacitatea de a se apăra, din cauza „facultăților intelectuale diminuate”. Pe scurt, actualul președinte al Statelor Unite nu este capabil mental de a fi judecat („non compos mentis” în termeni juridici latini și anglo-saxoni).

 

„Un bătrân bun, dar senil”

 

Procurorul Hur (care, să ne amintim, a fost numit de Donald Trump drept avocat al lui Maryland în 2017 și nu și-a ascuns niciodată simpatiile republicane), este obligat, să justifice absența procedurilor penale împotriva președintelui, pentru a ilustra în detaliu starea de senilitate a preşedintele în raportul său. El explică în special că, în timpul celor două sesiuni de interogatoriu care au avut loc în octombrie 2023, a trebuit să se confrunte cu „un bătrân amabil, dar care nu-și amintește când era vicepreședinte”. Procurorul mai precizează că „Memoria domnului Biden a arătat limitări substanțiale”. Raportul vizează chiar un interviu înregistrat din 2017, care menționează: „În timpul acestui interviu din 2017, conversația este dureros de lentă, domnul Biden având dificultăți în a-și aminti evenimentele și având dificultăți în citirea și transmiterea propriilor note”. Pe scurt, Joe Biden este incapacitat mintal. Și asta se întoarce cel puțin din 2017...

 

Senilitate evidentă de mult timp

 

Senilitatea lui Joe Biden a fost evidentă din campania sa electorală din 2020. O campanie în timpul căreia, de exemplu, s-a prezentat de mai multe ori drept „candidat la alegeri pentru Senat”. De asemenea, el s-a văzut ca fiind bastionul împotriva „încă patru ani de președinție a lui George Bush”. La fel, Joe Biden a surprins publicul care a venit la mitingurile sale pronunțând greșit în mod sistematic numele statului și orașului. Și deja, își prezenta discursurile cu propoziții total de neînțeles, pe care traducătorii întâmpinau deficiențe de auz, fiind incapabili să le exprime în direct... La vremea aceea, presa complezentă vorbea de „gafe”. În ciuda eforturilor de „mușamalizare” ale mass-mediei, publicul informat a înțeles imediat că noul președinte Joe Biden nu avea toate capacitățile sale mentale (vezi articolul din octombrie 2021: „Este Joe Biden supărat?”).

 

Videoclipuri triste, dar și amuzante

 

Din 2021, compilațiile de clipuri video au făcut furori pe rețelele de socializare, care îl arată pe președinte împiedicându-se, căzând de pe bicicleta staționară, prăbușindu-se în mod repetat în timp ce urca scările Air Force One, incapabil să citească cuvintele complicate din discursurile sale (mai ales numere mari), înghițindu-și cuvintele, devenind brusc iritabil fără motiv, vorbind cu persoane decedate, citind precizările discursurilor pe teleprompterul său (cum ar fi: „Și apoi, nu mai citești”) etc.

 

Pe postul australian „Sky News”, în fiecare săptămână, jurnaliştii se distrează să descifreze „limba Biden” (noul limbaj inventat de preşedintele SUA), ascultând fraze întregi de discursuri rostite de Joe Biden din care nici măcar nu se înţelege subiectul… Joe Biden a vorbit cu François Mitterrand în iunie 2021...

 

Pe 5 februarie, la Las Vegas, Biden, în timp ce denunța pericolele unui eventual al doilea mandat pentru Donald Trump, s-a lăudat cu primirea favorabilă pe care i-o rezervase comunitatea internațională a doua zi după alegere: „Când a G7 în Anglia (G7 în iunie 2021 - nota editorului), m-am așezat și am spus: „America s-a întors”. Și Mitterrand, din Germania, nu, din Franța, mi-a spus: „Deci”... (pauză lungă), înapoi pentru cât timp?”

 

O conferință de presă catastrofală

 

Ca răspuns la publicarea raportului procurorului special, Casa Albă a organizat o conferință de presă în ultimul moment în acea seară. Jurnaliştii au crezut că preşedintele îşi va anunţa demisia. Dar nu sa întâmplat. Joe Biden se afla într-o misiune de „control al daunelor”: „Procurorul special și-a depus raportul astăzi... Mă bucur să văd că nu există acuzații penale... Cazul este acum închis”. Și să insist: „Sunt un om de rând, care știe ce face, sunt Președinte și sunt aici să pun țara din nou pe picioare. Sunt cea mai calificată persoană din această țară pentru a fi președinte al Statelor Unite și pentru a termina munca pe care am început-o”. După această precizare, a apărut din nou confuz, mormăind agresiv cu jurnaliştii prezenţi în sală.

 

Înainte de a explica că l-a convins personal pe președintele Mexicului să-și deschidă granița cu... Israelul pentru refugiații palestinieni din Gaza! „Granița Statelor Unite cu Mexic, granița cu Gaza, ce diferență la urma urmei?” a glumit jurnalistul James Morrow de la „Sky News” și „Daily Telegraph”... În timp ce obiectivul acestei conferințe de presă a fost să demonstreze lumii întregi acuitatea sa mentală, Joe Biden s-a prăbușit din nou. „Domnule președinte, veți demisiona?” au intrebat unii jurnalisti...

 

Cele trei minciuni ale lui Joe Biden Mai rău, în timpul conferinței sale de presă, președintele Statelor Unite nu s-a putut abține să mintă. CNN a rămas ca două runde de budincă. Canalul, sub titlul „Declarațiile false ale lui Biden”, a enumerat cele trei „falsuri” ale președintelui:

- documentele au fost păstrate în dulapuri închise;

- niciun document nu a fost ultra secret (înalt clasificat);

- nu a împărtășit aceste informații cu nimeni.

Comparație între Biden și Putin

 

Întâmplător, în aceeași seară, peste 100 de milioane de oameni au urmărit interviul lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin la „X”. „Șocul este sever. Comparația dintre inteligența lui Putin și incompetența lui Biden este evidentă”, subliniază observatorii.

 

Dr. Steve Turley, un popular comentator conservator pe YouTube, precizează: „Să nu ne lăsăm păcăliți, toată lumea i-a văzut pe acești doi lideri mondiali vorbind în aceeași zi. În ce guvern credeți că marea majoritate a populației lumii vede stabilitate, competență, strategie, capacitate și talent? „Dacă țara se prăbușește, este pentru că Joe Biden se prăbușește. […]. Acest raport, de 350 de pagini, este ceea ce stânga și mass-media au încercat să ascundă timp de trei ani. Robert Hur petrece cinci sau șase ore cu Președintele și asta este suficient pentru a ajunge la concluzia că facultățile mentale ale Președintelui sunt foarte diminuate. Imaginați-vă pentru o secundă ce ar spune mass-media dacă acest raport ar fi despre Trump”, au remarcat comentatorii de la Fox News. „Procurorul Hur a găsit noul slogan al lui Donald Trump: «Votați-mă, mă pot apăra mental în instanță»”, râde fosta jurnalistă Megyn Kelly, de la „Fox News” și „NBC”. „Înțelegem mai bine de ce țara se prăbușește în fața ochilor noștri, cu imigrație, criminalitate, droguri, inflație, diplomație... Este pentru că însuși Joe Biden se prăbușește. Joe Biden suferă de demență, spune chiar guvernul. Joe Biden se prăbușește sub scandaluri și demență”, mai citim pe rețelele de socializare.

 

Dublul standard judiciar

 

La rândul său, Donald Trump a reacționat imediat cerând ca propriul său rechizitoriu pentru aceleași fapte să fie anulat, denunțând un „dublu standard” judiciar evident... Cine își amintește acuzația lui Joe Biden împotriva lui Donald Trump la emisiunea „CBS 60 Minutes” (septembrie 2022), acuzându-l că a luat documente confidențiale din reședința sa din Mar-a-Lago? „Cum este posibil ? Cum poate cineva să fie atât de iresponsabil? Mă întreb ce informații despre sursele și metodele noastre conțin aceste documente? Este total iresponsabil”. Fără îndoială, Joe Biden nu și-a mai amintit că el însuși a furat o serie de documente „Top Secret”...

 

Aranjament grafic - I.M.

 

--------------------------------------

sursa - https://www.francesoir.fr/politique-monde/joe-biden-officiellement-declare-senile-par-le-ministere-de-la-justice-americain - 13 februarie 2024







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu