marți, 30 ianuarie 2024

Ben Todică - A TE NUMI IISUS, A TE ÎNFIA (părere personală)

 



A TE NUMI IISUS, A TE ÎNFIA

 

Mi-aduc aminte, copil vizionând filmul Spartacus al marelui și regretatului Stanley Kubrick, sentimentul de înălțare divină când generalul roman a întrebat prizonierii capturați după câștigarea luptei: ,Care dintre voi e SPARTACUS ?, După o lunga tăcere Kirk Douglas care îl juca pe erou se ridică în picioare și în acel moment un val de eroism și unire a fulgerat peste întregul grup care i-a catapultat pe rând în picioare în semn de solidaritate strigând: EU SUNT SPARTACUS !

Până când nu vom ajunge la acest nivel de credință și entuziasm încât să strigăm cu convingere: Eu sunt Hristos ! Nu vom reuși să ne ELIBERAM.

Faptul că nu-l acceptăm pe Hristos ca al nostru, ca parte din noi este mai mult decât trist, întrucât astfel îl considerăm a fi al lor, al părtașilor la minciună. Acestă atitudine are și o explicație: așa se conduce lumea azi,  așa se manifestă imperiul care patronează minciuna. Iisus când a fost crucificat nu a vopsit doar ouăle roșii cu sângele Său, ci a binecuvântat și botezat întreaga planetă stropind-o. El a intrat în noi toți. Este libera noastră alegere dacă Îl păstrăm sau respingem. Iisus nu a fost trupul, ci DUMNEZEU în trup. Dumnezeu nu l-a trimis pe fiul său pentru instituții și popi, ci pentru PURIFICAREA CREAȚIEI SALE. Dacă mulțimea prezentă la crucificare ar fi strigat: 'Eu sunt Isus !', garnizoana romană ar fi paralizat.

 

Dumnezeu a venit la mine prin clopotul bisericii din Iezer care mi-a atras atenția de cum am deschis ochii. Am crescut cu el de atunci, m-am jucat prin țărână, am descoperit emoțiile, m-a scos din alunecările păcătoase și cu ajutorul Lui am reușit totul în viață.

 

Acasă am avut educație creștină prin rugăciunile Tatăl nostru și Înger, îngerașul meu înainte de culcare, că așa se proceda în perioada comunistă. Credința era ceva personal.

 

Când am hotărât să trec fraudulos frontiera la sârbi, am știut că am de ales între viață și moarte și am ales să mă urc pe cruce lângă Iisus. Atunci, după reușita mea s-au pocăit și părinții mei. S-au alăturat credincioșilor deoarece comuniștii îi abandonase ca pensionari. Partidul nu mai avea nevoie de ei pentru împlinirea cincinalelor.

 

Azi, la 71 de ani sunt într-un permanent dialog interior cu Dumnezeul din mine, Iisus pentru că am acceptat existența lui în mine și că singurul fel de a înțelege Creația este de a o comfirma prin Eu. Eu SUNT cel ce SUNT. Și El a spus că e ADEVĂRUL.

 

Deci dacă eu nu accept că sunt ADEVĂRUL atunci îl neg și rămân un loc gol și înfricoșat, întunecat unde se va furișa minciuna. Dar instituțiilor nu le convine ca omul să fie ADEVĂRUL IISUS pentru că nu mai au putere asupra sa.

 

Și atunci ei vin și zic: noi suntem adevărul, noi suntem cei aleși de dumnezeu. Adică dumnezeu ar zice asta de parcă el ar avea competiție și i-ar fi frică că un alt dumnezeu i-ar lua locul. Vedeți manipularea?

 

Când Hristos Dumnezeu este în tine, devii CREAȚIA. El ești Tu și acest ADEVĂR îl sperie pe satana. Așa l-a întruchipat EMINESCU pe HRISTOS conturându-ne cu dragoste și divin originea.  

 

E cel mai fals gând să te pronunți ca „ales” al creatorului pentru că îl înjosești. CREATORUL nu alege. CREATORUL nu se îndoiește. Noi suntem cei care, atunci când Îl dăm afară, ne îndoim de noi înșine.

 

Faptul că avem atâtea războaie în lume este datorită lipsei Hristosului din noi. America are cele mai multe instituții religioase din lume și cu toate acestea nu se aude cuvântul PACE. Dumnezeul acestor instituții este folosit doar ca bici pentru redirecționarea turmei.

 

Toată industria de război trebuie înghețată și CONȘTIINȚA DIVINĂ eliberată. TREZIȚI-VĂ!

 

E timpul să ne IUBIM APROAPELE.

 

 

 

Ben Todică














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu