miercuri, 24 noiembrie 2021

RADU GABRIELA - Sylvie Vartan

 



Sylvie Vartan

 

Ne amintim cu totii de blonda delicata pe care nu o vedeam niciodata la TV, dar ii cunosteam cantecele de la radio si o admiram doar in paginile revistei Salut les copains. Am anexat poza ei cu Brigitte Bardot pe care mi-o amintesc f. bine. Mama nu m-a lasat sa lipesc afisul pe perete, deasupra patului. A fost pt mine o mare dezamagire!

 

Charles Aznavour, poate datorita radacinilor armenesti pe care le avea in comun cu tatal Sylviei,  a compus pt ea unul dintre primele ei slagare care au facut-o celebra : La plus belle pour alles danser.

 

https://www.youtube.com/watch?v=i4ukijbFfaM

 

 





L-a cunoscut pe Johnny Hallyday cand ea avea 18 ani si s-a casatorit cu el la 21 ani. Au dat multe concerte si au lansat slagare impreuna : https://www.youtube.com/watch?v=XSy-v_Y9K_0

 

Au fost cuplul celebru al Frantei, cam ca Brangelina pt americani. Ca si acestia, s-au despartit pana la urma, dupa 25 ani de casatorie, iar Sylvie si-a refacut viata cu un producator american cu care este si astazi. Au impreuna un baiat, cantaret si el…dar cine a auzit de David Hallyday?

 

Sylvie Vartan s-a nascut in Bulgaria, bunica ei din partea tatalui era bulgaroaica, bunicul armean. Mama Sylviei era evreica unguroaica. Avea 8 ani cand familia a emigrat in Franta, dar a ramas legata de locurile natale. Impreuna cu al doilea sot, a infiat o fetita din Bulgaria, Darina, careia i-a dedicat un cantec :

 

https://www.youtube.com/watch?v=LblEVhwx63I

 

 



Sylvie Vartan are acum 77 ani si inca mai canta pe scena. Johnny Hallyday a murit cu cativa ani in urma.

 

Sursa: RADU GABRIELA








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu