luni, 18 aprilie 2016

EUROPA NOASTRĂ, EUROPA NAŢIUNILOR



Alocuţiune rostită la Conferinţa Internaţională EUROPA NOASTRĂ, EUROPA NAŢIUNILOR, organizată de Grupul Politic EUROPA NAŢIUNILOR ŞI LIBERTĂŢILOR al Parlamentului European, pe data de 16 aprilie 2016, la Sala de Teatru a Cazinoului din Sinaia.




Doamnelor şi Domnilor,

Vă rog să-mi permiteţi să mulţumesc organizatorilor acestei întâlniri pentru faptul că m-au invitat aici, oferindu-mi, astfel, ocazia de a vă cunoaşte şi a vă putea prezenta gândurile şi propunerile mele referitoare de relaţiile dintre poporul meu şi celelalte popoare ale Europei.

Vă vorbesc în calitate de Preşedinte al Partidului Poporului şi de membru al Grupului pentru România.

Poporul român a fost, este şi va rămâne, în veci, un popor european. Nu numai pentru că ţara lui a fost aşezată de Dumnezeu în spaţiul geografic ce leagă Oceanul Atlantic de Munţii Urali, ci şi, mai ales, pentru faptul că valorile fundamentale ale civilizaţiei româneşti sunt aceleaşi cu cele ale tuturor celorlalte popoare ale Europei.

Avem valori comune. Avem şi interese comune.
Toţi cetăţenii şi toate popoarele Europei doresc să trăiască în democraţie, în pace, în libertate, în demnitate şi bunăstare.

Din păcate, toate aceste valori şi interese sunt tot mai mult încălcate de către grupările oligarhice transnaţionale care au ca scop îmbogăţirea lor nelimitată prin deposedarea popoarelor lumii de resursele lor naturale, de capitaluri şi de avuţia creată de munca acestor popoare.

Oligarhia transnaţională reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei, a păcii, libertăţii, demnităţii şi bunăstării popoarelor.

Asistăm la un proces periculos de oligarhizare a economiilor lumii. Un număr din ce în ce mai mic de oameni acaparează o parte tot mai mare din avuţia lumii, în timp ce un număr tot mai mare de oameni devin tot mai săraci. La Forumul economic de la Davos, de anul acesta, am aflat că 62 de persoane au ajuns să deţină în proprietate tot atâta avuţie câtă este deţinută de cei mai săraci 3,5 miliarde de cetăţeni ai planetei. Acest proces de oligarhizare se accelerează, de la un an la altul.

Lăcomia nemăsurată a grupurilor oligarhice transnaţionale se află la originea tuturor crizelor cu care se confruntă popoarele Europei şi ale lumii contemporane.

Ea este cauza reală şi profundă a exploatării iresponsabile a resurselor naturale ale popoarelor, a poluarii mediului înconjurător, a îndatorării insuportabile a  cetăţenilor şi a guvernelor lumii.

Ea este cauza reală a războaielor care au distrus statele multor popoare arabe şi africane, care au împins aceste popoare în sărăcie şi haos, în războaie civile sângeroase, care au generat actuala criză a imigranţilor, dar şi a terorismului, cu care se confruntă Europa.

Grupurile oligarhice transnaţionale, prin guvernele şi serviciile secrete aservite, sunt cele care au pus la cale loviturile de stat din fostele ţări comuniste, instalarea la conducerea celor mai multe din aceste state a unor guverne marionetă, cu ajutorul cărora au pus, apoi, stăpânire pe resursele naturale, pe capitalurile şi pe economiile acestor popoare.

România este una dintre victimele agresiunii grupurilor oligargice transnaţionale.

Cea mai mare parte a capitalului acumulat de poporul român până în anul 1989 a fost trecută în proprietatea corporaţiilor transnaţionale, prin uriaşa escrocherie financiară numită privatizare. Capitalul românesc a fost, mai întâi, trecut din prorietatea publică, a poporului român, în proprietatea privată a statului. A fost, apoi, împins în faliment, prin inflatia galopantă, de peste 200% pe an, generată şi întreţinută de Banca Naţională a României.

Mii de fabrici şi uzine, de bănci, intrate, astfel, în faliment, au fost, apoi, oferite la vânzare, la preţuri simbolice, corporaţiilor transnaţionale şi firmelor căpuşe ale guvernanţilor.

Cele mai multe din aceste fabrici şi uzine au fost, apoi, demolate şi vândute, ca fier vechi, banii încasaţi fiind transferaţi în afara ţării, în cea mai mare parte.

Au fost distruse, astfel, peste 4 milioane de locuri de muncă, aproape jumătate din cele existente în anul 1989.

În prezent, aproape 90 % din capitalul utilizat pe teritoriul României se află în proprietatea străinilor, a corporaţiilor transnaţionale, în ciuda faptului că investiţiile din capital străin reprezintă mai puţin de 1 % din totalul investiţiilor făcute în România, în ultimii 26 de ani.

Aproape jumătate din terenurile agricole ale României au fost trecute în proprietatea străinilor.

În România, noii proprietari ai capitalului îşi însuşesc două treimi din Produsul Intern Brut, PIB, sub formă de profituri, proprietarii forţei de muncă rămânând cu restul, deci cu o treime, în timp ce în ţările dezvoltate ale Europei proprietarii capitalului se mulţumesc cu o treime din PIB, celelelte două treimi revenind celor care crează avuţia.

Mai mult de o treime din avuţia creată de români părăseşte ţara, fără a fi declarată şi impozitată.

Nouă, românilor, ne rămân salarii şi pensii de 5-6 ori mai mici decât cele ale majorităţii europenilor, atât de mici încât nu putem economisi şi investi aproape nimic, neavând nici o şansă să creem noi capacităţi de producţie şi noi locuri de muncă.

Aşa se face că România a ajuns ţara cu cea mai ridicată rată a sărăciei din Uniunea Europeană, în ciuda faptului că dispune de cele mai valoroase resurse naturale, raportate la numărul locuitorilor săi.

România a ajuns în această stare şi datorită faptului că a fost împinsă în genunchi în Uniunea Europeană, datorită faptului că a fost obligată de guvernele sale marionetă să accepte reglementările europene prin care a fost deposedată de importante atribute ale suveranităţii naţionale.

România nu ar fi ajuns aici dacă nu ar fi renunţat la dreptul de a-şi proteja capitalul naţional, la dreptul a a-şi proteja teritoriul naţional, la dreptul de a-şi proteja interesele naţionale.

Suntem convinşi că popoarele Europei îşi vor putea apăra mai bine interesele în faţa agresiunilor venite din partea grupurilor oligarhice transnaţionale dacă vor fi unite.

Statele europene nu se pot apăra singure în faţa acestor agresiuni.
Acesta este motivul pentru care susţinem existenţa Uniunii Europene, dar respingem transformarea ei într-o nouă Uniune Sovietică, formată din state cu „suveranitate limitată”, conform doctrinei Brejnev.

Suntem pentru o uniune vamală a statelor Europei, cu condiţia ca legea vămilor să fie adptată prin votul unanim al statelor membre.

Suntem pentru o uniune monetară a statelor Europei, cu condiţia ca legea Băncii Centrale Europene să fie adptată prin votul unanim al statelor membre, iar numirea Guvernatorului acesteia să se facă tot prin votul unanim al statelor membre.

Suntem pentru libera circulaţie a mărfurilor, a persoanelor şi capitalurilor, în graniţele Uniunii, cu condiţia ca statele membre să-şi păstreze dreptul de a-şi proteja capitalurile şi teritoriul naţional.

Suntem pentru formarea unei alianţe militare a Uniunii Europene, ca alianţă defensivă, prin care să se asigure fiecărui stat dreptul a a-şi dezvolta armata naţională şi să se bucure de sprijinul tuturor celorlalte state membre, în caz de agresiune externă.

Suntem împotriva deposedării popoarelor de suveranitatea lor naţională, de dreptul lor de a adopta şi aplica legiile, normele de convieţuire socială, pentru cetăţenii lor.
Suntem pentru o Uniune Europeană formată din state naţionale, suverane şi independente.


Doamnelor şi Domnilor,

La întrunirea din data de 18 decembrie 2015, care a avut loc în Bucureşti. la Palatul Parlamentului, am propus membrilor Grupului Politic Europa Naţiunilor şi Libertăţilor”, din cadrul Parlamentului European, lansarea unui proiect de revizuire a Tratatelor Constitutive ale Uniunii Europene, care să împiedice transformarea Uniunii Europene într-o nouă Uniune Sovietică.

Reînoiec această propunere şi declar disponibilitatea noastră de a participa la realizarea acestui proiect.

Vă mulţumesc.


Sinaia.
16 aprilie 2016.













Eu nu sunt "fratior" cu Marian Munteanu; nu el a infiintat Grupul pentru Romania!

Batalia electorala a intrat in linie dreapta, s-au scos din teci sabiile si a inceput srabanda decapitarilor.  Toti cei ce stau in fata candidatilor "alesi" dinainte - nu stim de cine, sau ne facem ca nu stim - trebuie dati la o parte fara crutare. Democratia? O gogoasa din care a ramas doar mirosul, de imbiat prostimea. Cata vreme cainele de paza al democratiei a fost adormit cu o portie considerabila de hrana elixirizata, gogoasa democratiei a putut fi sterpelita de Marele Papusar si nu i-a mai ramas "pe teren" decat mirosul.

Da, cainele democratiei, parca turmentat, latra agonic si numai un public in dormitare mai poate da doi bani pe latraturile lui. Mass-media - da, despre ea este vorba - latra, asa cum putem vedea chiar in zilele astea, in care a luat drept cal de bataie Conferinta Internationala cu tema "Europa noastra - Europa natiunilor" desfasurata sambata, la Sinaia, la initiativa europarlmanetarului roman Laurentiu Rebegea, in numele Miscarii pentru o Europa a Natiunilor si a Libertatilor. Ati auzit cumva in mass-media pronuntat numele acestei organizatii? Nu, pentru ca jurnalistii nostri nu vor sa comunice publicului existenta unui astfel de curent european. Ce vor ei sa stie publicul romanesc este doar ca s-au gasit, acolo, niste romani "extremisti", "radicali", "fascisti", "sonati" traco-geto-daci etc. care isi propun sa dea foc Europei... Biata de ea, este deja in flacari, in chiar miezul ei, dar cum sa observe asta ochii lor inchisi!
.
Precizez de la bun inceput ca Marian Munteanu este doar unul din fondatorii Grupului pentru Romania - din care s-a retras inca dinainte de a fi desemnat candidat al PNL la Primaria Municipiului Bucuresti - si ca nu mai avem comunicare cu domnia sa, fiind evident ca plecarea din GpR a insemnat pentru Marian Munteanu optiunea pentru o alta cale.
Problema este de ce mass-media se foloseste de persoana lui ca sa atace Grupul pentru Romania si de ce atacurile sunt mereu sub centura? Cum poate un jurnalist onest sa dea un titlu precum "Extremistii vor desfiintarea UE" cand vorbesc despre o conferinta cu titlul "Europa noastra - o Europa a natiunilor" si, mai ales, cum poate numi "extremist" un cetatean sau o entitate asociativa care militeaza pentru dreptul suveran al natiunilor de a-si hotari ele insele soarta - cand Constitutiile tarilor si Dreptul International au ca piatra de temelie tocmai acest drept?


Da, cunoastem raspunsul: democratia a capatat in anii din urma atat pe plan intern cat si pe plan international un alt sens, totalmente contrar: Nu popoarele ci altcineva trebuie sa le hotarasca soarta - acel "Altcineva" fiind un "cineva" din umbra, o  entitate formata din persoane despre care se stie doar ca nu sunt alese democratic si ca s-au instalat pe furis in organismele de conducere ale statelor si diferitelor entitati asociative internationale precum UE, ONU, OMS etc. Un fel de partid comunist mondial aemanator celui ale carui "beneficii" noi le-am trait timp de jumatate de secol si le-am botezat simplu "Dictatura". Nu cumva tocmai aici trebuie aplicata eticheta de "extremism"? Pentru cine e interesat sa stie ce se intampla cu noi si cu lumea este evidenta o deplasare a axei politicii de la centru spre drepta, atat in Romania cat si pe plan International. Prin urmare Centrul s-a deplasat catre una din  extreme si acuza de extremism tocmai acea "tabara" ramasa pe centru. Stiti, ca "hotul care striga hotii" din vatra de tezaur a intelepciunii noastre populare. Acolo, in limita de dreapta a esichierului se gaseste politica extremista,  nu la patriotii care au curajul sa iasa intru salvgardarea interesului national.

Noi, GpR, ne situam pe centru, iar programul nostru tocmai asta dovedeste; dorim o Romanie a tuturor romanilor, cu o clasa de mijloc in care sa fie cuprinsa marea majoritate a cetatenilor, cu o distributie justa a avutiei mostenite de la Dumnezeu, prin stramosi, si a celei create prin munca celor de azi - nici jefuire capitalista de tip neoliberal, nici pomana socialista de tip comunist!
Am participat la conferinta de la Sinaia si ma simt onorat de asta, bucuros totodata sa vad ca entitatea careia m-am asociat - GpR - nu este singura in Europa astra traznita atat de crunt de fulgerul globalizarii. Nu, la Sinaia nu s-a cerut desfiintarea UE, ci salvarea ei de la disparitie prin asezarea relatiilor asociative pe principii democratice, constructive, astfel incat asocierea sa fie utila popoarelor asociate si nu intereselor transnationale. Da, suntem radicali in scopul nostru, in sensul ca nu precupetim niciun efort in sensul atingerii acestui scop. Sunt prea solide argumentele noastre si mult prea putin convingatoare argumentele celor ce ne vor eliminati de pe scena politica. Pacat ca mass-media evita cu indaratnicie sa prezinte si punctul nostru de vedere, rusine pentru lipsa de profesionalism cu care trateaza un eveniment precum conferinta de la Sinaia.


Au fost prezenti la conferinta cativa europarlamentari si politicieni de orientare nationalista din tari precum Franta, Olanda, Austria, Italia, Polonia, Cehia, tari unde curentul nationalist nu numai ca nu este tratat mediatic cu otrava precum cel din Romania, dar este si reprezentat in parlamente sau chiar participa la guvernare. La noi, ca Nicaieri, falsii patrioti si democrati din mass-media prefera sa loveasca in propriii nationalisti si evita sa abordeze, de exemplu, antiromanismul conationalilor nostri unguri, sau atatea si atatea dureri actuale ale neamului.
Vai, si cu ce proletara manie suntem etichetati! Ca avem sau nu dreptate in ceea ce spunem, nu asta ii intereseaza pe jurnalistii nostri, hartia pe care scriu ei trebuie sa scartaie placut urechilor celor ce ne guverneaza - chiar daca astia sunt dovediti ca increngatura de mafioti; cuvinte precum "fascist", "legionar", "extremist", din cate stiu eu, au in DEX sensuri diferite de cel al cuvintelor "patriot" sau "nationalist" - dar cat sens mai poate fi decelat in presa noatra!
Jurnalistii romani au cam chiulit de la lectiile unde se invata ca la romani nationalismul este o trasatura mostenita din mosi-stramosi, care a insemnat si inseamna rezistenta la tentativele tuturor imperiilor, regatelor sau hoardelor din jur de a ne subjuga, concomitent cu deschiderea fata de strainii veniti aici cu ganduri bune. Asa se explica prezenta in numar semnificativ, de secole, si convietuirea noastra indelungata cu multe alte etnii - maghiari, sasi, svabi, ucraineni, evrei, greci, turci, tatari si mai ales rromii - care nicaieri, in Europa, nu au gasit conditii atat de prielnice de a salaslui precum in Tarile Romane.
Asadar, la Sinaia GpR nu a cerut desfiintarea UE, ci cu totul altceva, asa cum putem concluziona lecturand, de exemplu, discursul D-lui Constantin Cojocaru la Conferinta - din atas.


Nota: Ca in multe alte imprejurari similare, Victor Roncea isi respecta principiile deontologice si il prezinta pe Marian Munteanu ca simplu candidat, adept al unei optiuni politice noi, fiind singurul jurnalist - din cate cunosc eu - care a tinut sa precizeze ca Marian Munteanu nu a participat la conferinta de la Sinaia. Multumesc, Victor Roncea, pentru confirmare: eu, Marian Ilie, nu sunt "fratior" cu Marian Munteanu! Da, l-as fi vrut ramas si chiar candidand din partea GpR - si tare m-as bucura sa vad ca, ales, ar pune in practica principiile clamate si de el la fondarea Grupului pentru Romania

Marian Ilie
Participant GpR la Conferinta de la Sinaia


Comentariu:
Cine sunt extremistii ?
Extremistii sunt elitele globaliste care conduc SUA si UE, precum George Soros. Si liderii politici, marionete ale elitelor globaliste.
Politica SUA-UE este Marxismul-cultural (multiculturalismul), o politică rasistă, de distrugere a popoarelor albe,
europene, prin amestecarea cu islamişti din Asia şi Africa. Invazia islamica si atacurile teroriste fac parte din politica criminala Marxist-culturala.
Politica SUA-UE este foarte perversă, diabolică, pentru că acuză popoarele că nu sunt "tolerante". Popoarele europene sunt acuzate de rasism dacă nu acceptă să fie islamizate şi distruse.
Deci criminalii globalişti, rasişti marxişti, autori ai războaielor, terorismului şi invaziei islamice, condamnă popoarele care îşi apară frontierele, suveranitatea şi identitatea naţională.
Asta este globalizarea, MARXISM-cultural, ideologia de bază a SUA-UE !
Urmaşii lui Karl Marx din Europa de vest şi SUA au creat URSS, apoi au creat UE. De la marxismul economic (URSS) s-a trecut la marxismul cultural (SUA-UE). Scopul final este distrugerea popoarelor albe, europene şi
formarea unui Guvern Mondial.
George Soros a creat Fundatia pentru o Societate Deschisa (1993), adica o societate fara frontiere, fara suveranitate si identitate, multiculturala si condusa de "elite".
George Soros spune : "Planul lui Viktor Orban tratează protecția frontierelor naționale ca obiectiv și
refugiații ca un obstacol. Planul nostru tratează protecția refugiaților ca obiectiv și frontierele naționale
ca obstacol." Deci, cine sunt extremistii ?












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu