duminică, 25 mai 2014

Eveniment la Gepiu


Dragii mei PRIETENI,
"La sat s-a născut veșnicia" zicea Lucian Blaga, și așa este! Lumina lui Dumnezeu luminează peste tot! Iată și în satul meu natal GEPIU, la 18 mai,2014, s-a făcut "Sfințirea Monumentului Eroilor din satul Gepiu cazuți în cele două Războaie Mondiale", luminând recunoștința jertfelor lor eroice pentru glie și familie! Pe larg prezentarea Festivităților la www.crisana.ro din 20.05.2014.
A fost o Zi de Istorie!
Cu multă bucurie,
VĂ INFORMEAZĂ
Ioan Miclău, Fiul al satului Gepiu.
Iar de la această data CETAȚEAN DE ONOARE al comunei!
Lumina lui Dumnezeu luminează peste tot!

***

Troița Eroilor Români căzuți în cele Două Războaie Mondiale

Reporter de ocazie: Marta Doina
               
Vizionând imaginile, cred că vă dați seama de unde sunt. Da, din Gepiu, azi, 18 mai 2014.
Cu multe emoții, am mers împreună cu soțul și mama mea, la Gepiu. Festivitățile începuseră cu mult timp înainte de ora 18. Noi am ajuns la ora 17. Ce a fost înainte nu știu, dar după ce am ajuns, se vede mai jos. A fost lume multă, militari de la câteva unitați din Oradea, prefectul, un deputat din Parlament, alte oficialități de la județ, Preasfințitul episcop Sofronie al Oradiei, mulți, foarte mulți preoți din județ, corul studenților de la Teologie, corul veteranilor de război, și apoi, fii ai satului, printre care am recunoscut pe profesorul universitar Durgheu.
Am lăsat la urmă pe cel ce a fost sufletul acestei manifestari, preotul Gheorghe Nemes și soția dumnealui. Prin grija dumnealui, s-a deschis în casa parintească un muzeu. De asemenea, monumentul a fost ridicat tot prin eforturile sale.
După cuvântul de mulțumire al preotului Nemes, au fost depuse coroane de flori la monument. Printre ele, și cea pe care o vedeți în imagini, trimisă prin grija dumneavoastră.
Au mai depus flori și elevii de la școala din comună.
Am uitat să spun despre spectacolul care a avut loc între timp. Au cântat: Corul Veteranilor de război, cântece care, fără să vrei, te mobilizează, care iți ating corzile sensibile ale sufletului. Corul studenților de la Teologie a interpretat melodii clasice, foarte frumoase. A urmat solista de muzică populară Florica Zaha, cu cântece de cătănie și patriotice. A mai fost și formație de dansuri populare, dar pe care nu i-am văzut.
Activitațile au continuat cu vizitarea muzeului, apoi am înțeles că s-a dat ceva masă. Noi ne-am grăbit acasă pentru a putea să vă transmit cele văzute și să vă împărtășesc impresiile mele.
Cu sufletul și cu gândul am fost alături de dumneavoastră, așa cum cred că și dumneavoastră ați fost alături de concetățenii dumneavoastră.



























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu