sâmbătă, 25 iunie 2022

BEN TODICA - DIALOG in CRUCE

 



CRUCEA este granita unde DUMNEZEU CONFRUNTA OMUL

DIALOG – ADRIAN BOTEZ / BEN TODICĂ

 

 

 

 - Stimate și dragă MAESTRE (și Frate întru Duh), BEN TODICĂ -

 

 ...„EL - CEL PUTERNIC”... nu poate fi decât Dumnezeu... sau un Zeu...

 

Dacă v-ați închipuit că EU aș fi puternic, MĂREȚE MAESTRU BEN TODICĂ! - ...din păcate, v-ați înșelat (din prea multă bunăvoință și din mult-plină CĂLDURĂ FRĂȚEASCĂ!): eu voiam, de copil, să fiu așa de puternic, încât să SCHIMB LUMEA, CU TOTUL - S-O FAC DREAPTĂ CA PLOPUL, ORI CA FUSUL!!! - ...SĂ-I LECUIESC PE TOȚI CEI AFLAȚI (...ca și mine...) ÎN ADÂNCĂ ȘI NEMERITATĂ SUFERINȚĂ!

 

...Am încercat să fac asta, prin CUVÂNT: în toate sanatoriile, prin care am trecut, până la 17 ani (1965-1972) - AM DEVENIT POVESTITORUL-DE-SEARĂ - pentru sute de copii suferinzi, schilodiți de BOALA-URGIE, din 1957: POLIOMIELITA INFANTILĂ !

 

...Suiți, CA NIȘTE ARPEGII UMANE, pe treptele etajului UNU, ale sanatoriilor (...după masa de seară - 19,30 ! - ...și - cu toate ocările infirmierelor și asistentelor - PÂNĂ LA MIEZUL NOPȚII!), SUTE DE COPII NEFERICIȚI (...ca și mine...) mă ascultau, CU RĂSUFLAREA TĂIATĂ... VRĂJIȚI!

 

 

 

- Distinse DOMN și FRATE în DUH; MAESTRE, D-le Prof. ADRIAN BOTEZ, Dar EL – CEL PUTERNIC v-a dăruit cu CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA SA și atunci El, cel împuternicit devine exemplul față de seamăn de: EL – CEL PUTERNIC. S-a creat o ierarhie de PUTERNICI. El, cel puternic sapă groapă. Toți sapă. Nu e nimeni mai bun ca el – deocamdată.

 

Domnul profesor ADRIAN BOTEZ s-a jucat cu CUVÂNTUL până a devenit CEL MAI PUTERNIC. Cuvântul trebuie pus la locul potrivit pentru a-și atinge adevărata forță. Deci, TATĂL dorește să ne ridicăm la nivelul IUBIRII SALE. Eu primesc dorințe de la anumiți poeți începători ca să le citesc versurile și atunci, ca să acopăr lipsa de energie, bat în cratiță cu polonicul ca să le acopăr sărăcia. Cuvântul singur nu se poate înălța fără suflet. El trebuie să între în SINERGIE cu APROAPELE tot așa cum intră FĂINA cu APA, SAREA și DROJDIA și FOCUL ca să nască PÂINEA/CUVÂNTUL. Am multe exemple de pâine proastă și pâine extraordinară pe care o mâncam până acasă goală, ajungând la mama cu ea jumate. Mai erau niște nemțoaice care foloseau și cartofi în compoziție și alte mirodenii. Pâinea lor era de mărimea perinii. Pâinea obișnuită e de mărimea unui volan de mășină și are două kg. În Australia, italienii făceau pâine foarte bună. Curgeau paralele și apoi vindeau brutăria emigranților din Asia, care flămânzi după rapidă îmbogățire o falimentau. Ei nu înțelegeau că un aluat ca să crească de mărimea volanului de mașină trebuie să te scoli cu noaptea în cap, s-o frămânți de la două dimineața, să crească și apoi s-o coci pentru ora de deschidere, când se trezesc consumatorii. Obișnuit să-mi cumpăr pâinea din aceeași brutărie, azi noul proprietar îmi întinse pâinea obișnuită tot de două kg, însă de mărimea unei plăci de patefon de patru cântece la viteză 33 rpm. O întreb de ce e așa de mică. Îmi răspunde că nu știe, dar că are tot două kg. Era beton pâinea și fără gust. Ea nu are timp să se scoale cu noaptea în cap. O frământă la șase, o coace și la șapte mi-o vinde. Nu drojdie, nu sare, piper, cartofi și alte ingrediente. Am căutat altă brutărie. Așa e și CUVÂNTUL, E ÎNTR-O SINERGIE PENTRU A-ȚI VORBI. Dumneata ai topit și turnat, ai tras la o parte impuritățile ca să curgă curat în formă și cu timpul l-ai aliat ca să-i dai viață și strălucire. EL – CEL PUTERNIC e mândru de Chipul și Asemănarea SA, ADRIAN BOTEZ! Iar eu mă uit azi la CEL MAI PUTERNIC DINTRE PUTERNICII CREAȚI.

 

SINERGIA CUVÂNTULUI CELUI PUTERNIC STĂ ÎN SUFLETUL ȘI EMOȚIA CONȘTIINȚEI SALE. Dar ea se construiește cu efort asiduu și multă transpirație și lacrimi. Și pentru asta, e nevoie neapărat de CREDINȚĂ în CUVÂNT, deci în Dumnezeu. Chiar într-un viitor de mii de ani sau milioanele de ani ale civilizațiilor EXISTENTE, SIGUR din univers, credința în FORȚA SUPREMĂ „TATĂL” RĂMÂNE. Civilizația nu există fără CONȘTIINȚĂ și ea, la rându-i nu există fără CREDINȚĂ. Se hrănește prin ea, este sufletul - prin SUFLET.

 

 - ...Dar... degeaba: CUVÂNTUL MEU n-a schimbat NIMIC, în SOARTA lor, în SUFERINȚA lor... Poate că, totuși (...trag nădejde, și eu, ca PROSTUL!), i-a îmblânzit și îndemnat spre CARTE... poate, doar, vreo câțiva, să fi devenit mai buni și... „ISCUSIȚI TRAFICANȚI DE VISE” (unii dintre ei mi-au citit „CĂRȚILE”, scrise, cu mare emfază, încă de pe atunci...!)... „DROGAȚI SACRI AI CUVÂNTULUI”...

 

 - Căile Domnului sunt misterioase. Dumneavoastră le-ați fermecat și șlefuit sufletele. Ei au plecat prin lume, nu au mai văzut chipul profesorului, acel SIMBOL dumnezeiesc, însă învățăturile au intrat în SINERGIA CARACTERULUI. Ei au devenit altfel de SUFLETE decât puteau fi dacă nu v-ați fi întâlnit. Se spune că Omul devine personajul eroului ales din prima poveste spusă de părinți sau învățător. Unii aleg să fie zmei, alții să fie feți frumoși, și așa rămân până la moarte. Dumneavoastră le-ați modelat sufletele cum modelează fierarul sabia Katana, care le prima vedere e o simplă lamă, însă nimeni nu realizează că în ea se ascund în jur de 30 de lame forjate una peste alta. Și atunci, te întrebi de unde sărăntocul ăsta de la plug e atât de înțelept? – Pentru că a avut învățători înțelepți. Îngerii din ei nu vă vor uita niciodată. Pentru că s-au îmbrățișat la ore cu îngerul dumneavostră și îngerii nu uită. Așa am procedat și eu cu actrita Anita Ekberg din „La Dolce Vita”, de care mă îndrăgostisem la zece ani, când stăteam în rândul din față la cinema, iar când a venit în Melbourne acum vreo 30 de ani, femeie în vârstă cu Festivalul de film Felini, am îmbrățișat-o ca să dau șansa îngerului meu să se atingă de îngerul ei care era spoit de îngerul marelui talent Federico Fellini.

 

- ...AȘA AM PROCEDAT ȘI CA PROFESOR DE ROMÂNĂ, ÎN ADJUD, LA UN BIET LICEU AGRICOL... printre copiii de țărani, din satele dimprejurul Adjudului.

 

 Câțiva M-AU ÎNȚELES... vreo ȘASE-ȘAPTE M-AU URMAT (...sunt, și ei, în Iași, PROFESORI DE ROMÂNĂ... sau PREOȚI, în bisericile Adjudului... unul numai mi-a scris așa :

 

„...Până să vă cunosc pe dumneavoastră, la ora de ROMÂNĂ, și-nafara ei, din clasa a IX-a și până-ntr-a XII-a, eu nu știam de HRISTOS, nu știam de PATRIE-PĂMÂNT SFÂNT, precum nici de NEAM AL LUI DUMNEZEU! Acum, DATORITĂ DUMNEAVOASTRĂ, CARE VĂ PUNEAȚI SUFLETUL PE CATEDRĂ, LA ORA DE ROMÂNĂ! - ...sunt creștin convins și practicant... ACUM am dat (și am și intrat!), la SRI: SCOPUL MEU ESTE SĂ LUPT, DE-ACOLO, din <<BÂRLOGUL SATANEI>>, să-i TRANSFORM, PE SEREIȘTI,  DIN TRĂDĂTORI DE ȚARĂ - ÎN EROI...<<AI PATRIEI SFINTE ȘI AI NEAMULUI LUI DUMNEZEU>>, cum ne spuneați dumneavoastră, multiubite domnule profesor”...!!!

 

- Trăim într-o lume hipnotizată. E ca și cum a intrat într-o sală plină de spectatori, magicianul a ridicat brațul, a făcut o arcă peste noi și de atunci alergăm bezmetici după teoriile lor. Că Dumnezeu e mort, că viitorul planetei va fi locuit de roboți, că tehnologia și inteligența artificială e următoarea treaptă a civilizației, va fi dumnezeu pe pământ etc., mașini autoadaptabile sau mașini de educat, capacitatea unui calculator (mașină) de a imita funcții umane, cum ar fi raționamentul, învățarea, planificarea și creativitatea. Ho, ho! Digitalul ȘI TEHNOLOGIA SUNT DOAR UNA DIN SUTELE DE SCULE DIN LĂDIȚA DESTINATĂ, DATE DE DUMNEZEU SĂ-MI UȘUREZE VIAȚA, NU SĂ MĂ ELIMINE. Eu nu vreau mașini teleghidate să mă ducă unde și când vrea sistemul. Eu abia am așteptat să conduc una, în asta constă excitarea trăirii. Am așteptat ca tata să mă învețe să merg pe bicicletă, nu să mi se dea acum biciclete, gata echilibrate și controlate prin GPS. Ființa nu e un vierme în latrină cum suntem convinși de unii istorici că în asta stă fericirea. O mână de PARANOICI au găsit o nișă de îmbogățire rapidă. Totul e bine ca viteză și execuție, însă nimeni nu își pune problema celui de la butoane. În 1962, Președintele Kennedy a avut nevoie de 13 zile de reflecție, de la descoperirea rachetelor sovietice în Cuba. Astăzi, specialiștii ne spun că o decizie similară poate fi luată în 5 minute. Da, e adevărat „tehnologic”, însă cine sunt cei care apasă pe buton? Unde sunt alți Kenedy/s? Niciunii dintre acești călăreți ai viitorului nu vorbesc nimic despre ființa umană. Nimeni nu face nimic pentru înnobilarea conștiinței umane, că sigur, dacă am fi educați și pregătiți pentru viitor, nu cred că va mai fi nevoie de războaie. O SINGURĂ SCULĂ DIN LADA EXISTENȚEI UMANE DEVINE PESTE NOAPTE dumnezeul OMULUI. Dar suntem normali? Elevii dumneavoastră vor avea o reținere și simpatie creștină față de viață și de aproapele.

 

 - ...Dar, mai mult decât niște OAMENI CARE SĂ-ȘI ȘTIE LIMBA, S-O SCRIE, CÂT DE CÂT, CORECT..., mai mult decât să-i învăț, pe câți m-or fi ascultat, SĂ CREADĂ ÎN HRISTOS ȘI SĂ GÂNDEASCĂ (...și să VISEZE!) CU CAPUL LOR, cu SUFLETUL lor...,  SUFLET PE CARE SĂ NU ȘI-L VÂNDĂ, SĂ NU ȘI-L UITE...

 

 - Dumneavoastră ne-ați dat prin îndemnurile și SINERGIA CUVÂNTULUI fisuri printre scândurile bătute de satana la fereastra sufletului nostru prin care se văd sclipiri din GRĂDINA MAICII DOMNULUI. E de datoria noastră să punem mâna pe rangă și să le lărgim, să trecem prin ele. Credinciosul e un om mințit. Dacă privești universul, nu vezi decât constelații, materie neagră și marele bang, NE SPUNE SATANA. Curând, noi îl vom cuceri, ne îndeamnă el cu aroganță, fără a-și aminti că însuși Albert Einstein a renunțat la elementele Spațiu și Timp din formula sa. ÎN LĂDIȚĂ TREBUIE SĂ FIE O ALTĂ SCULĂ DIN SUTELE POSIBILE PENTRU A TE ÎNTÂLNI CU ADEVĂRUL. Cerul înstelat nu este decât o fațadă MAESTRE, după umila mea simțire. Cum îl explică ei, nu este Dumnezeul perceput și simțit de mulțime, și au dreptate, ci este o halucinație. Nu poți sta de vorbă cu EL prin ÎNCHIPUIRI. Imaginați-vă la calculator, scriind o scrisoare iubitei. Dumneavoastră bateți prin tasatură literele care apar pe ecran. Ele nu apar la fel la destinație, ci sunt prelucrate, culese prin mici explozii, descărcări electrice, prelucrate și modulate, amplificate și emise printr-o antenă în spațiu, apoi destinatarul captează aceste unde radio pe care le reface în aparatul sau. Deci, tot acest lanț, această filieră de procesare de după cerul înstelat prin care OMUL ȚINE LEGĂTURA CU DUMNEZEU este format din ELEMENTE MISTERIOASE și TAINĂ. Asta ne ascunde MAGICIANUL. Ce vedem e o CAPCANĂ. Satana se pregătește să treacă cu tăvălugul peste întreaga planetă. E de datoria noastră să demonstrăm că suntem PUTERNICI DUPĂ CHIPUL ȘI ASEMĂNAREA CELUI PUTERNIC. LÂNGĂ EL PE CRUCE ÎN RUGĂCIUNI ȘI PIOȘENIE!

 

 - ...Multă, multă sănătate, TUTUROR!

 

CU ÎNCREDERE,

 

 Ben Todică

 


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu