miercuri, 9 martie 2022

Redactia ART-EMIS - Tucker Carlson: „Suntem în război cu Rusia, chiar dacă Congresul nu a declarat oficial acest lucru”

 



Tucker Carlson: „Suntem în război cu Rusia, chiar dacă Congresul nu a declarat oficial acest lucru”

Redactia ART-EMIS

09 Martie 2022

 

Tony Blinken, Secretarul de stat al lui Joe Biden, a fost prezent în emisiunea de la „CBS News” unde a anunțat nouă politică a S.U.A. față de Rusia: „Pe viitor - a explicat Blinken -, administrația Biden va folosi Polonia ca paravan pentru a trimite avioane de luptă guvernului Ucrainei. Avioanele vor fi folosite în lupta împotriva armatei ruse”. Blinken a anunțat acest lucru pe un ton calm și echilibrat, care sugera că este vorba de o procedură convențională, de afaceri, ca de obicei. Nimic de care să vă faceți griji, doar un alt weekend la Departamentul de Stat. Dar, de fapt, nu este ceva tipic. Este un pas foarte mare. S-ar putea dovedi a fi un punct de cotitură în istorie și, din acest motiv, vrem să aflați întregul dialog.

 

CBS News: „Dacă, de exemplu, guvernul polonez, membru NATO, vrea să trimită avioane de luptă, primește undă verde din partea SUA sau vă temeți că acest lucru va duce la o escaladare a tensiunilor?”

 

Secretatul de stat al S.U.A., Antony Blinken: Nu, asta primește undă verde. De fapt, discutăm chiar acum cu prietenii noștri polonezi despre ce am putea face pentru a le suplini nevoile dacă, de fapt, vor alege să furnizeze avioanele de luptă ucrainenilor. Ce am putea face? Cum am putea ajuta să ne asigurăm că vor primi ceva în locul avioanelor pe care le vor preda ucrainenilor?”

 

CBS: Vă este teamă că asta va duce la o escaladare a tensiunii? Pentru că până și un prezentator de la CBS News știe că trimiterea de avioane de luptă într-un război escaladează tensiunile.

 

A.B.: Nu, vom da undă verde.

 

Este un schimb de replici remarcabil. La ce ne uităm aici, în afară de o conversație între doi oameni incredibil de superficiali care au un contact limitat cu realitatea?

 

Ceea ce urmărim este începutul unui război între Statele Unite și Rusia. Dacă asta sună strident, cum altfel ai putea să o numești? Puteți susține tot ceea ce tocmai a spus Tony Blinken. Poate că le susțineți, dar haideți să nu mințim în legătură cu ceea ce se întâmplă. Haideți să fim cât se poate de cinstiți și clari, mai ales acum, pentru că este important. Administrația Biden tocmai s-a introdus cu forța în mijlocul unui război fierbinte între două puteri străine. Asta înseamnă că Statele Unite sunt acum un participant activ la un război. Suntem în război cu Rusia. Indiferent dacă acest război a fost sau nu declarat oficial, dacă Congresul a autorizat sau nu acest război, toate acestea sunt irelevante. Războiul are loc chiar acum, în timp ce noi privim.

 

De ce nu spune nimeni de la Washington nimic despre asta? Pentru că ei îl susțin. Întotdeauna au făcut-o. Cu aproape cinci ani în urmă, cu mult timp în urmă, în 2017, congresmenul Eric Swalwell din California a venit la această emisiune pentru o altă dezbatere despre „Russiagate”. Una dintre multele dezbateri. El a venit să ne spună cum Vladimir Putin a făcut ca Donald Trump să fie ales președinte. Totul a fost stupid, cum vă amintiți, asta până la sfârșitul interviului, când Swalwell a spus ceva ciudat și interesant. Swalwell a explicat că, întrucât Putin l-a instalat pe Donald Trump în secret la Casa Albă, Statele Unite ar trebui acum „să facă tot ce pot pentru a extinde rolul NATO”. Cu alte cuvinte, ar trebui să lăsăm Ucraina să adere la N.A.T.O.. Asta e ciudat. De ce ar spune așa ceva? De ce ce ar fi o prioritate pentru un congresman din East Bay?

 

Ei bine, simplu. Pentru că obținerea aderării Ucrainei la NATO a fost cheia incitării la război cu Rusia. Noi nu am înțeles la vremea respectivă. Acum este evident. Vladimir Putin tocmai a invadat Ucraina întrucât nu a vrut ca Ucraina să adere la N.A.T.O. Putin a avut cu siguranță și alte motive. Oamenii au întotdeauna motive multiple, dar acesta este motivul principal pentru care Rusia a invadat. Rușii nu vor rachete americane la granița lor. Nu vor un guvern ostil alături.

 

S-a scris mult despre acest lucru de-a lungul multor ani, de către oameni serioși. Nimeni care știe ceva și este cinstit nu vă va spune că Putin a invadat Ucraina pur și simplu pentru că este rău. Putin poate fi rău. Cu siguranță pare să fie, dar are și motive strategice pentru a invada Ucraina. Indiferent dacă sunteți sau nu de acord cu motivele respective, asta este irelevant. Acestea sunt faptele. Așadar, având aceste fapte în minte, comportamentul administrației Biden în zilele de dinaintea invaziei din Ucraina vă spune multe despre ceea ce i-a motivat.

 

Cu trupele rusești adunate cu miile la granița ucraineană, Joe Biden a trimis-o pe Kamala Harris, cel mai puțin capabil diplomat din Washington, să explice politica Americii șefilor de stat europeni. În cadrul unui eveniment public la Conferința de Securitate de la München, Kamala Harris a încurajat Ucraina să devină membră a N.A.T.O.: „Apreciez și admir dorința președintelui Zelenskyy de a adera la NATO”. Mesajul? Dă-i încolo, Vladimir Putin, dă-i drumul și invadează Ucraina. Și, bineînțeles, Vladimir Putin a făcut acest lucru doar câteva zile mai târziu.

 

Așadar, invazia nu a fost o surpriză pentru administrația Biden. Ei știau că se va întâmpla. Acesta a fost scopul exercițiului. Am urmărit cum s-au întâmplat toate. Ne-a scăpat. Cum? Sincer, pentru că a fost o nebunie și, prin urmare, foarte greu de luat în serios. De ce naiba ar căuta Statele Unite să intre intenționat în război cu Rusia? Cum am putea beneficia de pe urma acestui război? Încă nu știm răspunsul la întrebare, dar este evident că de foarte mult timp, în mod permanent, Washingtonul a fost fixat pe războiul cu Rusia,.

 

Acum câțiva ani, poate vă amintiți, a fost sub acuzare un președinte în exercițiu. Donald Trump. De ce? Pentru că a amenințat că va refuza ajutorul militar în sprijinul președintelui Zelenskyy. Faptul că nu a susținut un război prin procură în Ucraina a fost singurul lucru pe care Donald Trump nu avea voie să îl facă în calitate de președinte. Din nou, l-au pus sub acuzare pentru asta și nimeni nu a spus mare lucru. Chiar și în propriul său partid, din cauză că, desigur, și ei au susținut războiul cu Rusia - poate chiar mai mult decât democrații. Încă din 2016, Lindsey Graham din Carolina de Sud - micul și istericul Lindsey Graham - sărea de colo-colo, manifestându-și fanteziile de război în fața soldaților străini din Ucraina. În 2016, Ucraina părea un loc îndepărtat. Ar fi trebuit să fim mai atenți.

 

Seatorul Lindsey Graham: „Lupta voastră este lupta noastră. 2017 va fi anul ofensivei. Cu toții ne vom întoarce la Washington și vom insista asupra acțiunilor împotriva Rusiei. Ajunge cu… agresiunea rusă. Este timpul ca ei să plătească un preț mai mare. […] Lupta voastră este lupta noastră.

 

O declarație foarte ciudată pentru un senator american să spună asta unei armate străine. De ce ar fi posibil ca lupta guvernului ucrainean, în 2016, să fie lupta noastră? Pe ce bază este lupta noastră? Ce înseamnă asta? Nu știm. Și totuși, acum este în mod demonstrabil adevărat. Lupta Ucrainei este lupta noastră. Războiul Ucrainei este războiul nostru. Este aici, dar majoritatea americanilor nu au văzut asta venind - cu toate că Washingtonul cu siguranță a văzut-o, tot timpul. Washingtonul permanent a înțeles că, în secunda în care forțele lui Vladimir Putin s-au rostogolit peste graniță în Ucraina, ne vom afla inevitabil pe un curs spre război cu Rusia. Ei știau. Iată-l pe președintele Consiliului pentru Relații Externe, în ziua invaziei.

 

Richard Haass: „Avem nevoie acum de un răspuns necesar la războiul său și trebuie să existe o creștere a costurilor economice acasă, o creștere a costurilor militare pe teren. Urăsc să fiu atât de direct, dar, știți, cel mai vulnerabil lucru în cazul lui Putin este moartea soldaților ruși. Așa că trebuie să ne asigurăm că Ucraina are mijloacele de a… rezista”.

 

„Soldați ruși morți.” La momentul respectiv, asta părea puțin cam belicos din start. Tocmai se întâmplase. Poate că există o modalitate de a detensiona situația. Invazia este îngrozitoare, dar nu ar fi rolul Americii, ca administrator al Occidentului, să facă lucrurile să meargă mai bine? O retragere rapidă a Rusiei din Ucraina nu ar fi cea mai înțeleaptă cale pentru toată lumea, inclusiv și mai ales pentru ucrainenii în numele cărora pretindem că vorbim, dar a căror țară ar fi distrusă de un război prelungit? S-ar putea crede că da. Dar nu asta au vrut cei de la Washington. Ei au vrut un război și acum au unul.

 

Așadar, unde se va ajunge? Aceasta este întrebarea pentru noi ceilalți care nu am avut niciun rol în luarea deciziilor. Ei bine, este îngrijorător. Ar trebui să țineți cont de faptul că guvernul S.U.A. este condus în prezent de aceiași oameni care au planificat retragerea din Afganistan, cei care au scufundat dolarul american, cei care conduc Baltimore, cei care au încercat să trimită cocaină pentru drogați. Sunt oameni cu un lung istoric distructiv și fără niciun istoric de construire a ceva. Așadar, multe lucruri ar putea merge prost.

 

Ni se spune că Vladimir Putin este dezechilibrat. O să luăm asta ca atare. Știm că Putin are mii de arme nucleare. Putin a spus că, dacă va fi forțat, va folosi armele nucleare. Ar putea fi înțelept să îl credem.

 

Harry Kazianis îl crede. Kazianis este analist de politică externă la Washington. La fel ca o mulțime de oameni din domeniul său de activitate, el participă în mod regulat la jocuri de război sponsorizate de guvern. Acestea sunt concepute pentru a stabili ce s-ar întâmpla dacă diverse țări ar intra în conflict între ele. Cu câțiva ani în urmă, nu cu mult timp în urmă, Kazianis a participat la un joc bazat pe un război cu Rusia. El a scris despre asta zilele trecute în „The Federalist”: „În cursul a ceea ce noi numim Războiul N.A.T.O.-Rusia din 2019, am estimat că au murit un miliard de oameni. Un miliard. Și dacă nu suntem atenți, ceea ce s-a întâmplat în cadrul unei simulări s-ar putea întâmpla dacă un război N.A.T.O.-Rusia izbucnește în Ucraina”.

 

Acel război tocmai a izbucnit. Faptul că nimeni de la conducere nu pare să se îngrijoreze cu privire la direcția în care ar putea ajunge acest lucru ar trebui să vă îngrijoreze destul de mult. Dar războiul nuclear nu este singurul risc. Consecințele economice sunt deja profunde. Ele schimbă istoria, de fapt, și dacă nu credeți, verificați prețurile materiilor prime. Sunt scăpate de sub control. Grâul a crescut cu aproape 60% față de anul trecut. Este cel mai mare preț înregistrat vreodată pentru grâu. Nu sunt vești bune dacă plănuiți să mâncați. Și situația nu se va îmbunătăți. Rusia este unul dintre cei mai mari producători de îngrășăminte din lume. Astfel, de exemplu, o tonă de îngrășământ de uree, care i-a costat pe fermierii americani 265 de dolari pe tonă în ianuarie anul trecut, costă acum 846 de dolari. Și, datorită sancțiunilor, cifra va fi mult mai mare. Nimeni din agricultură nu a mai văzut așa ceva. Probabil că nu sunteți fermier, dar cumpărați alimente. Va fi evident pentru dumneavoastră în curând.

 

De fapt, datorită politicii externe a lui Biden, tot ceea ce cumpărați crește vertiginos ca preț și într-un ritm șocant de rapid. Benzina este acum mai scumpă decât a fost vreodată în istorie. În Los Angeles, se vinde cu 7,29 dolari pe galon. Deci, dacă câștigați sub 100.000 de dolari pe an, ceea ce este cazul majorității oamenilor din această țară, fenomenul apare ca fiind o criză pentru voi. Dar pentru cei care conduc, nu este suficient de mare. Ei ar vrea să înrăutățească situația. Cea mai recentă idee a lor, pe care mulți oameni par să o creadă, este că avem cumva o obligație morală de a nu mai cumpăra petrol rusesc. Acesta este contaminat.

 

Ce s-ar întâmpla dacă am face asta? Ei bine, nu mai este nevoie să spunem că prețul petrolului ar sări probabil la peste 150 de dolari pe baril, prețuri și mai mari pentru voi, dar apoi, dacă acest boicot s-ar răspândi și Europa s-ar alătura, puneți-vă centura de siguranță.

 

Am vorbit în această dimineață cu cineva din domeniul energiei, comercianți de energie, pentru a obține o mică perspectivă asupra subiectului. El a spus că un boicot total al energiei rusești ar provoca „un dezastru global absolut”. Asta înseamnă recesiune, depresie, inflație incontrolabilă și restul - devastare economică pentru noi și pentru aliații noștri. Iar în acel moment - de fapt, suntem deja acolo - am fi forțați să compensăm diferența prin obținerea mai mult petrol din alte țări. Pentru că avem nevoie de energie. Bateriile nu o vor furniza. Și care ar fi aceste țări? Ei bine, să vedem. Ar fi destul de clar: Arabia Saudită, Iran, Venezuela.

 

Repet, pentru un boicot moral, devenim mai dependenți de Arabia Saudită, guvernată de legea Sharia, de Iran, un stat necinstit, și de Venezuela lui Maduro. Aceasta este o victorie morală, așa că simțiți-vă bine în timp ce dați faliment. Este imaginea pe termen scurt. Imaginea pe termen lung a războiului cu Rusia este chiar mai înfricoșătoare decât atât. Mulțumită politicilor lui Biden, Rusia și China formează acum un bloc împotriva Statelor Unite. A fost scenariul de coșmar, acum este real. Chiar astăzi, ministrul chinez de externe l-a descris pe Vladimir Putin drept „cel mai important partener strategic al Chinei”. Vom asista, așadar, la un boicot al produselor chinezești în Statele Unite? Ei fac posibil acest război. Oh, nu pariați pe asta, ar fi rasist.

 

Dar ar trebui să ne pregătim să ne pierdem poziția de deținător al monedei de rezervă a lumii. Acest lucru se întâmplă cu încetinitorul. Este inconfundabil. Acum, oamenii lui Biden par să nu aibă nicio idee că se întâmplă asta sau poate că vor să se întâmple. Joe Biden s-a lăudat la ”State of the Union” cu faptul că a luat 30 de puncte de pe rubla rusească într-o singură zi. Ura! Bravo nouă, dar odată ce nu mai sărbătorim victoria - distrugerea economiei rusești, ei o merită - trebuie să ne întrebăm dacă există vreun revers al medaliei. Ar putea fi o victorie pyrrhică? Să vedem. Aceste politici au determinat Rusia, China, India, Turcia și alte țări să își accelereze fuga de dolarul american.

 

Ar putea fi cel mai nesăbuit și distructiv lucru pe care un președinte american l-a făcut vreodată pentru Statele Unite. Dacă războiul din Ucraina s-ar încheia mâine, am trăi cu consecințele acestei pierderi a dolarului american ca monedă de rezervă a lumii pentru tot restul vieții noastre.

 

Nimeni de la Washington nu recunoaște măcar că fenomenul se întâmplă. Ei caută mai multe victorii morale pe care să le câștige. Iar companiile adoră acest lucru. Companiile de woke, „Apple”, „MasterCard”, o mulțime de alte companii americane, fac turul victoriei pentru rolul lor în pedepsirea Rusiei. Grozav. Să pedepsim Rusia. Nu suntem împotriva acestui lucru, dar trebuie să vă întrebați. Tocmai ați văzut o mână de corporații woke prăbușind o țară și sărăcindu-i cetățenii fără discriminare. Acum, acea țară este Rusia, așa că cei mai mulți dintre noi nici măcar nu se gândesc la precedentul pe care îl creează. Suntem de acord cu asta. E vorba de Rusia. Cui îi pasă? Dar este posibil ca aceleași tehnici să fie folosite cândva împotriva unui loc sau a unei persoane la care țineți? Ce s-ar întâmpla dacă într-o dimineață te-ai trezi și ei ar decide că ești Vladimir Putin și că trebuie să fii șters? S-ar putea întâmpla așa ceva? Nu vă gândiți la asta. Probabil că nu ești capabil să te gândești clar la asta acum, chiar dacă încerci. De ce? Pentru că există o isterie în desfășurare.

 

Ca să se știe, este a treia isterie pe care o avem în Statele Unite ale Americii în mai puțin de doi ani. Apropo, nu vreți să trăiți într-o țară în care isteriile izbucnesc în mod regulat. Ele sunt degradante. Sunt nebunești. Sunt opusul a ceea ce vă doriți. Vrei să trăiești într-o țară în care înțelepciunea, cumpătarea, comportamentul rațional și decența determină rezultatele, nu țipetele. Dar noi trăim într-o țară a isteriei.

 

Prima a început în mai 2020, odată cu moartea lui George Floyd în Minneapolis. Asta a schimbat complet America. A doua isterie a fost Covid. Ați trăit-o. Deci, timp de aproape doi ani, strigătele nu s-au încheiat. Isteria este acum limbajul oficial al discursului public din Statele Unite. Asta nu este bine pentru nimeni, cu excepția celor care beneficiază de pe urma ei. Cine profită? Toți cei care mint pentru a-și câștiga existența. Mincinoșii au o acoperire perfectă. Întrebați-vă: Cât de mult din ceea ce ați auzit prima dată despre „Black Lives Matter” (B.L.M.) și apoi despre Coronavirus s-a dovedit în cele din urmă a fi adevărat? Câte dintre primele povești au fost adevărate? Nu multe. Erau aproape toate minciuni, dar nu ați știut asta la momentul respectiv, pentru că erați ocupați să vă isterizați. Dacă îndrăzneai să subliniezi că, de fapt, toate viețile contează, te denunțau ca rasist. Dacă îți exprimai îngrijorarea cu privire la obligativitatea vaccinării, bineînțeles, te numeau anti-vaccinist.

 

Vă sună cunoscut? Tiparul nu se schimbă niciodată. Hei, poate că războiul cu Rusia nu este o idee bună pentru Statele Unite. Spuneți asta cu voce tare cândva. Nu este o poziție extremă. Majoritatea americanilor ar fi de acord cu tine, dar vei fi imediat denunțat ca fiind o unealtă a lui Putin. Ce înseamnă asta? Este o insultă ca mijloc de control social. Cei care conduc au decis că principala lor sarcină este să decidă pe cine trebuie să urăști. Într-un astfel de mediu, totul pare a fi propagandă. Și asta pentru că mare parte din ea chiar este.

 

Joi, v-am spus că forțele rusești au bombardat un reactor nuclear din Ucraina. Acest lucru părea să fie adevărat. Președintele Zelenskyy al Ucrainei a spus-o în repetate rânduri, dar nu era adevărat. Nu a fost lovit niciun reactor. Un oficial ucrainean neidentificat a afirmat că nivelul de radiații din zonă a crescut. Și această afirmație s-a dovedit a fi neadevărată. Cuvintele lui Mark Nelson, analist în domeniul energiei nucleare, „mi-e teamă să spun că acest lucru pare a fi un efort coordonat pentru a induce panica” a fost ceea ce numim dezinformare și a fost conceput pentru a vă face să susțineți un război împotriva Rusiei. Acum, poate că susțineți oricum un război împotriva Rusiei, dar ar trebui să știți cel puțin că sunteți mințiți și manipulați. Citiți acest lucru din Good Morning America zilele trecute:

 

 „Mame, fiice, profesoare, politicieni, regine ale frumuseții din Ucraina, aflate acum în prima linie pentru a-și apăra țara aflată sub asediu. Iar acolo se află Anastasiia Lenna, o fostă Miss Ucraina. Fotografii cu ea pe Instagram, în trening, cu pușca în mână. Dedesubt, hashtag-uri patriotice” (Corespodentul „A.B.C.).

 

Miss Ucraina cu o pușcă apărându-și patria. Există ceva mai inspirat decât asta? Ar fi mai inspirat, dacă ar fi real. Dar nu a fost. Era fals. Miss Ucraina nu își apăra patria. Asta nu era o pușcă. Era o armă de airsoft. Așa că totul nu a fost o știre, deși tu ai citit-o ca atare. A fost o filmare de propagandă. A fost menită să vă înșele. A fost menită să vă facă să doriți un război cu Rusia. Să simpatizați cu o parte în detrimentul celeilalte. Și funcționează. De aceea o fac. Este motivul pentru care companiile de tehnologie au cenzurat atât de multe site-uri de știri în ultima vreme, inclusiv din Rusia, dar nu exclusiv din Rusia. Acum ar trebui să credem că aceasta este o victorie asupra lui Putin sau ceva de genul acesta. Dar o victorie pentru ce? Mai puține informații? Mai puține perspective? Dacă obținerea adevărului ar fi fost scopul exercițiului, noi, ca cetățeni americani, am fi putut citi orice am fi vrut să citim. Aceasta a fost regula timp de secole. Nu mai este așa, pentru că adevărul nu mai este scopul.

 

În schimb, „Twitter” și „Facebook” cenzurează cu mândrie orice informație care ar putea „submina încrederea în guvernul ucrainean”. Serios? De când ni se cere să avem încredere în guvernul ucrainean sau în orice guvern? Nu întrebați. Apropo, în weekend, pentru că acum totul în America este involuntar de amuzant, New York Times l-a atacat pe Vladimir Putin pentru cenzură. Se pare că el s-a angajat în cenzură și încearcă să controleze modul în care poporul său poate citi.

 

Orice perspectivă asupra lumii sau a războiului lipsește întotdeauna în Washington, dar niciodată mai mult ca acum. Luptele din Ucraina sunt teribile, desigur, vedeți cum se întâmplă. Nicio persoană decentă nu ar putea să nu fie mișcată de imagini, dar nu este unic. Nu este singurul război din memoria recentă sau chiar în curs de desfășurare.

 

Multe mii de oameni au murit în războiul din 2020 din Nagorno-Karabah, dintre Azerbaidjan și Armenia. Ați auzit vreodată de el? S-a încheiat în urmă cu mai puțin de un an și jumătate. Nici o acoperire media. În Etiopia este un război macabru în desfășurare de câțiva ani. Este în desfășurare în timp ce vorbim. Zeci de mii de femei au fost violate de milițieni, multe dintre ele infectate intenționat cu SIDA. Poate fi mai rău de atât? Câți oameni au murit în războiul din Etiopia? Nu știm cu adevărat, pentru că nimănui din mass-media noastră nu-i pasă suficient de mult pentru a ține evidența. Este vorba doar de Etiopia. Știm însă că sute de mii de oameni, majoritatea civili, au murit în războiul din Yemen. Este un război pe care administrația Biden a continuat să îl finanțeze. Nu primește prea multă atenție. Este vorba doar de Yemen. Cui îi pasă?

 

Toate viețile sunt egale. Toți suntem egali în ochii lui Dumnezeu. Moartea cuiva din Ucraina este exact echivalentă cu moartea cuiva din Yemen în ceea ce privește importanța ei. Punct. Dar cel mai greu de ignorat, deși mass-media noastră a scos-o la iveală și a ignorat-o, este războiul civil desfășurat la 100 de metri de El Paso, Texas, chiar acum: războiul mexican al drogurilor. Așa îl numim noi. Probabil că a ucis mai mult de 100.000 de oameni.

 

Numai în 2019, aproape 10.000 de cetățeni mexicani au dispărut pur și simplu, cei mai mulți dintre ei tineri. În fiecare an, în Mexic sunt uciși mai mulți jurnaliști decât în orice altă țară din lume. Imaginile sunt îngrozitoare, dar nu este o criză. Este absolut normal, spune administrația Biden. Deschideți granița de sud. Granița de care ne pasă este cea a Ucrainei.

 

Acum, republicanii de la Washington, spre eterna lor rușine, nu au nicio problemă cu nimic din toate acestea. De fapt, mulți dintre ei sunt mai porniți pentru un război cu Rusia decât pare să fie Joe Biden. Este o rușine. Le va face rău în alegerile de la mijlocul mandatului. Îi va afecta la un nivel mai profund, pentru că nu servește intereselor acestei țări. Un război purtat în numele democrației care ignoră voința țării? La un moment dat, în curând, vom explica exact ce se întâmplă aici, dar este suficient să știm că republicanii nu-și reprezintă alegătorii atunci când trec la o poziție mult mai războinică decât cea a lui Joe Biden. Când îmbrățișează o nebunie care ar putea face rău cu adevărat acestei țări. Pe ei nu-i reprezintă oameni ca Bryce Mitchell. Bryce Mitchell pare a fi un alegător republican. Este un luptător de arte marțiale mixte în vârstă de 27 de ani. Este un crescător de vite din Cabot, Arkansas. Zilele trecute, la un eveniment de presă, cineva l-a întrebat ce părere are despre Ucraina. Iată ce a spus:

 

Reporter: Ei bine, am vrut doar să vă întreb ce părere aveți despre întreaga situație din Rusia și Ucraina.

 

Bryce Mitchell : „Știți, iată primul meu gând. Nu mă duc nicăieri să lupt în niciunul dintre aceste războaie pentru acești politicieni. Rămân acasă. Dacă această țară este invadată și toată lumea spune « Ei bine, …trebuie să plecăm! », eu nu voi pleca. Îmi voi înfinge cizmele în pământul Arkansasului și voi lupta pentru oamenii pe care îi iubesc, pentru pământul pe care îl iubesc și pentru modul de viață pe care îl iubesc. Dar nu voi pleca peste hotare să lupt. Nu știu ce se întâmplă, sincer să fiu, frate. Chiar nu știu. Sunt atât de multe lucruri și cred că nimeni nu știe ce se întâmplă pe deplin. A fost atât de multă corupție politică în acea zonă. Biden și fiul său au făcut o tonă de bani folosind taxele noastre pentru a-și mitui oamenii. Asta e trădare, în opinia mea. Deci, [Joe] Biden și fiul său folosesc banii noștri din taxe. Hei, dacă voi… guvernul ucrainean, nu faceți asta, vă luăm banii din impozite. Oricum, nu ar trebui să dea banii noștri din impozite acelei țări. Avem veterani aici care dorm pe străzi și voi le dați nenorociții noștri de bani din impozite acestor ucraineni și… frate, nu știu ce se întâmplă acolo, dar eu nu mă duc acolo să lupt”.

 

Spuneți-ne că este un lacheu al lui Putin, Lindsey Graham și David Frum și Anne Applebaum, Liz Cheney. Spuneți-ne că este imoral. Când războiul va ajunge în Arkansas, omul a spus: „Îmi voi înfige cizmele în pământ și voi muri pentru tot ceea ce iubesc”. Aceasta este poziția americană. Să lupți până la moarte pentru a apăra ceea ce iubești, poporul tău, familia ta, țara ta. Pentru a o apăra. De aceea îl numim Departamentul Apărării. Nu se numește Departamentul de Construire a Națiunii sau Biroul de Trans-Evanghelizare. Poate că Bryce Mitchell nu are o exprimare bună din punct de vedere gramatical, dar înțelege exact ce se întâmplă aici. Chiar dacă oamenii care pretind că îl reprezintă pe el și țara noastră habar nu au[1].

 

Adaptare după comentariul de deschidere al lui Tucker Carlson din ediția din 7 martie 2022 a emisiunii „Tucker Carlson Tonight”.

 

Aranjament grafic - I.M.

 

-----------------------------------------

[1] Sursa - Tucker Carlson - https://opozitia.net/2022/03/08/tucker-suntem-in-razboi-cu-rusia-indiferent-daca-congresul-a-declarat-sau-nu-acest-lucru/ - 8 martie 2022








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu