miercuri, 13 septembrie 2023

ALIANTA FAMILIILOR - NATO SI SUVERANITATEA NATIONALA

 



NATO SI SUVERANITATEA NATIONALA

Septembrie 14, 2023

 

Actions speak louder than words, spune zicala anglo-saxonă! Saptamina trecuta, dl Geoană ne încuraja să avem încredere în NATO, după ce dronele ruse au atacat obiective în satele românești de dincolo de Dunăre. Ieșirea în spațiul public a dlui Geoană e de înțeles. Își face treaba, el fiind omul sistemului și pentru asta fiind plătit. [Link: https://psnews.ro/mircea-geoana-ii-indeamna-pe-romani-sa.../]

 

Dar în spatele cuvintelor lui se află o îngrijorare pe care o împărtășesc tot mai mulți est-europeni, inclusiv noi, românii: multora din NATO nu le pasă de flancul estic al Alianței. Și la urma urmei, de ce să le pese? Posibilitatea unei invazii ruse în Portugalia e practic inexistentă. La fel, o amenințare la adresa securității Franței ori a Italiei este greu de conceput. Nepăsarea și vorbele goale ale occidentalilor din NATO privind flancul de est al Alianței sunt dovedite de puținele acțiuni concrete făcute de ei pentru a-l întări. Această observație nu este doar o simpla ipoteză.

 

Pe 5 iulie, Foreign Affairs a publicat un articol critic la adresa modului în care NATO nu își împlinește promisiunile făcute est-europenilor. Articolul e intitulat Western Europe Is Still Falling Short in NATO's East: Deterring Russia Requires More than Just Promises / Europa Occidentală codașă pe flancul estic al NATO: Contracararea Rusiei impune mult mai mult decât promisiuni.

 

Concluzia autorului este că promisiunile făcute de NATO către est europeni „rămân în mare măsură neîmplinite / promises remain largely unfulfilled”. Conform articolului, prezența militară a occidentalilor în estul Europei a ajuns la aproximativ 4500 de militari, in timp ce prezența americană a crescut de la 5. 000 la 24.000 de soldați după 20 februarie 2022. Autorul articolului, Wess Mitchell, blamează performanța slabă a occidentalilor pe flancul de est pe inabilitatea lor de a ieși din „zona lor de confort / their comfort zone”.

 

Occidentalii, opinează autorul, nu vor să „stârnească mânia lui Putin”. Din care cauza ei prefera să nu staționeze în estul european trupe occidentale pe termen lung ori permanent, ci doar sa crească numărul lor în situații de urgență. Mitchell nu agreează cu această strategie, NATO mergând după „vechea formulă de operațiuni militare / NATO has continued to operate according to the old formula”.

 

O strategie de succes, spune Mitchell, impune și obligația de a construi o infrastructură extensivă și de calitate în Europa de Est, în primul rând, adaugă el, în România.  NATO, adaugă el, "lacks political will / îi lipsește voința politică” pentru a întări flancul estic al Alianței. După un an și jumătate de război în Ucraina, zice el, NATO continuă să vorbească doar din vârful buzelor / pays lip service, fără să acționeze decisiv.

 

Singura excepție este SUA, conchide Mitchell. SUA și țările estice duc povara apărării flancului de est al NATO. România și estul Europei trebuie să priceapă următorul lucru: occidentalii nu sunt și nu vor fi niciodată prietenii noștri la nivel de acțiune. Ne vor sacrifica oricând pentru a evita un conflict cu Rusia. Singura noastră scăpare este SUA. Mitchell accentuează: "... beneath the headlines of stepped up budgets and new paper brigades remains the stark reality of an essentially two tier alliance in which the United States and eastern members bear the brunt of the risk ... / dincolo de titlurile articolelor privind bugetele și batalioanele de soldați care există doar pe hârtie rămâne realitatea neplăcută că Alianța are două nivele în care Statele Unite și țările din estul Europei poartă majoritatea riscului ...”

 

Din nefericire, trebuie să agreem cu această concluzie. Mai mult interes există în Congresul american (Marco Rubio din Florida, de exemplu, și Ted Cruz din Texas) pentru securitatea României decât în Bruxelles. Deci, dl Geoană are multă muncă de făcut pentru a ne convinge să avem încredere în NATO. Occidentalii întotdeauna ne-au vândut celor mai puternici decât noi. Din nefericire, avem motive sa credem ca aceasta atitudine asta nu se va schimba peste noapte.

 

PRETUIM SI PROMOVAM IDENTITATEA CRESTINA!

 

Haideti sa luptam pentru identitatea crestina

 

Apreciem că un grup de cetățeni români au lansat o inițiativă legislativă cetățenească in luna mai pentru a desemna luna iunie drept luna a identității creștine în România. Efortul lor lăudabil se aliniază perfect cu moștenirea lăsată nouă de părinții noștri pentru păstrarea și promovarea identității creștine în România.

 

Nu știm să existe un alt efort similar în alte țări europene.  Nădăjduim deci că ceea ce a început în România să fie de bun augur. Dacă până acum câteva generații identitatea creștină era periclitată de otomani, acum ea este periclitată de occidentali. Avem încrederea, însă, că vom reuși. Am supraviețuit o jumătate de mileniu de atacuri musulmane și le vom supraviețui și pe cele hedoniste, ateiste și occidentale.

 

Sprijiniți acest proiect! Strângeți semnături! Accesați: https://identitate-crestina.ro/

 

DECLARATIA DE LA TIMISOARA – Va rugam semnati!

 

https://www.alianta-familiilor.ro/declaratia-de-la-timisoara/

 

Buna dimineata! A mai trecut un an de la ultimul apel pentru semnarea Declaratiei de la Timisoara, o declaratie a constiintei crestine. Pe 21 august s-au implinit doisprezece (12) ani de cind a fost lansata si de atunci a fost semnata de peste 15 000 de persoane. Dorim sa ajungem la  cel putin 17.000 de semnaturi in urmatoarele citeva saptamini. Socotim potrivit sa re-lansam anual Declaratia dand astfel posibilitatea multora dintre d-tra si noilor nostri cititori sa o semneze. Semnarea ei, dar mai ales cunoasterea punctele ei esentiale, este de o importanta care nu necesita explicatii.

 

Traim in vremuri tulburi cind valorile morale si crestine sunt asediate, trivializate si se schimba la viteza luminii. Spre rau. Este deci important si necesar sa ne re-amintim periodic de principiile fundamentale si punctele cardinale valorice care sunt comune tuturor crestinilor din Romania si mai ales sa afirmam valorile crestine in viata publica a Romaniei. Declaratia afirma adevarurile si valorile fundamentale pentru care miscarea pro-familie si pro-viata din Romania militeaza de ani de zile. Va rugam, deci, cititi Declaratia, semnati-o si dati-o la cit mai multi altii sa o semneze. Sprijiniti eforturile noastre semnind Declaratia! Haideti, deci, in citeva saptamini sa ajungem la 16.000 de semnaturi!

 

CUM SE SEMNEAZA DECLARATIA?

 

Semnarea Declaratiei se face in doua etape. Bifati linkul https://www.alianta-familiilor.ro/declaratia-de-la-timisoara/ si semnati Declaratia. Dupa aceea veti primi un mesaj care va va cere sa confirmati semnatura apasind pe un link de confirmare. Fara confirmarea semnaturii, numele si semnatura dvs. nu vor aparea in lista semnatarilor. Linkul de confirmare a semnaturii apare in limba engleza cu urmatorul text: “Thanks for filling out our petition, you’re almost done! Please confirm your signature by clicking on the link below:” (Adica: “Multumim pentru ca ati completat formularul petitiei. Semnarea petitiei e aproape gata. Va rugam confirmati-va semnatura apasind pe linkul de mai jos.”)

 

Important: Declaratia accepta doar o singura semnatura de adresa electronica. Ca atare, sugeram ca in situatiile unde doua persoane folosesc aceeasi adresa electronica, de exemplu sotul si sotia, semnatura sa fie data in numele ambilor soti, de exemplu “Ioan si Maria Ionescu.”  

 

Rugaminte: Va rugam semnati Declaratia cu numele intreg nu doar cu initiale. Va multumim.

 

CUM CRESTEM SEMNATURILE IMPREUNA?

 

Cum putem creste impreuna numarul de semnaturi? Nu implica mare lucru sau investitie de timp. Doar citeva actiuni simple care iau doar citeva minute. In consecinta:

 

1.         Cei care inca nu ati semnat Declaratia sunteti invitati inca o data sa o semnati.

 

 2.         Trimiteti linkul Declaratiei sau mesajul acesta la toate persoanele din baza dvs. de adrese electronice pentru a fi semnata. Daca deja ati facut-o va rugam sa o faceti inca o data, sau chiar periodic, eventual saptaminal, pentru citeva luni.

 

3.         Postati Declaratia si linkul ei pe siturile dvs. electronice, biserici, parohii, grupuri de discutii, etc.

 

 4.         Promovati-o in scoli, la clasele de stiinte sociale sau religie. 

 

5.         Cei care sunteti inscrisi pe situri de socializare (facebook, hi5, netlog...) sunteti rugati sa postati periodic informatii despre Declaratia de la Timisoara si linkul, cu indemnul de a fi semnata.

 

6.         Parinti - aveti copii care sunt ei inscrisi pe diferite situri electronice. Mergeti la ei, cand sunt la calculator, si cereti-le sa dea un mesaj in retea solicitand semnarea Declaratiei - sau scrieti-l dvs. si trimiteti-l de pe contul lor.

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu