miercuri, 19 octombrie 2016

UN EVENIMENT LITERAR-SURPRIZĂ LA IASI








UN EVENIMENT LITERAR-SURPRIZĂ


Abia s-a încheiat în capitala Moldovei Târgul de Cărți și Arte Frumoase "Arca lui Gutenberg", ediția a 2-a, cu cele 40 de standuri de carte și 70 lansări, când la Biblioteca Județeană "Gh. Asachi" din Iași se va desfășura în 21 octombrie 2016, cu începere de la ora 16.00 un eveniment literar dedicat scriitoarei Anca Sîrghie, sosită de la Sibiu cu două cărți recente de mare interes.Nu ne îndoim că participanții vor avea sentimentul prelungirii spectacolului artelor puse în dialog, care nu trebuie nicicând oprit.

  Cartea-document intitulată de Anca Sîrghie "Lucian Blaga și ultima lui muză" în luna mai 2016 a fost remarcată de juriul filialei sibiene a Uniunii Scriitorilor Români, care a răsplătit-o pe autoare cu  Premiul "Octavian Goga"pe anul 2015.Recentul volum "Radu Stanca.Evocări și interpretări în evantai", apărut și el la Editura Technomedia din Sibiu, oferă cititorilor o imagine poliedrală asupra vieții și operei celui mai talentat poet baladist al veacului XX în literatura română, om de teatru complex, prolific și elevat în toate domeniile în care s-a manifestat.

   Reuniunea literară de la Biblioteca "Gh. Asachi" din Iași se va încheia cu filmul "Amintiri despre Lucian Blaga", cuprinzând interviul scriitoarei cu splendida doamnă a versului blagian, Elena Daniello, realizat în vara anului 1997. Un microrecital interactiv, cu versuri reprezentative din creația celor doi poeți va întregi evenimentul, ce face parte în această toamnă dintr-un adevărat turneu care a început la București, spre a continua acum la Iași, apoi la Cluj-Napoca, Deva, Sibiu și Bistrița. 

Surpriza pe care ne-a produs-o mărturisirea scriitoarei este adevărul că înaintea acestui tur prin citadele de cultură ale țării, recentele ei volume au fost cunoscute în mari centre ale diasporei române din America, de la Denver-Colorado, Cleveland-Ohio și Troy-Michigan, în S.U.A, și până la Montreal, Windsor și Hamilton în Canada.


Prof. Valentina Lupu











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu