sâmbătă, 18 februarie 2017

DECLARAȚIA GRUPULUI PENTRU ROMÂNIA - cont.





DECLARAȚIA GRUPULUI PENTRU ROMÂNIA

cu privire la demonstraţiile de stradă din Ţara Noastră
     


     1. Membrii Grupului pentru România sunt alături de cei 84 de membrii ai Academiei Române care au semnat Apelul adresat Poporului Român şi instituţiilor Statului Român;

     2. Dezaprobăm încercările partidelor politice şi ale organizaţiilor nonguvernamentale finanţate de oligarhia autohtonă şi transnaţională de a se amesteca în manifestaţiile de protest ale societăţii civile şi de a trage foloase de pe urma acestora;

     3. Susţinem lupta anticorupție şi cerem ca aceasta să fie complet scoasă de sub controlul politicienilor. În acelaşi timp, ne pronunţăm împotriva abuzurilor şi practicării poliţiei politice represive, care a fost semnalată prin sentinţe judecătoreşti ce au declarat    ca vinovaţi o serie de politicieni acuzaţi de fapte ce s-au dovedit în cursul proceselor ca fiind inexistente.
         Pe această linie, considerăm că factorii de răspundere, abilitaţi de Constituţia României, în primul rând Parlamentul, trebuie să aducă îndreptările necesare legislaţiei penale a României;

     4. Cerem Preşedintelui României să supună aprobării Poporului Român Constituţia Cetăţenilor. Prin adoptarea acesteia, justiţia va fi scoasă complet de sub controlul politicienilor. Preşedintele Autorităţii Judecătoreşti va fi ales de popor şi el va fi cel care va numi în funcţie judecătorii şi procurorii Ţării. Nu politicienii;

     5. Cerem Serviciului Român de Informaţii să pună la dispoziția Parchetului General al României şi să facă publice toate informaţiile pe care le deţine cu privire la modul în care s-au îmbogăţit toţi politicienii români după data de 22 decembrie 1989, la modul în care aceşti politicieni au vândut Ţara, astfel încât, astăzi, 90% din capitalul Ţării este controlat de străini, iar mai mult de jumătate din pământul Ţării a trecut, pe diferite căi, în proprietatea străinilor;

     6. Cerem Parchetului General al României să înceapă, de îndată, urmărirea penală a marilor infractori postdecembrişti, a asasinilor economici ai României, a tuturor celor care se fac vinovați de subminarea economiei naţionale începând cu data de 22 decembrie 1989, care au participat direct sau indirect la jefuirea avuţiei creată de Poporul Român până în anul 1990, cât şi cea creată de acelaşi Popor Român după 1990;

     7. Cerem tuturor instituţiilor acestei Ţări, ce sunt în componenţa celor trei puteri constituţionale, în frunte cu Parlamentul României, să acţioneze pe toate căile şi cu toate mijloacele legale la dispoziție pentru refacerea suveranităţii naţionale, pierdută prin deciziile şi acţiunile iresponsabile ale clasei politice posrdecembriste.

                                                                       *
                                                                    *.    *

         Dezaprobăm orice acţiune care are ca efect dezbinarea Poporului Român.

     Dată la București în ziua de
              15 februarie 2017




Stimati colegi,
În cadrul întrunirii de ieri a GPR, am luat in dezbatere proiectul de Declaratie a GPR privind manifestatiile de protest din tara noastra, de la inceputul acestei luni, proiect propus de domnii Roman si Lupu.
Am cazut de acord că acest proiect de Declaratie este, pe de o parte, tardiv, pe de alta parte, nu prea are legatura cu protestele în cauză. Îl anexez, pentru bună regulă.
În final, am hotărât să nu îl mai dam publicităţii, în numele GPR.
Personal, regret că nu am reuşit să exprimăm poziţia GPR faţă de aceste manifestaţii, care vor avea consecinţe majore asupra societăţii româneşti.
Eu sunt convins că ele reprezintă începutul sfârşitului  înrobirii României de către coaliţia dintre mafia oligarhică transnaţională şi mafia cozilor de topor autohtone, coaliţie care a adus România în actualul dezastru economic, social, politic şi naţional.
Tânara Românie este foarte aproape de punctul în care va rupe lanţurile.
GPR trebuie să hotărască dacă vrea să fie parte a acestei Românii luptătoare sau vrea să-şi consume energiile cu discuţii despre care haită a cozilor de topor este mai "naţionalistă".

Constantin Cojocaru



Regret si eu ca nu s-a gasit un numitor comun.
Credeam ca toti membrii GpR ar impartasi un mesaj de genul:

"GpR considera ca modul in care sint tratate fenomene-efect ca:  abuzul in serviciu, coruptia, incalcarea legalitatii, politicianismul- deturneaza atentia de la cauzele profunde ale patologiei sociale careia Romania i-a cazut victima.

Chemam romanii patrioti si lucizi ca, in loc sa se infrunte steril- facind jocul echipelor de profitori aflate in aparenta sau reala confruntare, sa isi indrepte atentia spre tintele majore: jefuirea distructiva comisa dupa 1989 si aservirea coloniala a Romaniei.
Iesiti din capcana sustinerii spre putere a unor garnituri rotative de escroci- in numele revoltei firesti fata de miselia garniturii precedente.
Luptati cu rost, pentru : confiscarea averilor acaparate miseleste din avutia colectiva, cercetarea si pedepsirea responsabililor, denuntarea ilegitimitatii legilor acoperitoare ale jafului- emanate de uzurpatorii statului roman, reabilitarea justitiei complice - prin epurarea celor care au compromis-o si prevederilor criminale din legislatie, depasirea farsei "reprezentativitatii" si promovarea democratiei directe si economice, redobindirea suveranitatii nationale- singurul cadru in care poate functiona o democratie reala in cetatea noastra.
Puteti incepe prin sustinerea Constitutiei Cetatenilor, care va pune la dispozitie un nucleu de program de emancipare civica si nationala.
Daca nu faceti un pas ferm spre contestarea sistemului putred care va macina vietile, protestele nu pot/vor produce vindecarea bolii politice, ci aceeasi lehamite la care a condus si lupta dezorientata din 1989/1990- o infringere care a secatuit Romania."

Ma rog, cevade genul asta.
Ce spuneti? Putem fi de acord cu un astfel de comunicat GpR? Sau unora li se va pare prea radical?

Ioan Rosca



Subscriu la propunerea de text a d-lui Roșca. Poate ar trebui dezvoltat cu unele explicații sau sugestii de rezervă. Mă refer la oportunitatea de a „forța” mâna structurilor Puterii să reglementeze instituția REFERENDUM, ca formă a democrației directe. Cred că n-ar fi nimeni împotrivă să „livrăm” unei asemenea inițiative, indiferent cine ar demara-o, prevederile din Constituția Cetățenilor. Pentru asta, cei mai potriviți sunt chiar protestatarii #rezist, prin vreunul din liderii lor de opinie. Șansele sunt mici, dar trebuie încercat. Eu chiar i-am „infiltrat” această idee lui Sebastian Burduja, fost președinte al LSRS (Liga Studenților Români din Străinătate). Iar această idee (referendumul) ar fi bine, poate, să existe în comunicat.

MIRON MANEGA



Ei, da, asa ar fi mers! Numai ca la noi s-a pornit de pe pozitia Pietei Victoriei, fapt ce ne-a deturnat atentia, indepartandu-ne de tinta si creand bresa intre noi.

Marian Ilie




Eu am vrut doar sa semnalez spiritul numitorului comun, forma optima putind fi rafinata.
De exemplu, in cazul ca textul pare cumva desprins de "actualitate", in loc sa facem referiri penibile la OUG 13,14, la PSD versus PNL, la DNA versus parlament, la Piata Victoriei versus Cotroceni etc,etc- comunicatul nostru ar putea fi completat cu o propunere pentru continutul anuntatului referendum, de genul:

"Doriti ca sa fie operate modificarile juridice necesare (incepind cu schimbarea Constitutiei) pentru eliminarea obstacolelor formale din calea recuperarii avutiei poporului roman acaparate incorect de profitorii Tranzitiei si pentru cercetarea/pedepsirea/lustrarea celor care au comis sau au facilitat acest jaf?"

Ioan Rosca













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu