luni, 12 februarie 2024

Melania Rusu Caragioiu - Inceputul la prezentare de joi

 




Stimați Reprezentanți ai Cenaclului ,,Păstorel Teodoreanu”,

fiecare pe Soclul său aoutocreat în timp.

 

Este cunoscut faptul că există o mare diferență între Montreal și Iași din toate punctele de vedere,

 

În calitate de asistentă permanentă, cu funcții sau fără, începând din 1999, subsemnata am înmagazinat o mulțime de aspecte care s-au petrecut și care au fost favorabile Cenaclului ,,Păstorel Teodoreanu”.

 În ciuda faptului că în Montreal există încă 16 asociații de limbă română și -zic- probabil tot atâtea ale conaționalilor locuitori, Cenaclul ,,Păstorel Teodoreanu” a fost f. bine primit și etichetat. S-a bucurat de afluență, semnalări calme sau rugoase, astfel fiind tratat orice organism în furcile caudine ale existenței sale.  S-a bucurat de prezența unor artiști în materie, a unor critici acerbi, a unor membrii nelipsiți și a televiziunii și a Studioului de RadioRo Montreal.

 Cum credeți că poate trăi un organism biciuitor între românii isteți care nu se lasă fără replică? Rădăcinile acestui Cenaclu sunt puternice, iar mugurii lor au creat reviste pe hârtie, filme TVRO, participări la concursuri, evenimente inedite, diplome, distincții, două ziare, cărți, o- FUNDAȚIE, trei cenacluri paralele și a atras în polemici sau colaborare peste o sută de participanți, în flux continuu.

Consider că s-a făcut foarte mult în acești cincisprezece de ani, incluzând și participările externe si materiale izvorâte din sânul Cenaclului inițial, de epigrame. 

Nu ne putem plânge de nepopularitate odată ce corespondențe de afirmare au sosit membrilor șl conducerii. 

În primul rând este meritul Președintelui Ion Anton Datcu, urmând apoi meritul fiecărui participant în parte.

Cum românul este atent la fiecare iotă, este de la sine înțeles că au fost neînțelegeri, picanterii, încercări de aneantire, dar toate  s-au aplanat și Cenaclul ,,Păstorel Teodoreanu” este printre cenaclurile mondiale și românești, prezent în continuare. A ajuns cunoscut mult sau puțin în patru continente datorită limbii române, datorită spiritului românesc de a se face auzit și prezent.

 Menționez că pentru fiecare afirmație de mai sus se pot enumera de către membrii și conducerea sa exemple și poze.

 Nu încercăm să ne luăm la întrecere cu nimeni dar valoarea noastră este foarte ridicată în acest domeniu, românul având mult spirit. 

Dacă avem și am avut unele neajunsuri putem zice, după Biblie: ,,Nimeni nu este profet în țara lui!”.

        Cu stimă și mândrie ,

Ing.Melania Rusu Caragioiu,

Poetă, scriitoare, publicistă, autoare, refactor intern și extern de reviste

Vremelnic Vicepreședintă Cenaclul ,,Păstorel Teodoreanu”,

Vicepreședintă ASRAN,

 Ambasador literar ,,Limba Noastră cea Română” (2012)

  

P.S. Dacă nu sunt  prezentă la întrunire nu înseamnă că am abandonai, înseamnă că sunt prezentă prin telepatie pozitivă, indicând amintiri glorioase, MRC.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu