luni, 17 iulie 2023

Ion Măldărescu - „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!”

 



„Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!”

Ion Măldărescu

16 Iulie 2023

 

Purtătorul cu vorba contra „stahanoviștiilor ortodocși” și a restului lumii

 

Cam de fiecare dată când are loc o ciomăgeală asupra Bisericii, show-ul  din internul Bisericii Ortodoxe Române (B.O.R.) începe de la ... escu, „purtătorul” de vorbe din dicționarul de neologisme, care nu-i nici Sfințit, nici Înalt, nici Prea.  E un salariat care are legitimație cu ștampila B.O.R. Toate ar fi bune și frumoase dacă vorbele „purtătorului” ar fi în deplină armonie cu orânduiala instituției și cu menirea acesteia… dar ce ne facem când ceea ce iese pe goarna lui ...escu nu este nici cu una, nici cu alta, nu reprezintă nici simbolistica B.O.R., nici porunca Domnului. Doar un venin „elevat”, care seamănă a abuz de rea credință, dacă ne amintim de „propovăduirile” aceluiași purtător de vorbe pe timpul marii gogoșerii mondiale, Covid-19. Mai cu seamă de modul cum ...„escu” propovăduia împingearea credicioșiilor spre „vaccinul” dovedit astăzi a fi mai letal decât Covidul... dacă ne amintim de înmormântările necreștinești în saci din plastic. De asta n-o fi cerut B.O.R. autopsii la înmormântări așa cum prevede legea?

 

Să fi fost inițiat „purtătorul” în tainele virusologiei și n-am aflat noi? Comparând „purtătorul” B.O.R. cu siniștri miniștrii ai (ne)Sănătății din ultimii trei ani, inclusiv cel actual - omul O.M.S. -, oricine poate constata că toți merg pe același drum. Cu toții au slujit aceleași interese desconspirate de „teoreticienii conspirațiilor” și de ciopliturile de pe blocurile de granit ale „Georgia Guidestones”, montate în 1980 și distruse prin explozii din 2022… Începuseră să pută.

 

Cum s-o fi împăcând conștiința „purtătorului”  cu cei arși de vii în spitalele incendiate, cazuri în care nimeni n-a fost declarat în nici un proces intentat cuiva, vinovat de nimic?

 

Cum s-o fi împăcând conștiința „purtătorului” cu reacțiile unor importanți prelați ai B.O.R., pe care „purtătorul” îi împroașcă cu neologisme pline de „har” scandalos… satanic?[1]  Întrebarea este: ce caută acolo acel cineva care n-are ce nu-i cere Domnul? Nici măcar Patriarhul ?

 

Din punct de vedere moral și identitar, Biserica este piatra de temelie a poporului Român. Oare să-l fi spălat Davosul  pe creier cu acid sulfuric pe ...escu? Biserica este ultima redută împotriva distrugerii Neamului Românesc, este încă una dintre cele două instituții în care poporul are Încredere și Nădejde, cealaltă fiind Armata. De Armată au avut grijă gloabeliștii de la Davos via Strassbourg, Washington, Berlin, Paris, Londra etc. și au mazilit-o. De Biserică - nu doar de cea ortodoxă - au avut și au „grijă” ultimii Papi, cel actual pupând papucii oricui. Un nimic în nimicnicie ! Se vrea „Ecumenism” cu de-a sila, iar cei care ar fi trebuit să reprezinte B.O.R. în insula Creta și-n alte locuri s-au rezumat la pupat papucii celor ce veneau cu „Ordine înalte” date de alți „papuciști”. Și totuși, actual hulita de către davosiști Ortodoxie încă mai rezistă uraganelor programate. Românii, fie ei „imbecil de toleranți”[2] mai au încredere în adevărații monahi ai credinței străbune. Puterea lor se clatină, dar rezistă !

 

Să înțelegem că jonglerul cu vorbe al B.O.R. poate emite orice-i trece prin căsuța poștală discretă? Să înțelegem că se vrea a fi „Doctorul sufletelor” ? Cunoscuta rugă „Iartă-i, Doamne că nu știu ce fac” nu i se potrivește pentru că așa a primit poruncă de „Sus”…, deci știe ce face! Dar gândul ne pune față în față cu ceva real: la intrarea în curtea celui mai mare spital psihiatric din Portugalia scrie: „Nu toți cei dinăuntru sunt bolnavi și nu toți cei de afară sunt sănătoși!”. Mare adevăr!, așa că, vrem, nu vrem, va trebui să facem din nou apel la Marele Român, Mihai Eminescu… chiar dacă un exemplar aparținător uneia dintre cele două „cete” l-a numit „cadavrul din debara” cu care nu puteam intra - zicea el - în Europa! În Europa am fost dintotdeauna, însă slugile postdecembriste ne-au băgat cu de-a sila în lanțurile poleite cu iluzii pierdute ale balaurului numit U.E. Cu ce s-au ales românii ? Cu praful de la Țară !

 

„Il capo dei capi” dar fără cap, (Ne)Inteligența Artificială (N.I.A.) din scaunul de la Cotroceni și-a exprimat prin viu grai o altă emisie de de cereri toxice. Mai vrea militari nemți pe teritoriul Coloniei unde este numit Gauleiter temporar. Nu ajungea puzderia de militari americanii, belgienii, francezii… pe care-i hrănesc și îmbracă pe gratis sclavii mioritici ? Așa că să-i adresăm acestei N.I.A. la fiecare pas ce-l face terestru pe Valea Oltului, pe bicicletă, pe calea zăpezilor austriece sau pe calea aerului - cu escală la Hermannstadt -, în zbor planat spre Brazilia și alte coclauri cu scopuri deloc interesate pentru țară, cuvintele lui Constantin Tănase: „Nu-s parale!”?[3]. Dacă ar fi fost așa, oare cu ce-ar fi voit N.I.A.-„Șase case” să transporte calabalâcul nemțesc când balaurul numit Comisia Europeană impune României închiderea C.F.R.-Marfă? Armamentul destinat catârului saltimbanc de la Kiev cu ce-l va livra?

 

Și-apoi, e drept ca „partenerul strategic” să tropăie cu bocancii plaiurile mioritice „cum vrea mușchii lui”, iar românii să aibă nevoie de vize pentru a păși pe pământ american? Că de Schengen, ce să mai spunem: avem drepturi depline, dar nimeni nu le vede.

 

Până atunci, fiindcă Eminescu și Coșbuc sunt trecuți deja pe lista neagră fără a putea fi arestați, să-l cităm pe unul dintre ei: „Cum nu vii tu, Ţepeş Doamne, ca punând mâna pe ei,/ Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,/ Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,/ Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni”?

 

Întorcându-ne la ...escu, purtătorul de palavre, să ne amintim că în anul 2022 s-a confruntat cu un val de cereri pentru demiterea de la Patriarhie și înlocuirea lui cu un cleric, acuzat fiind de fariseism extrem în luările  lui de poziție, de propagandă pro Sodoma și Gomora sub flamura curcubeului, de ieșiri publice deloc potrivite cu poziția sa oficială. Intelectuali și preoți i-au cerut atunci Patriarhului să se scuture de purtător, dar „escu” a abordat poziția Lăpușneanului reciclat la Davos: „Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau!”.

 

Aranjament grafic – I.M.

 

------------------------------

[1]https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0pQ7TDzMwDN4bng2oNRGmzon9JmA4fLCtKSxCQezkZduoYrZVD6gCTWqxNonfpzWdl&id=100084764161859 - 13 iulie 2023.

[2] http://www.art-emis.ro/jurnalistica/1526-transilvania-nu-a-fcut-parte-din-regatul-ungar.html - 10 aprilie 2013.

[3]  Constantin Tănase - „Nu-s parale!” -










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu