miercuri, 22 iunie 2016

Orar biologic


Black History month – Confucious



Orar biologic interesant şi...adevărat

Vechii învăţaţii chinezi cunoşteau orarul organelor. Organismul îşi trimite întreaga energie către anumite părţi ale sale, la un moment dat.
S-a demonstrat ştiinţific că cine nu respectă şi tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăveşte mai des şi mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fi vindecate, din cauza uzurii organelor.

ORA 6 Este ora la care organismul se trezeşte, chiar dacă noi vrem să mai lenevim. Începe producţia de hormoni a corpului nostru. La această oră aminoacizii, hormonii, zahărul din sânge acţionează la capacitate maximă. Ce trebuie evitat la acesta oră? În afară de lenevirea în pat, ALCOOL şi ŢIGĂRI.
ORA 7 Inima intră în viteza a cincea. Începe producţia de hormoni sexuali. Cine preferă sportul făcut dimineaţa face o greşeală, pentru că inima este suprasolicitată, iar rezultatul este acelaşi. La această oră trebuie servit micul dejun, dar înainte este indicat să bea şi un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia. (Un pahar de apă băut imediat după trezire face să scapi de constipaţie)
ORA 8 Organismul tânjeşte după combustibil. Din nefericire este şi ora la care au loc cele mai multe infarcturi şi accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală, daca vreţi să vă faceti o analiza a sângelui. Dacă o amânaţi pentru altă oră, compoziţia sângelui va fi schimbată din cauza stresului.
ORA 9 Organismul recepţionează cel mai slab senzaţia de durere, este imun faţă de frică. Chimioterapia şi injecţiile trebuie făcute acum, căci nu vor fi complicaţii, iar datorită toleranţei sporite a organismului, şansele de vindecare cresc.
ORA 10 Este ora învăţatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii şi de a rezolva probleme este maximă. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu maşina, atenţia şi reflexele sunt mult sporite.
ORA 11 Organismul îşi arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice (totuşi, mai cu milă, vă rog) după pofta inimii. Cu puţin înaintea prânzului, inima şi circulaţia sanguină se află în momentul lor de vârf. Evitaţi să mergeţi la un consult cardiologic, pentru că se poate ca diagnosticul să nu fie cel real.
ORA 12 S-a dus deja jumătate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen trebuie să staţi în faţa unei ferestre deschise. Aerisiţi foarte bine încăperile. Rezultatul este benefic. Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. Se pregăteşte pentru a produce sucul gastric şi a primi mâncarea.
ORA 13 Scade atenţia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare. După masa de prânz bila începe să acţioneze, digerând şi absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie să ia tratamentele specifice, pentru a o activa. Dar mai ales este bine ca prânzul să fie consumat în linişte şi fără alte preocupări decât a mânca. Şi FĂRĂ NERVI. Mâncarea se serveşte în linişte şi armonie.
ORA 14 Forţa vitală este foarte scăzută. Organismul trebuie să se odihnească.
ORA 15 Creierul se pune din nou în mişcare. Ne putem continua în forţă activitatea. Atenţia şi puterea de concentrare sunt în formă maximă. Dacă aveţi de lucru pentru acasă acum este momentul.
ORA 16 Trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului, dispus să intre în funcţiune. Este ora ideală pentru un program de exerciţii fizice. Plămânii şi căile respiratorii sunt larg deschise. Faceţi o plimbare în aer liber. La această oră acţionează cel mai bine remediile pentru stomac.
ORA 17 Mâinile simt nevoia să intre în funcţiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobişnuită, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în formă. Sportivii ştiu deja, cine se antrenează sau concurează, obţine acum cele mai bune rezultate. La acestă oră se înregistrează cele mai multe recorduri sportive.
ORA 18 Este ora activităţilor culturale. Simţurile sunt foarte ascuţite în acest moment al zilei. Papilele gustative şi simţurile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maximă activitate în ceea ce priveşte creşterea unghiilor şi a părului. Corpul este însă puţin obosit. Nervii reacţionează la durere sau furie.
ORA 19 Organismul este cel mai dispus să accepte tratamente, iar pielea tânjeşte după îngrijire, porii pielii se deschid şi asimilează produsele cosmetice. Dar atenţie, scade tensiunea.
Ora 20 Cresc capacităţile vizuale. Este momentul să alegeţi materialele şi modelele vestimentare. Ultima masă a zilei nu trebuie luată mai târziu de ora 20, căci corpul reacţionează deja într-un ritm redus. Ficatul înregistrează o activitate intensă, astfel băuturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta.
ORA 21 Scade temperatura corpului şi metabolismul. Nu se mai asimilează nici un aliment. Mâncarea rămâne nedigerată sau digerată pe jumătate. Doar stomacul şi ficatul mai lucrează.
ORA 22 Ficatul nu mai lucrează. Stop fumatului, căci în pauza ce survine în funcţionarea ficatului, organismul absoarbe toată nicotina nefiltrată.
ORA 23 Începem să visăm cu ochii deschişi. De la această oră corpul se linişteşte. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substanţe, tensiunea, temperatura, activitatea cardiacă la minim. Producţia de cortizol, hormonul stresului, este oprită. Femeile, dacă vor să fie frumoase, trebuie să se pună la somn, la aceasta oră, pentru că acum începe procesul de regenerare a celulelor pielii.
ORA 24 După perioada maximă din activitatea sa, organismul se autoreglează la minim pe scala să de funcţionare şi se programează pentru mâine. Este obligatoriu ca acestă ora să ne gasească într-un somn profund. Noaptea, între orele 2 şi 4, toate simţurile sunt în stare de inhibiţie. ATENŢIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor şi a accidentelor de muncă. Mai bine staţi acasă şi plecaţi la drum la o oră favorabilă. Între ora 3 şi 5 scade tensiunea arterială. Dimineaţa reţinem mai uşor informaţiile, dar pentru a le păstra în memorie pe termen lung trebuie repetate după-amiaza.
Îmi doresc să ţineţi seama de aceste indicaţii. Încercaţi şi vedeţi că viaţa vă va fi din ce în ce mai frumoasă şi voi, mult mai sănătoţi.

Mai jos aveţi o schemă cu RITMURILE CEASULUI BIOLOGIC

Ritmurile ceasului biologic:
ORELE 23-01 Perioada de maximă activitate a vezicii biliare. Cei care au probleme cu acest organ, în această perioadă se trezesc din somn sau nu pot adormi.
ORELE 01-03 Se activează ficatul. În această perioadă oxigenarea creierului este minimă. Cei care suferă de afecţiuni hepatice au un somn zbuciumat, sau chiar se trezesc în această perioadă. Ficatul şi vezica biliară fiind organe pereche, şi cei suferinzi de afecţiuni biliare prezintă aceleaşi simptome. În această perioadă nu se recomandă fumatul, consumul de cafea, alimente grase şi băuturi alcoolice.
ORELE 03-05 Se activează plămânii, deci în această perioadă fumătorii, bolnavii de astm, cei răciţi sau cu alte afecţiuni ale aparatului respirator  se 4 trezesc din somn, sau au un somn zbuciumat, neodihnitor. Aceşti bolnavi sunt coplesiţi de senzaţia de teamă şi nesiguranţă.
ORELE 05-07 Este perioada de activitate maximă a intestinului gros. Este perioada în care majoritatea oamenilor merg la toaletă. Se recomandă evitarea stresului şi grabei în această perioadă. Cei bolnavi cu acest organ se simt de obicei mai rău decât în cursul zilei. Se recomandă consumul de ceaiuri din plante medicinale.
ORELE 07-09 Începe activitatea maximă a stomacului. Se va evita expunerea corpului la frig sau duşuri reci, este mai indicat un mediu cald. Se recomandă administrarea de vitamine.
ORELE 09-11 Splina şi Pancreasul sunt la activitate maximă. Este total contraindicat consumul de alcool. Se recomandă consumul de fructe şi miere de albine (singura perioadă din zi, când organismul poate digera fără efort dulciurile). Se va evita efortul fizic. Din contră, disponibilitatea la efort psihic şi intelectual este la maxim. Aşadar, treceţi la învăţat.
ORELE 11-13 Perioadă de activitate maximă a inimii. În această perioadă nu se recomandă consumul exagerat de alimente grele. Scade nivelul de oxigenare al creierului, din acest motiv, trebuie multă atenţie, există un risc mărit pentru accidentare.
ORELE 13-15 În această perioadă intestinul subţire este foarte activ, scade sensibilitatea la durere a danturii, deci este perioada ideală pentru tratamentele stomatologice. Capabilitatea de a avea o activitate fizică este pe curbă ascendentă.
ORELE 15-17 Perioadă hiperactivă a vezicii urinare. În această perioadă se recomandă consum mărit de lichide (apă, ceaiuri), şi activitate sportivă. Organismul este capabil să digere mai uşor şi alimentele mai grele, creşte în continuare predispoziţia pentru activitatea fizică.
ORELE 17-19 Rinichii funcţionează la capacitate maximă, este indicat să se evite acţiunile factorilor care îi îngreunează activitatea (grăsimi, zahăr, sare, băuturi răcoritoare, conservanţi alimentari, cafea, alcool, dar mai ales stresul şi frigul).
ORELE 19-21 Activitatea maximă a pericardului şi sistemului circulator. Este perioada de maximă receptivitate a simţurilor, optimă pentru a viziona spectacole de teatru, filme sau muzică. În această perioadă toate tipurile de medicaţie au eficienţă maximă (atât cele administrate oral, cât şi cele aplicate extern).
ORELE 21-23 Este perioada de activitate a meridianului Trei focare. Organismul se pregăteşte de odihnă, deci nu se recomandă nici o activitate care l-ar putea reactiva (exerciţii fizice, consum de alimente grele sau cafea, fumat).













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu