vineri, 18 martie 2022

Leo Borman - Cartea Mondiala A Fericirii +

 



Cartea Mondiala A Fericirii

 

Daily Mail, prezintă o nouă carte, numită  "Cartea Mondială a Fericirii", scrisă de Leo Borman, în care nu o să găsiţi filozofie spirituală, ci informaţii bazate pe dovezi care are drept scop dezvăluirea secretului oamenilor fericiţi. Leo Bormans a adunat cercetări şi descoperiri ale experţilor mondiali în psihologia fericirii.

Oamenii de ştiinţă au ana lizat mii de oameni, iar ceea ce a descoperit Leo Bormans este pe cât de suprinzător, pe atât de plin de inspiraţie.

 

1.    Acceptaţi ceea ce aveţi

 

Cercetarea arată că oamenii fericiţi au niveluri modeste de aşteptări şi aspiraţii, vor ceea ce pot să obţină, în timp ce persoanele nefericite nu reuşesc să obţină niciodată ceea ce îşi doresc. De asemenea, oamenii fericiţi ştiu să evite dezamăgirile şi cum să genereze surprize plăcute. Acest lucru se datorează faptului că ei se străduiesc să îndeplinească obiective realiste şi sunt mulţumiţi cu ceea ce au. Doctor Jose de Jesus Garcia Vega de la Universitatea din Monterrey, Mexic, spune că trebuie să acceptăm lucrurile pe care le avem. "Pentru a fi fericiţi trebuie să ne bucurăm de ceea ce avem".

 

2.    Bucuraţi-vă de ceea ce faceţi

 

Oamenii fericiţi fac ceea ce le place şi le place ceea ce fac, şi nu fac lucrurile pentru bani sau laudă. Nu are nici un rost să rămâi blocat într-un loc de muncă pe care îl urăşti, înconjurat de colegi neprietenoşi, doar pentru că banii sunt suficienţi. Oamenii uită că le este permis să fie şi fericiţi la servici. Mulţi dintre noi petrecem cei mai frumoşi ani din viaţa noastră încercând să facem bani, iar în timpul acestui proces ne sacrificăm sănătatea şi familia. Mai târziu, aceşti oameni îşi cheltuie aceeaşi bani încercând să-şi recupereze sănătatea pierdută şi familia îndepărtată.

 

3.    Trăiţi pentru prezent

 

Nu insitaţi asupra trecutului, asupra lucrurilor care nu au funcţionat cum trebuie sau a eşecurilor anterioare. În acelaşi mod, nu visaţi la un viitor idealizat care nu există sau nu vă îngrijoraţi că nu s-a întâmplat, încă. Oamenii fericiţi trăiesc pentru prezent şi au moduri pozitive de a gândi. Dacă nu puteţi fi fericiţi astăzi, ce vă face să credeţi că mâine va fi diferit?

 

4. Alegeţi fericirea

 

Nu trebuie să vă fie teamă să faceţi un pas înapoi şi să vă re ana lizaţi obiectivele. Imaginaţi-vă viaţa ca pe o poveste pe care o puteţi modifica şi corecta pe măsură ce mergeţi mai departe. Acest mod de abordare flexibilă necesită gândire pozitivă şi o minte deschisă. Trebuie să alegeţi tot timpul să fiţi fericiţi.

 

Această teorie este susţinută de Ingrida Geciene de la Universitatea Vilnius din Lituania, care a ana lizat fericirea oamenilor din 31 de ţări europene. Aceasta a descoperit că "voluntariştii" (oamenii care simt că au liberă alegere şi control complet asupra vieţii lor) erau mai fericiţi decât "fataliştii" (oameni care cred că pot fi schimbate foarte puţine prin intervenţia personală). În urma cercetării doamna Geciene a ajuns la concluzia că ţările nord europene conţin mai mulţi voluntarişti, în timp ce ţările latine precum Spania şi Italia au un procent mai ridicat de fatalişti.

 

5. Relaţii

 

Cu toţii trăim fericirea în relaţie cu ceilalţi oameni. Trebuie să ţinem minte că la fel cum alte persoane ne pot face pe noi fericiţi, şi noi suntem "alţi oameni" pentru altcineva. Încercaţi să preţuiţi oamenii care sunt importanţi pentru dumneavoastră.

 

6. Fii tot timpul ocupat

 

Dacă vreţi să fiţi mai fericiţi, trebuie să vă dezvoltaţi o personalitate sociabilă, şi să fiţi un mare iubitor al ieşirilor din casă.

 

Acceptaţi invitaţia la film, alăturaţi-vă unui club de carte sau unui grup de artişti. Cea mai bună metodă de a savura plăcerea este în compania celorlalţi. Eunkook M. Suh, profesor de psihologie la Universitatea Yonsei din Seul, spune că trebuie să vă construiţi o viaţă socială bogată, nu ca o obligaţie, dar pentru că este plină de satisfacţii, semnificativă şi distractivă.

 

Potrivit cercetărilor, oamenii activi, ocupaţi, sociabili, sunt cei mai sănătoşi şi mai fericiţi din societate.

 

7. Nu comparaţi

 

Claudia Senik, profesor la Universitatea Sorbona din Paris spune că ambiţia este sănătoasă şi îi face pe oameni fericiţi, însă invidia îi face nefericiţi. Trebuie să vă concentraţi asupra obiectivelor şi viselor pe care le aveţi astfel încât să vă bucuraţi de propriile reuşite.

 

8. Fii tu însuţi

 

Aşa cum nu trebuie să vă comparaţi cu alte persoane, este important să nu vă îngrijoraţi în legătură cu ceea ce cred ceilalţi despre felul cum sunteţi.

 

Oamenii fericiţi sunt spontani, naturali şi reali. Aceştia spun ceea ce cred şi ceea ce simt, şi nu sunt îngrijoraţi în legătură cu ceea ce cred alţii despre ei.

 

9. Nu vă îngrijoraţi

 

Oamenii fericiţi nu se îngrijorează şi recunosc că 90% din griji nu se îndeplinesc. Lăsaţi grijile nejustificate deoparte!

 

10. Organizaţi-vă

 

Poate ca îi invidiaţi pe cei cu o personalitate boemă şi care se lasă duşi de val, însă nu vă păcăliţi.

 

Oamenii fericiţi plănuiesc şi organizează, au obiective şi un scop bine stabilit. Puteţi obţine doar ceea ce vă doriţi sau visaţi, asta dacă ştiţi exact ce doriţi sau visaţi.

 

11. Gândiţi pozitiv

 

Sentimentele şi emoţiile negative crează disconfort psihic şi stres psihologic.

Oamenii fericiţi elimină toate lucrurile negative şi privesc doar partea frumoasă şi pozitivă a lucrurilor. De exemplu, atleţii se vor gândi întotdeauna cum vor câştiga cursa nu cum vor pierde. Trebuie să trecem de la o perspectivă negativă, cea cu jumătatea de pahar gol, la perspectiva cu jumătatea plină a paharului, şi totodată să punem în practică optimismul. Optimismul este mecanismul natural de autoapărare al minţii împotriva depresiei.

 

12. Preţuiţi fericirea

 

Fericirea poate fi învăţata, iar găsirea unui scop în viaţă îţi poate uşura drumul.

 

Oamenii fericiţi apreciază şi realizează că fericirea le va prelungi viaţa.

 

 

Sursa: MARIANA ISVORANU






PS

Maine se aliniaza planetele si se intampla ceva creator, ceva extraordinar!

Invitatia acestui numerolog italian la rugaciune are o motivatie logica, extraordinara!

Eu am preluat de la el o parte de rugaciune si am completat-o cum simt eu. Iata rugaciunea mea:

 

“Sange al lui Isus coboara pe pamant, lumineaza si adu pace sufletelor!”

 

“Sange al lui Gesu coboara peste noi, coboara peste mine, lumineaza-ne, protejeaza-ne si adu pace in aceasta frecventa si pe pamant”, la granita noastra, in tara noastra, in casa noastra si in viata noastra, Amin!

 

Am pus intre ghilimele partea de Mantra spusa de acest numerolog si am completat asa cum simt eu.

Fiecare poate sa spuna rugaciunea cum doreste si cum simte.

Va rog din inima, maine spuneti aceasta rugaciune, care nu poate sa aduca decat bine! Multumesc!

 

Doamne ajuta sa fie pace si sanatate!

 

Cu drag si multa iubire,

Mariana

 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu