miercuri, 9 martie 2022

Anca Radu - Demnitatea valorează mai mult decât toată prosperitatea și pacea din lume

 



Demnitatea valorează mai mult decât toată prosperitatea și pacea din lume

Anca Radu, Jurnalistă

09 Martie 2022

 

Civilizația și nevoia de neutralitate a României

 

Neutralitatea României în ecuația războiului pornit este importantă în primul rând din motive de morală, nu din motive de politică externă - orice poziționare polarizată echivalează cu validarea morților și daunelor produse de partea favorizată. Nu mă interesează poziția niciuneia dintre părțile implicate, pentru că între acuzațiile reciproce sunt și bucăți de adevăr, și nici 0.1% dintre acțiunile/intențiile acuzate nu sunt din registrul pozitiv, ca atare, vinovăție există de ambele părți. Morții nu se produc singuri, este singura certitudine din toată afacerea războiului.

 

Nu pot accepta nici măcar morții aflați în serviciul militar - a purta uniformă nu te transformă în carne de tun lipsită de valoare la nivel uman. Așadar, „Am tras doar asupra bazelor militare” pe mine nu mă încălzește cu nimic. Din partea cealaltă, mizeria este până în tavan, în spate fiind o mașinărie globalistă infernală, care, da, se ocupă de multă vreme, pe foarte mulți bani, cu producția de arme biologice și cu genocidul (am văzut ce le poate mintea și ce le permite inima în ultimii doi ani) - că peste toate acestea se mai suprapune și o politică a N.A.T.O. complet dezaxată și provocatoare, cu atât mai rău.

 

Nu se pot regla problemele de politică externă decât prin războaie (orice formă ar lua ele)? Atunci despre ce evoluție a civilizației vorbim? Altfel, suntem tot o digitalizare și o biotehnologie și un 5G, unde este corespondentul moral al performanțelor ăstora, dacă echilibrele largi se manipulează tot prin genocid? Am mai explicat, s-ar prea putea ca mintea mea să fie nepotrivită pentru lumea asta, de fapt sunt aproape convinsă că așa este, dar altă perspectivă asupra lucrurilor nu sunt în stare să produc, e limita mea asumată.

 

Nu înțeleg de ce întreaga populație a globului trebuie antrenată fie în mașinăria morții, fie în cea a sancțiunilor cu efecte crunte. Un copil născut în Rusia, spre exemplu, cu ce este mai vinovat decât unul născut în Ucraina? Dacă aveți o cuantificare a inegalității, vă rog din suflet să mă ocoliți, pentru că eu nu văd decât doi copii la fel de inocenți în exemplul acesta, și merge la fel și în cazul adulților.

 

Putem discuta perspective geopolitice pe măsură ce ne lămurim despre ce este vorba, putem discuta, și trebuie să discutăm, despre grade de vinovăție, dar asta nu schimbă nevoia de neutralitate a României în afacerea războiului.

 

Nu suterm însărcinați, dar naștem prematur!

 

După ce Vasile Dîncu a declarat că oribilitatea aceea sinistră de proiect de lege vizând „starea de criză” „nu este de actualitate”, Cîțu vine astăzi și ne spune că se fac praf să adopte săptămâna următoare în regim de urgență proiectul de securitate națională, dându-ne alt rând de asigurări, cum că proiectul „nu modifică Constituția”. Așa este, nu o modifică  - Doamne, ce exprimare „potrivită”! -, doar o încalcă grav. Este vina noastră pentru tot ce permitem să ni se întâmple, deci avem obligația să le provocăm un avort spontan! (pentru a se alege praful de proiectul lor - s.r.).

 

Scoateți în evidență urâțenia și prostia

 

Starea de dictatură, rebotezată „stare de alertă”, va înceta. Din prima secundă, faceți absolut tot ce vă stă în putință să vă bucurați de libertate în cel mai ostentativ mod, accentuând contrastul cu paranoicii scăpați pe ei de spaima Covizilor, care vor rămâne cu cârpa pe mutră și cu privirea aceea paralizată de groază încă o bună bucată de vreme (ideal, pentru totdeauna, dacă mă întrebați pe mine).

 

Lăsați-i să se vadă izolați în propria prostie, în propria urâțenie interioară, care vrând-nevrând dau și pe-afară! Lăsați-i să simtă acut diferența dintre noi, după ce au crezut timp de doi ani că și-au văzut visul cu ochii și că ne vor face să fim ca ei, egalii lor în mizerie morală și în neputința de a ne bucura de viață! Lăsați-i să se urască încercând să ne urască pe noi! Dați-le voie să-și îndure propria condiție, pentru că merită din plin!

 

Doi ani cât două secole de înapoiere, culturală și mentală - asta nu se poate ierta, mai ales că tot așa o vor ține și în episoadele următoare, halucinând la comandă despre „salvarea planetei” și despre războaiele pe care le confundă cu statul pe canapea și cu ramele de profil de pe rețelele de „socializare”. Dați-le voie să fie ceea ce sunt, cu mirosul specific, să-și trăiască viața de mizerie pe care și-au construit-o după chipul și asemănarea lor!

 

Nu ca o formă de răzbunare din partea noastră merită să simtă dureros lucrurile acestea, ci ca o privire în oglindă, ca o confruntare directă cu adevărul pe care au crezut că îl pot anihila prin lozinci stridente și cenzură brutală, prin turnătorie și agresivitate, în numele „postadevărului”, o inepție pe măsura prostiei lor, inventată de niște scelerați scăpați la întrerupătoare.

 

Nimic nu e prea mult, pentru că nici pe noi nu ne-au ascultat timp de doi ani, când la fiecare pas cu care ne adânceam în dictatură le spuneam cu disperare „E prea mult!”. A fost prea mult, de la primul pas a fost prea mult și de aceea orice ar îndura acum e prea puțin.

 

Doi ani cât două secole de înapoiere culturală și mentală

 

Evoluția de la turbarea certificatelor naziste la abandonul total al hârtiei (și a aplicației pe telefon) cu pricina v-a arătat tuturor celor care v-ați comportat ca niște oi că nimic absurd nu „trebuie” respectat. Veți învăța ceva din asta? Niciodată. Libertatea e precum culoarea ochilor, vine din naștere, nu se studiază la cursul on-line.

 

Credeți ce doriți, dar nici războiul nu mă îngrozește mai mult decât au făcut-o ultimii doi ani, cât a funcționat obligativitatea chilotului adaptat pentru față - accept mult mai ușor violența, chiar cu perspectiva sfârșitului, decât umilința, cu atât mai mult cu cât nu e doar la nivel de percepție, ci e livrată sub formă de bătaie de joc asumată la vedere. Demnitatea valorează mai mult decât toată prosperitatea și pacea din lume, cel puțin așa a fost mereu în familia noastră.

 

„Totuși, de câte ori?”

 

O lume întreagă a fost făcută praf pentru că suficient de mulți dintre voi ați crezut în versul că virusul trebuie oprit cu orice preț, iar prețul a fost înfiorător, și mai este mult până la bilanțul final. Se caută masa critică de cretini care să întrețină ideea că Putin trebuie oprit cu orice preț, chiar și cu prețul unui nou război mondial. Oare cei cu astfel de apucături n-ați putea să vă abțineți măcar de data aceasta înainte de a fi părtași la declanșarea unui dezastru pe care mintea voastră înrămată tematic în poza de Feisbuc nu îl poate cuprinde?

 

Nu îmi fac mari speranțe, m-am cam lămurit cât îi duce mintea pe unii, dar măcar să marcăm originea și sensul de înaintare, poate copiii voștri vor vrea să vă pună niște întrebări dacă veți supraviețui și dacă vor supraviețui, cum ar fi : „Totuși, de câte ori?”.

 

Nu am glumit. Nu glumesc nici acum

 

Profitând de această pauză de publicitate interbelică, dintre războiul Covid și războiul pentru o dictatură (i)luminată (până ajunge și la noi), simt nevoia să revin puțin la filmulețele acelea din 2020, cu chinezi căzând lați pe străzi - le-am mai pomenit pe parcursul acestor doi ani, poate a părut că glumesc atunci când spuneam „Ne vrem filmulețele înapoi!”, referindu-mă la dispariția lor misterioasă de pe internet, dar nu e nimic de râs, amintiți-vă că decretarea „stării de urgență” rând pe rând în toate țările a pornit de la isteria justificată doar de acele făcături și de imaginile scoase de prin arhive cu „spitalele din Italia”, alături de secvențe de film cu sicrie.

 

Nimeni nu a declarat chinezăriile acelea cinematografice ca fiind dezinformări, totuși, ele au dispărut de pe internet - la doi ani distanță de la folosirea lor pentru confiscarea drepturilor și libertăților noastre, cu afundarea în cea mai mizerabilă dictatură văzută vreodată, avem dreptul să știm care este sursa acelor imagini și de ce au fost retrase din circulație. Cu atât mai mult cu cât acum, în etapa a doua a impunerii dictaturii globaliste, se întâmplă fenomene similare, cu imagini utilizate pentru a prezenta situația din Ucraina, mergând până la analiza pe secvențe din jocuri video în cele mai performante dintre cuiburile de prostie propagandistică.

 

Așadar, poporul chinez este rugat să redea omenirii acele frumoase „capodopere cinematografice”, care, dacă mă întrebați pe mine, sunt chiar mai utile decât investigațiile din laboratoarele care se bănuiește că au asamblat entitatea virală spinoasă.

 

Tot nu v-ați lecuit de „Nu se poate!”?

 

În martie 2020 prieteni dintre cei mai citiți și mai bine echipați natural îmi dădeau garanții că „nu se poate” ca aproape toți medicii din lumea asta să tacă în fața unei făcături, aproape sugerând că am luat-o eu prin mărăcini - iată că s-a putut. Acum noul „nu se poate”, venind, culmea, cam de la aceiași oameni, se referă la o eventuală înțelegere între Putin și Occident, deși toate lucrurile indică exact această variantă. Trebuie să nu ai nici cea mai vagă percepție a Rusiei ca să afirmi că Putin ar fi într-o armonie a obiectivelor cu arhitecții „Marii Resetări”, este ușor de intuit că Rusia are o agendă proprie, dar asta nu exclude în absolut niciun fel existența unei convergențe prestabilite între acțiunile celor două părți, ca urmare a unor negocieri și nu ca aliniere voluntară și dezinteresată a Rusiei la psihiatria globalistă. Firește că nici despre această convergență nu putem vorbi în termeni de certitudine, dar când toate semnele conduc în această direcție, a unui război dorit de toată lumea și aranjat cu participarea tuturor, nu e în regulă să excludem această variantă, ba chiar e un semn de prostie cultă.

 

Dacă oamenii cei mai citiți și mai bine echipați natural nu au învățat lecția încă fierbinte a piesei de teatru ieftin „Războiul Covid”, atunci ce așteptări să avem de la masele ușor de încolonat în mod tradițional? Oare ce ar trebui să ni se mai întâmple ca să scăpăm definitiv de acest păgubos „Nu se poate!”, alăturat în mod inexplicabil realității verificate că peste tot în lume avem lideri cu evidente probleme la mecanismele fine? Vă recomand să vizitați o secție specializată pe astfel de salturi în abstract și să purtați pe-acolo niște conversații despre ce se poate și ce nu se poate. Surpriza nu va fi concluzia că orice se poate atunci când diagnosticul creează decorul adecvat, ci similitudinea dintre „argumentația” pacienților și ceea ce vedem chiar pus în practică de la nivel de administrații centrale peste tot în lume, nu doar la nivel de discurs, și asta nu doar de doi ani încoace.

 

Se poate, dragii mei, dar citiți prea mult și citiți ce nu trebuie - lăsați tratatele de istorie și apucați-vă de cele de psihiatrie, și veți vedea cum toată geopolitica devine „Dumbrava minunată” de la primele paragrafe.

 

I-a uitat Dumnezeu cu vuvuzela-n gură

 

Sârguința prietenilor noștri covizi de a umple internetul cu măreția Ucrainei „aproape învingătoare” este din aceeași culegere de exerciții pentru vopsirea realității ca și în cazul prezentării unei viroze cu mortalitate de 0.013% drept apocalipsa secrețiilor nazale. Prietenii noștri nu se întreabă nici de data aceasta la ce le folosește, așa i-a găsit istoria, rămași în aceleași tribune în care i-a uitat Dumnezeu cu vuvuzela-n gură de la meciul contra libertății și normalității - acum, că libertatea și normalitatea au ieșit de pe teren, a rămas doar susținerea necondiționată acordată prostiei și inconștienței, chiar dacă asistă la un meci în care ambele părți joacă neregulamentar, înlocuind mingea cu bolovanii. Important e să câștige „ai noștri” - Doamne ferește să afle vreodată din experiența directă pe cine au susținut!

 

P.S. - Pentru cei care au înțeles din cele scrise că „îl susțin pe Putin”: vreți, ve rog, să trageți ușa după voi la plecare? E chinuitor să rămâneți prin bătătură.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu