miercuri, 20 septembrie 2023

Olivia Steer - Ce are O.M.S.-ul cu crima organizată ?

 



Ce are O.M.S.-ul cu crima organizată ?

Olivia Steer, Jurnalist

20 Septembrie 2023

 

Mare scandal în America, după ce a ieșit la suprafață că lobbyiștii din industria alimentară și a băuturilor răcoritoare, au plătit zeci de nutriționiști acreditați, avînd milioane de urmăritori pe rețelele sociale, pentru a promova aspartamul și zahărul, substanțe toxice, chiar cancerigene, după cum relatează „The Washington Post”.

 

Pînă aici, nimic neașteptat într-un scandal de proporții, ce implica o multi-miliardară industrie, ce păcălește publicul consumator, prin circa 70 de influenceri fără-mama-fără-tată, targetînd, în special, copiii, ca să-și vîndă produsele.

 

Detaliile fin strecurate în știrea publicată de „The Washington Post” însă, trag ușor vălul la o parte de pe o teribilă poveste nepovestită, dar lizibilă printre rînduri, fără îndoială: din cauza O.M.S. (în continuare, organizatiamondialasănătății - n.r.) s-a ajuns aici, pentru ca ea este cea care a „demascat” (abia acum!) un mare adevăr (cunoscut de cel puțin 20 de ani, de cînd se află pe piața cărți scrise de specialiști, în baza studiilor științifice, pe temă), punînd in pericol interesele industriei alimentare, mai exact ale sectoarelor care folosesc, în procesul de producție, zaharul și aspartamul. Ca reacție a discreditărilor suferite, industria a conceput o campanie proprie, muribundă, cu ajutorul a 68 de influenceri cu licență de nutriționiști, de pe rețelele de socializare, care să contracareze poziția osemistă.

 

Ce nu se spune, dar se știe, este că organizatiamondialăasănătății e o instituție privată, nu publică, ce face afaceri oneroase cu O.N.U., pe banii publici ai cetățenilor, deci, pe care, în funcție de interese diverse de grup, îi informează corect sau complet fals, cu privire la pericolele privind propria sănătate sau măsurile de prevenție. Că e vorba de un modus operandi, iar nu de o excepție rarissimă, am văzut confirmîndu-se și răsconfirmîndu-se, în ultimii trei ani, odată cu Marea Răceală si Teribilul Mook. În plus, oricine privește din avion vede limpede ca organizațieimondialeasănătății nu produce nimic, nu creeaza nimic, nu previne nimic, nu face nimic constructiv. Rolul ei e sa poarte vorbe cu finalitate economică pentru diverși producători, sa se împopoțoneze cu merite pe care nu ale are si sa mimeze reprezentarea (deși nu a ales-o nimeni, sa nimic, niciodată!). Iar mai apoi, cu rivna clasica a borfasilor ce-si zic filantropi, sa promoveze produse (f)arma-ceutice sau sa sugrume industrii, fie ele chiar si imorale, din interese nedeclarate, dar deductibile la o analiza mai atentă a speței. Culmea crimei organizate, as zice. Caci efectele sint pandemice…

 

Una dintre metodele vechi de a strînge cu ușa marile industrii, ca să cotizeze la pușculița osemistă, este de a da „evaluări”, care contestă valoarea produselor acestora pentru sănătatea populației, din poziția sa inatacabilă de „guru absolut” in probleme de sănătate. Se înțelege: cei mai mulți, vazîndu-și vînzările amenințate, cedează și varsă cît se cere.

 

Nu și acum, în povestea cu zaharul și aspartamul, cînd industria alimentară a zis „Stop joc!”, declanșînd - prin refuzul de a (mai) plăti tăcerea complice a marelui reper în sănătate mondială - marea demascare (pentru cine privește cu atenție) a șantajului operat la nivelul cel mai înalt de către omesiștii finanțați mai ales de „filantropi”. (Nu știți la cine maă refer? Nici eu!).

 

Evident, practicile de îndulcire articială a produselor alimentare nu sÎnt noi. Iar O.M.S., fără nici un dubiu, știa de ele. De ce le „descoperă” și „evaluează” abia acum ca fiind periculoase, posibil cancerigene? In mod logic, pentru că nu s-au înțeles la bani cu reprezentanții industriei în cauză. Acum, că organizatiamondialăasănătății nu e doar o organizație privată, ce face afaceri pe banii publici, ci și un borfaș recuperator de bani privați, după cum reiese și din recenta poveste, sub oblăduirea tuturor administrațiilor americane (mai puțin a lui Trump, care îintr-un gest de curaj, fără precedent, le-a tăiat finanțarea, în timpul mandatului său) ar fi o concluzie logică, de bun-simt, de tras.

 

Desigur, noua bătălia se duce iar între doi monștri, fără Dumnezeu, pe banii publici, ca de obicei.  Așa că înțelept e să nu ținem cu nimeni.  Ci doar să privim cum se căsăpesc unii pe alții si mai ales ce avem noi de cîstigat din vătămările grave si foarte grave, pe care și le produc singuri, fără nici un ajutor din partea noastră. Căci, uneori, Dumnezeu așa face dreptate: printr-un spectacol cu artificii, confetti, ceai cald și muzica clasică. Să ne încălzească. Să ne placă. Să nu mai uităm…

 

Aranjament grafic - I.M.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu