duminică, 10 septembrie 2023

Ion Măldărescu - Balade de toamnă… vesele și triste

 



Balade de toamnă… vesele și triste

Ion Măldărescu

10 Septembrie 2023

 

Etalon al prostiei și ipocriziei afișate al cărei concurentă imbatabilă rămâne doamna ministreasă care a motivat cauza aerului mai rece al dimineții, afirmând: „… că aerul a stat toată noaptea afară!”… (și nu e singura, asemenea specimene a avut/are „statul eșuat” în toate „guvernele mele”) este o sursă inepuizabilă de „parodii socratice”.

 

Printre boabele de fasole expuse camerelor de luat vederea, bombându-și pipota și fluturându-ți papionul, cel mai neiubit dintre pământeni, a silabisit cu ceva vreme în urmă anunțul împlinirii nemuritoarei sale isprăvi: „România e un stat eșuat !”. După ce nisipul s-a mai scurs prin clepsidră iar excursiile și concediile de refacere după navetele la nevastă, vizitele pe banii contribuabilului român, relaxările pe bicicletă și alunecările pe pârtiile de schi au mai contenit o clipă, în sfânta zi a Maicii Domnului și a Marinei „statului eșuat”, marele nimic a scos din fundul inexistentei sale înțelepciuni țipătul de luptă al trădării „Pas cu pas”: „Vom continua să sprijinim multidimensional şi cuprinzător Ucraina atât timp cât va fi necesar”.

 

Dar cu România cum rămâne, prea înaltule Pinochio. Ai jurat credință României și conform jurământului, tu ești sluga românilor, nu românii sunt slugile tale !

 

Umblă vorba prin târg că la Crevedia n-ar fi explodat gazul și prostia din întâmplare și, tot din întâmplare, tocmai când permanentul excursionist dispăruse temporar de pe „sticlă”… tot pentru refacerea sănătății (despre cea de la mansardă, nicio șansă; să nu vorbim de frânghie în casa spânzuratului!), Crevedia a făcut „Bum !”. Au murit oameni, au ars oameni, au căzut victime ale incompetenței unui alogen pompierii, salvatorii… și nimeni nu e tras la răspundere pentru ce s-a întâmplat.

 

Făcând un efort neplanificat (sau cine știe ?...) , și-a pus țoalele oficiale și, de ochii lumii, a dat o fugă la spitalul „Floreasca” din capitala statului eșuat. „Firesc” al nefirescului, restricțiile impuse au redus aproape de zero activitatea și așa șubredă și dificil de caracterizat a cadrelor medico-sanitare a cunoscutei și deterioratei instituții de stat unde are regim de urgență doar lipsa condițiilor de tratament a pacienților. Salvarea a venit din partea acelei femei curajoase care, într-un moment de disperare a rostit Adevărul. Poate nu-l striga, dar n-a mai putut răbda. Nu doar pentru el, trădătorul, ci pentru poporul român sclavizat prin propria acceptare tacită. „Să vă fie rușine!”.

 

N-ai simțit palma primită pe obraz, Popor Român ?

 

Și trădarea continuă. Resturi de drone „rusești” ar fi căzut pe teritoriul românesc, zice prea înaltul uriaș microscopic fără a lua în considerație informațiile primite, fără a avea vreun temei corect fundamentat. Doar de dragul Ucrainei vrea să arunce România într-un război nimicitor. Un război unde noi, românii vom fi doar victime, asemenea românilor de sub ocupația ucraineană împinși în prima linie a frontului împotriva rușilor. Aparent pare o iresponsabilitate, însă cine ascultă sunetele emise printre boabele de fasole adresate publicului deja ostil, înțelege și ce nu spun alde „A3”, „DIGI” și alte sticle cu ecranele fisurate de bușiturile lui Biden pe scara avionului „Air Force One” și de pretutindeni, prilej cu care nicio strachină nu scapă întreagă în urma deplasărilor senilității sale. M.Ap.N. i-a transmis fasoligarului să stea în banca lui că nu se pricepe la militărie, Stoltenberg a încercat să-i vâre boabele de fasole înapoi, în cavitatea emițătoare de sunete false, dar zadarnic. Nici acul gramofonului prezidențial n-a mai putut răbda inepțiile eșuatului, a sărit de pe canalele discului de vinil și acum repetă sunetele unei singure piste…

 

Oameni buni,

 

Perspectiva e sumbră, solii vestitori ai noii „plandemii”  apar „pas cu pas” și se vor înmulți până când același inconfundabil și intangibil „comandant al acțiunii” secondat de un alt gheorghiță (cu rujat și cu „g” mic precum nivelul pomenitului) vor sufla în trompete: Alarmăăă ! Alarmă. Da dar nu pentru ceva natural, ci pentru un nou act din piesa de teatru a crimei globaliste premeditată împotriva umanității, născută în tenebrele Davos-O.M.S.-S.U.A.-U.E-Soros-Fauci-Bill Gates… & Co.

 

Inchei redând spre luare în seamă gândurile înțelepte ale unei minți luminate despre etapa-blestem ce ne-a fost planificată: „A stat liniștit tată vara și amu s-o trezit din somnul cel de moarte. Fix când au început școlile. In aglomerația de vacanță nu-i prea place, bag de samă… Da' tare proști ne credeți, parol” (Adriana Stoicescu)

 

Moda a fost, este și va fi în perpetuă schimbare. Dacă în Primul Război Mondial au fost folosite gazele de luptă, la finele celui de-Al doilea Război Mondial au fost aruncate primele bombe atomice „Little Boy” și „Fat Man”. În al treilea mileniu, pare-se cel mai ucigaș din istorie, în spiritul canoanelor întunecaților „iluminați”, pentru depopularea planetei se utilizează eprubetele și armele biologice. Cum aproape toți șefii de stat europeni sunt exemplare tembelizate, cum IQ-ul mondial e în scădere. „… Singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut… Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, De ce te laşi dezbinat? Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului. Sângele tău a salvat… întreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria. Când îţi vei revendica drepturile?” (Justin Pârvu).

 

La ce-au folosit Dealul Crucii și sacrificiile Mântuitorului ? Oamenii nu au învățat nici după mii de ani să trăiască împreună ? Ne merităm soarta.

 

P.S. - La final vă invit, dacă mai puteți, să vă și destindeț ca tot românul care face haz de necaz. Amințiți-vă de primăvară și aruncați-vă privirea asupra unei parodii… tomnatice: „Cu narciși, cu crini, cu lotuși,/ Timpul cald se depărtează./ Toamna asta mi se pare/ A fi doar o mică… oază.// Toată lumea din ogradă/ Strigă fără pauză./ Doi «aleși» se iau la sfadă// Știu ei din ce cauză.// Un sparaghel sus, pe scară,/ Sparge străchini în neștire/. Vai și-amar de biata țară/ Dusă-n marș în spre pieire.// Badea Vasile, sărmanu'/ Nare bani din pensie/ Că-i tot fură statul banu'/ Și-l ține-n suspensie.// Și mandat după mandat,/ Toate merg spre parastas./ Spre „Befehl” de vaccinat,/ De ucis ce-a mai rămas// Pe trotuar, nu mai zărim Fetele lui Topârceanu/ Ci nădragii zdrențuiți/ Cu «fecioare» Popa Nanu'…”.

 

Aranjament grafic – I.M.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu