joi, 14 martie 2024

ALIANTA FAMILIILOR - CREATORUL NOSTRU ESTE VIU!

 



CREATORUL NOSTRU ESTE VIU!

Martie 14, 2024

 

In toamna anului trecut a fost publicata Imagining the God of Heaven (Near Death Experiences, God’s Revelation and the Love you’ve always wanted) a lui John Burke. Cartea se poate traduce în română ca Ni-l imaginam pe Dumnezeul cerurilor (Experiențe post-mortem, revelația lui Dumnezeu și dragostea pe care ne-am dorit-o dintotdeauna). Cartea lui Burke este rezultatul a 20 de ani de muncă intensă în care a avut discuții detaliate cu peste 1000 de persoane din toată lumea și din toate religiile lumii care au avut experiențe post-mortem.

 

Experiențele post-mortem sunt cele în care ființa umană simte detașarea sufletului de trup, vede depărtarea la o viteză uimitoare de cei din jurul lor, și transcind într-o lume plină de lumină, unde văd o poartă strâmtă de lumină, dar nu li se permite să intre, spunându-li-se să se reîntoarcă în viața din trup pentru încă o vreme.

 

Burke a început acest proiect la puțin timp după ce tatăl lui a murit, cu mulți ani în urmă, de cancer. La vremea aceea Burke era inginer, om de știință, agnostic, care nu credea în divinitate ori în viața veșnică. Tatăl lui era creștin practicant.

 

Momentele trecerii tatălui în veșnicii l-au făcut curios pe Burke să investigheze credința tatălui său. Investigarea s-a manifestat prin citirea îndeaproape a Bibliei, mai întâi din curiozitate, iar apoi din perspectiva omului de știință. Iar mai apoi încercând la nivel empiric să vadă dacă viața veșnică poate fi dovedită și dacă da, dacă ea se manifestă așa cum este descrisă în Biblie. Printre altele, Cetatea lui Dumnezeu, cum e viața de dincolo, cum se intră în Cetatea lui Dumnezeu, cum arată Cetatea lui Dumnezeu, cine stăpânește în Cetatea lui Dumnezeu și alte lucruri similare.

 

Investigatii post-mortem

 

Pe parcursul acestei căutări, Burke a ajuns să investigheze fenomenul de netăgăduit al experiențelor post-mortem, adică al momentelor prin care trec persoanele care ajung în moarte clinică, dar își revin la viață în trup și își continuă viața.  În unele cercuri, acest fenomen este numit Lazarus Effect / Efectul lui Lazăr, persoana din Noul Testament care murise, începuse să putrezească, dar care a fost readusa la viață de Mântuitorul.

 

Burke a purtat discuții cu peste 1000 de persoane care au trecut prin Efectul lui Lazăr, adică prin moarte clinică și s-au reîntors la viață. (“I’ve studied the commonalities of over one thousand people who have clinically died, been resuscitated and claimed to have experienced life after death / Am cercetat lucrurile în comun a peste 1000 de persoane care au trecut prin moarte clinica, au fost reanimate și pretindeau că au avut experiența vieții de după moarte”).

 

Mărturiile acestor oameni sunt uimitor de consistente și toate duc la același punct final. Mulți descriu viziunea Cetății lui Dumnezeu, un colț luminos al universului, o poartă strâmtă înconjurată de lumina prin care trec mulți oameni, iar dincolo de poartă aflându-se o persoană cu brațele deschise, îmbrăcat în alb și în lumină și ale cărui palme au găuri.

 

Mulți descriu un sentiment al afecțiunii, dragostei și bucuriei care domină în Cetatea lui Dumnezeu; se simt atrași și nu vor să se mai întoarcă la viața din trup. Unii dintre ei sunt trimiși înapoi în viața din trup pentru o vreme, pentru misiuni specifice. Unora li se recomandă să-și rezolve relațiile cu semenii ori membri din familie, ori să învețe despre Isus.

 

Confirma Burke: „when they revived, they claimed to have felt more alive than ever in an exhilarating world beyond our earthly space-time dimension / când persoanele se reiîtorc în trup pretind că dincolo se simțeau mai în viață ca oricând, într-o lume plină de bucurie, dincolo de spațiul nostru terestru definit de timp și limitat”.

 

Ce vad persoanele din alte confesiuni?

 

Cât despre persoane din alte confesiuni decât cea creștină, ei descriu aceleași imagini. De exemplu, un inginer hindus este dus printr-un tunel al luminii până la Cetatea Luminii unde vede 12 porți, dar nu poate să treacă prin niciuna. Vede o poartă strâmtă prin care nu i se permite să intre și e trimis înapoi în viața din trup să-și rezolve problemele de familie. Interesant, în mărturia lui, el scrie că pe unde a ajuns nu a văzut zei sau zeițe hinduse. („I was very familiar with the Hindu Scriptures, so I was wondering why I did not encounter any of the Hindu gods and goddesses and all these things we know / eram foarte familiarizat cu sculpturile hinduse, și mă miram de ce acolo nu am dat peste zei și zeite hinduse și alte lucruri bine cunoscute”).

 

Mai multe persoane hinduse, de fapt, confirmă ceea ce în confesiunea hindusa lipsește: posibilitatea ca omul de rând să intre în contact direct cu Făcătorul lui. (”He is unlike any of the Hindu gods or goddesses that I have been familiar with. His face was brighter than the sun I know. His body was radiating with pure light. ...Who is this Lord? I did not know Him; yet He knew me so well. He knew everything about me ...”) („Dumnezeu e deosebit de toți zeii și zeițele cu care eram familiar în religia hindusă. Fața Lui strălucea mai tare ca soarele. Trupul Lui radia cu lumină pură. Cine este acest Domn? Nu-L cunoșteam; dar El mă cunoștea foarte bine. Știa totul despre mine ...”) (Pagina 106)

 

Relevant, hindușii care au trecut prin fenomene similare erau uimiți că Persoana plină de Lumină nu le solicita să treacă printr-un nou ciclu de reîncarnare. („Another thing that created a dilemma for me was that He didn’t send me to another cycle of reincarnation ...”)

 

La fel de relevant și interesant, însă, este că cei care trec prin experiențe post-mortem identifică că Iazul de foc (Lumea Întunericului) e la stânga lui Dumnezeu. (Pagina 107) (Matei 24:34-46)

 

Istorisiri neobisnuite

 

Unele dintre istorioarele descrise de Burke sunt de-a dreptul neobișnuite, dar dovedesc universalitatea vieții veșnice în prezența Dumnezeului Bibliei. Una dintre ele implică pe micuța Melanie care, la doar 7 ani, a fost violată de pedofili din Noua Zeelandă (Paginile 95-100). La vremea aceea Melanie locuia în Calgary, Alberta unde era îngrijită de o babysitter creștină care o învățaese despre Dumnezeu și Isus. După ce babysitterul s-a mutat din Calgary, în casa ei s-au mutat câțiva bărbați. Curioasă, Melanie a continuat să meargă în casa respectivă unde bărbații au primit-o cu prietenie, dându-i jucării și prăjituri. De loc suspicioasă, Melanie s-a împrietenit cu ei.

 

Într-o zi, au drogat-o și au abuzat-o. Melanie își amintește fiind în pragul morții, fiind dusă prin tunelul de lumină în prezența unei persoane iubitoare pe care Melanie a identificat-o cu Isus, după învățăturile primite de la babysitter. Isus a întâmpinat-o, i-a spus să nu se teamă și apoi i-a explicat ce s-a întâmplat. Isus a dus-o pe Melanie prin casa bărbaților unde îi vedea legați de scaune și drogați. Erau sub stăpânirea unui demon și săvârșeau lucruri murdare. (... the men who had abused me were held hostage by a powerful demon ...)

 

Alte persoane descriu sentimentele de tristețe ale Mântuitorului și ale lui Dumnezeu când oamenii îi resping, ceea ce, confirmă Burke, dovedește că „Dumnezeu e dragoste” și că nu îi este indiferent dacă muritorii îl primesc ori îl resping. (Pagina 101)

 

JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

 

Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu