vineri, 7 octombrie 2016

GSM MERE OTRĂVITE o2







MERE  OTRĂVITE


„- Oglindă, oglinjoară, cine e cea mai frumoasă din ţară ?
- Frumoasă eşti, crăiasă, ca ziua luminoasă, dar acolo, ascunsă-n munţi stă Albă-ca-Zăpada, la cei pitici cărunţi, și-i mult mai frumoasă !
Auzindu-i spusele, împărăteasa începu să tremure toată şi să clocotească de mânie.
- Netrebnica asta trebuie să moară, chiar de-ar fi să plătesc moartea ei cu preţul vieţii mele !
Se strecură, apoi, într-o odăiţă dosnică, în care nu călca picior de om, şi plămădi un măr otrăvit. La înfăţişare mărul era nespus de frumos; alb ca spuma, pe-o parte, şi rumen pe alta, că oricine l-ar fi văzut i se trezea numaidecât pofta să-l mănânce.”

De pe aeroportul politichiei românești au decolat, relativ recent, două noi partide. E un obicei străbun la români să demoleze mereu și să ridice alți idoli, față de lumea civilizată, care nu știe ce să mai facă ca să-și păstreze rădăcinile, tradițiile, unde partidele se măsoară în sute de ani vechime. Doar noi suntem români !






E adevărat, și vechile aeronave au dat mari semne de slăbiciune. Socialiștii urcați în Tupolevul iliescian nu reușesc de ani buni să se reformeze, defilând tot cu trupele de desant de prin anii ’90 și chiar de dinainte de 1989. PSD-ul a ajuns în situația hilară de a menține la manșă un echipaj defazat. Airbus-ul liberal a prins, pe ultima sută de metri, un curent ascendent prin eliminarea balastului greu ce-i atârna de aripi. Liberalii sunt ca pasărea Phoenix, renasc mereu din propria cenușă !
Oricum pentru ambele partide, pilonii autentici ai politicii dâmbovițene, săptămâna asta e hotărâtoare pentru noul traseu de patru ani.
În aceste condiții, noile avionete au prins coridoare aeriene favorabile. Una are la bază, spun casandrele, kerosen de sorginte străină, cealaltă merge pe carburantul ușor naționalist cu vectori din Piața Universității.
Sigur, pe aeroportul dâmbovițean mai sunt și alte nave. Cea a bătrânului lup de mare, făcută din resturile rămase din ce-a fost odată jetul păcălitor al națiunii. Umflat cu PoMPa, nu cred să reziste turbulențelor ce se anunță. Turează în zadar bătrânele motoare fără feed back-ul scontat. Alta, aflată în serviciul Tupolevului, confecționată la comanda nacealnicului, are un echipaj vlăguit ce abia mai suflă, adunat de prin toate cotloanele spațiului politic mioritic. Într-un hangar odihnește un planor, fără brevet de avion (sic!), pe care praful zace de ceva vreme. Așteaptă, ca de obicei, momentul prielnic pentru a se agăța de coada viguroasă a unuia din cei doi giganți. În rest, aeromodele și drone de partid.
Ce fac cele două avionete ? Caută orice prilej, absolut normal, pentru a ieși în față, cu picaje, loopinguri, viraje și tot felul de acrobații, care să impresioneze amatorii de spectacole politice.
Mai nou, cea cu combustibil sörosist (!?!) face tumbe de cascadorii râsului. După „succesul” de la localele bucureștene (nu te joci cu miticii !) și-a schimbat personalizarea la dimensiuni naționale, portavocea rezumându-se, însă, tot la anemicul echipaj româno-francez, piloți tineri dornici să ajungă la manșa țării pe valul variatelor nemulțumiri. Unele create artificial ! Mai mult sau mai puțin obiective, manipularea cunoscând altitudini înalte. Vezi atacurile în serie la adresa unui presupus conducător de echipaj, deocamdată tehnician de bord.
Mai nou, tinerii, din avioneta alogenă, au dat publicității un sondaj făcut chiar de proprii pasageri. „- Știți, noi suntem ai lui Nicușor și am vrea să știm cu cine veți vota la parlamentare ?” Ce poate spune cel intervievat ? Politicos și pișicher, cum îl știm pe alegătorul român, dă un răspuns favorabil sondorului. După aia votează cum știe el ! Dacă votează !
Lelea Safta, din piața media, în lipsă de subiecte de senzație, cele serioase fiind ocolite cu abilitate, tresaltă isteric la citirea cifrelor. Să fim serioși ! Acest sondaj, ca multe altele, este exact ca în Albă ca Zăpada. De ce ?
În primul rând, nu s-a dat publicității nicio listă de candidați. Cum să votezi un partid cu ochii închiși fără să vezi mai întâi dacă a răspuns solicitării numărul unu a boborului. Reformarea și schimbarea actorilor politici. Abia după ce vor apărea pe piață ofertele și CV-ul candidaților, urmează analiza lor, aici câinii de pază ai democrației din turnul de control având un rol esențial, și, în fine, putem vorbi de un sondaj cât de cât credibil. Știm cu toții cum cu e sondajele manipulatorii ale specialiștilor noștri !
O asemenea tiribombă, nu face decât să-i decredibilizeze pe autori, cu programe subțirele. Măi, copii la slogane mă pricep și eu ! Mă așteptam să arătați concret pașii prin care veți ajunge la astfel de rezultate. Nu gargară ! Un program subțire rău, plin de o păsărească occidentală: https://usr.ro/program/ Cu cine o să-l aplicați având structuri fantomă în teritoriu ?
Mai sunt câteva zile până la lansarea noilor trupe de desant ale partidelor. Deși jocurile păreau făcute, ultima săptămână a demonstrat că sunt mari prefaceri în rândul celor două megacargo cu motoarele, încă, la relanti. La unul se anunță retrageri masive ale vechilor parlamentari. La celălalt se sare la gâtul lui Johannis. Cum adică, ei, penalii, nu au niciun drept ? 
N-ar fi exclus ca mari comandanți de nave să dispară, prin ușa controlorului de zbor ! În ultima clipă !

Ultima oră !

Prezidentul dixit: "În niciun caz nu voi desemna o persoană (prim ministru – n.n.) care este urmărită penal sau condamnată penal sau are probleme de integritate de altă natură. Clasa politică trebuie să se reformeze, trebuie să avem politicieni curați și acest criteriu va fi criteriul eliminator. Indiferent de cine vine propusă, eu, președintele României, nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal."

Toate bune !






























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu