sâmbătă, 28 iunie 2014

O lume mirifică

"Poveşti duioase pentru curioşi şi curioase" este subtitlul cărţii pentru copii, proaspăt ieşită de sub tiparul Editurii Oscar Print, a autoarei Alina Lavinia Grigoraş intitulată:

Scufia cu Vise


Scrisă cu finiţe, talent şi multă dragoste, cartea este dedicată copiilor de grădiniţă şi şcoala primară. Ea inspiră, confortează, informează, delectează, provoacă şi amuză şi, în mod special dă curaj şi pregăteşte copiii în întâmpinarea vieţii, îi atrage şi îi familiarizează cu lumea care îi aşteaptă. Le dă linişte şi calm.
O carte plină de tandreţe, care te transpune de cum pui mâna pe ea într-o lume plină de vis, plină de vise şi împliniri. De sfaturi părinteşti. O carte scrisă de o mamă pentru fiicele ei. Un dar.
În primul an de şcoală o vedem pe Sara care se întâlneşte cu literele alfabetului, isteţe şi jucăuşe de care e fermecată, o cucereşte şi se împrieteneşte cu ele.


Mai departe ne întâlnim cu Miruna cea preocupată – şi urmărită de misteriosul X. Un necunoscut trufaş care îi complică viaţa la matematică. 


Apoi aventurile unui fir de nisip visător de noi tărmuri ne poartă cu el într-o călătorie plină de mister, năzbâtii şi învăţăminte prin generozitatea prietenilor noştri vântul, soarele şi ploaia etc. Întregul univers.


Cartea ne introduce în lumea copiilor pe care îi ajută să nu le fie frică de necunoscut folosindu-se de simboluri, vers şi metaforă, ca - ciupercuţe cu pălăriuţe, vermişori jucăuşi şi broscuţe, gândăcei, căţeluşi şi pisicuţe, iepuraşi, spiriduşi şi zâne frumos ilustrate de culorile creioanelor artistului Kavalerra Dan Lorinz. Nu mai puţin, Alina are grijă să ne reamintească de Moş Ene pe la gene, care cu scufia lui haioasă ne-a purtat mai pe toţi în lumea viselor copilăriei noastre.
Poveştile se citesc uşor, te absorb şi trecerea se face elegant, plutind mirific de la o călătorie la alta, luminate într-un mod original de desene, toate profesional legate şi tehnoredactate  de Elena Preda.
Superba şi spectaculara călătorie în lumea mirifică a fiicelor Sara şi Eva cărora autoarea Alina Lavinia Grigoraş, mama lor, le dăruieşte  această frumoasă salbă de poveşti: “Ele m-au inspirit să scriu această carte, eu am încercat să le ofer o imagine a lumii înconjurătoare.”
Călătorie plăcută!

Ben Todică


*
**
***
**
*

Și acum o poveste din cartea:







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu