miercuri, 10 noiembrie 2021

ALIANTA FAMILIILOR - CIND A CONTRAZICE STATUL INSEAMNA SA-TI PIERZI COPIII

 



CIND A CONTRAZICE STATUL INSEAMNA SA-TI PIERZI COPIII

Noiembrie 11, 2021

 

Când a contrazice statul înseamnă să-ți pierzi copiii: aceasta este una dintre lecțiile tragice pe care Familia Furdui și nenumărate alte familii tradiționale din Occident le-au învățat în ultimele decenii daca practica stiluri parentale cu care statul secular nu agreează. Oricât de șocant și de dezgustător am putea găsi acest lucru, e bine de știut că Occidentul a purtat de mult timp un război împotriva formelor tradiționale de creștere a copiilor / traditional parenting style. În mod special, vizați sunt creștinii tradiționali, dar și musulmanii, hindușii și budiștii din întreaga lume occidentală.

 

 

Razboiul statului secular impotriva parintilor

 

Singura excepție pare să fie Statele Unite ale Americii, unde dreptul cutumiar și normele tradiționale parentale continuă să influențeze legiuitorii, politicienii și sistemul judiciar care încearcă să găsească un echilibru adecvat între drepturile părinților de a-și crește copiii așa cum cred ei, inclusiv disciplinarea acestora, și dreptul fundamental al copilului de a nu fi abuzat.

 

De zeci de ani, însă, parentingul tradițional s-a aflat pe un curs de coliziune cu doctrinele seculariste despre parenting. Confruntări au avut loc, au loc și vor continua să aibă loc, învingătorul fiind întotdeauna statul laic, iar victimele întotdeauna familiile tradiționale. Statul susține că stilul lui parental e superior stilurilor parentale tradiționale, indiferent de rădăcinile sau tradițiile istorice sau religioase din care își derivă ele inspirația sau legitimitatea. Statul ne spune că întotdeauna are dreptate și că tradiționaliștii întotdeauna gafează.

 

 

Ce vrem să afirmam?

 

Cu aproape șase (6) ani în urmă, am descoperit un interes puternic în abordarea teoriilor și doctrinelor parentale ale statului secular și, mai ales, a conflictelor dintre stilul parental preferat de stat și stilul parental tradițional practicat de milenii în toata lumea. Interesul nostru a fost stârnit în urma răpirii de către Barnevernet, în Norvegia, în noiembrie 2015, a celor cinci (5) copii minori ai unei familii creștine, cu vârsta cuprinsă între câteva luni și câțiva ani, și ai căror părinți Norvegia i-a acuzat de abuz fizic.

 

Acuzația a fost falsă, făcută în mod intenționat și plasată în mod deliberat în spațiul public ca minciună. În urma unor bătălii constante, copiii au fost eliberați, iar acum ei și părinții lor locuiesc în afara Norvegiei. Părinții Bodnariu au fost acuzați că și-au abuzat fizic copiii. Documentele interne Barnevernet au dezvăluit însă o altă poveste. Cel mai important, ele au dezvăluit prejudecățile grosolane pe care autoritățile norvegiene le dețineau împotriva credinței creștine a părinților și a stilului lor parental de creștere a copiilor.

 

 

Stilul traditional de crestere a copiilor

 

Memorarea Scripturilor, rugăciunea, frecventarea bisericii, predarea copiilor doctrine creștine de bază despre natura păcătoasă a omului, învățarea să cânte la instrumente muzicale pentru ca ei să poată cânta imnuri creștine, și aspecte fundamentale similare ale vieții creștine, au constituit, în mod esențial, stilul parental al părinților. Din păcate, stilul lor parental centrat pe creștinism a intrat în conflict cu stilul parental promovat de statul secular norvegian. Statul, ca cel care deține puterea politică și mijloacele de constrângere, a câștigat, dar doar temporar.

 

20 noiembrie 1989 a fost un an decisiv pentru extinderea la nivel global a doctrinelor statului secular privind creșterea copiilor și formarea doctrinelor parentale seculariste. În acea zi a fost adoptată Convenția Internațională a Drepturilor Copilului. Convenția a încercat să găsească un echilibru viabil între stilurile parentale tradiționale și drepturile parentale și interesul statului de a se asigura că copiii nu sunt abuzați. Statul laic, însă, a profitat de această încercare și a folosit Convenția pentru a dezvolta și impune prin intermediul organelor administrative și legislației interne un stil parental în conflict cu, dar și ostil stilurilor parentale tradiționale din întreaga lume.

 

În acea perioadă, de exemplu, multe state occidentale au început să interzică disciplinarea fizică a copiilor. Norvegia, Germania, Franța, Noua Zeelanda, Canada și o mulțime de alte țări au deschis drumul.

 

 

Stilul "progresist" de crestere a copiilor

 

Statul occidental laic are propria lui agendă: secularizarea societății, secularizarea valorilor, marginalizarea cetățenilor tradiționali, minimalizarea influenței creștinismului în societate și, în cele din urmă, impunerea unei paradigme seculare pe care fiecare cetățean trebuie să o cunoască, să o îmbrățișeze și să o accepte. Educația laică, așa cum este ea structurată și administrată de stat, este un instrument primar pe care statul îl folosește pentru a seculariza.

 

În mod inevitabil, cetățenii tradiționali, necunoscători ai doctrinelor parentale ale statului laic, vor cădea, din când în când, sub așteptările statului. Nu vor reuși să înțeleagă motivația statului, doctrinele sau paradigmele despre ce înseamnă să fii părinte și cum să crești copiii conform scenariului secular. Nu dintr-o vină a lor, ei nu vor reuși să urmeze doctrinele seculare și vor risca să-și piardă copiii.

 

Creștinii tradiționali ar putea crede că copiii sunt un dar de la Dumnezeu, încredințat lor pentru a-i crește în conformitate cu propunerile Scripturii. Această convingere este fără îndoială corectă, dar este în conflict cu mentalitatea statului că într-o epocă seculară părinții nu sunt agenți ai lui Dumnezeu în relația cu copiii lor, ci agenți ai statului secular. Că rolul lor nu este de a promova prioritățile și obiectivele lui Dumnezeu pentru copiii lor, ci agenda și obiectivele statului secular.

 

Această enigmă este un coșmar zilnic pentru multe familii tradiționale din Occident. Imaginați-vă, pentru o clipă, funcționari publici ai statului secular care bat, neanunțat, la ușa unei familii creștine cu mulți copii. Funcționarii îi interoghează pe părinți despre stilul lor parental și îi întreabă dacă e bazat pe Biblie. Sau, mai ales, dacă „cred în Biblie, în întregime, inclusiv în versetul „nu cruța nuiaua.” Imaginați-vă dilema cu care părinții sunt forțați să se confrunte, fiind forțați să aleagă între a-și mărturisi loialitate față de Cuvântul lui Dumnezeu , și riscând să-și piardă copiii unui stat secular care respinge autoritatea Bibliei în creșterea tinerilor. Unui stat laic ai cărui doctrinari batjocoresc Biblia și, în special, îndemnul de a „nu cruța nuiaua.”

 

În astfel de circumstanțe, statul laic va eticheta comunități întregi de credincioși drept „secte”, își va canaliza resursele pentru a monitoriza acele comunități și, în cele din urmă, va pune mâna pe copiii lor. Acest scenariu nu este distopic. S-a petrecut deja în Germania în 2013 și după aceea. [Link: https://www.haz.de/.../Polizei-befreit-40-Kinder-aus...]

 

Asta este exact ceea ce spunem despre familiile tradiționale care riscă să-și piardă copiii atunci când contrazic dogma seculara privind creșterea copiilor. Familiile creștine din Norvegia și Germania se confruntă în mod constant cu această situație dificilă. Inchiziția statului secular este un creier al răului social menit să pedepsească, prin răpirea copiilor și decăderea din drepturi, părinții tradiționali care resping dogma seculara privind creșterea copiilor.

 

 

FAMILIA FURDUI - COMUNICAT DE PRESA AFR

 

Comunicat de Presă al Alianței Familiilor din România

 

Cu puține săptămâni în urmă AFR a solicitat voluntari din partea mișcării pro-familie din România pentru a sprijini acțiunile de solidaritate cu Familia Furdui din Germania. Pe 26 octombrie s-au împlinit 6 luni de când cei șapte (7) copii minori ai familiei au fost luați în mod abuziv de către autoritățile germane de protecție a copiilor (Jugendamt).

 

Vă mulțumim pentru că ați răspuns pozitiv solicitării noastre. Ca urmare, în prima săptămână din noiembrie AFR a demarat acțiuni de pichere în diferite orașe din România prin care atenționează publicul din România privind atrocitățile comise de autoritățile germane la adresa acestei familii de imigranți români creștini din Germania.

 

Acțiunile au fost, de asemenea, desemnate să atenționeze și autoritățile germane din România și din străinătate asupra faptului că mișcarea pro-familie din România se solidarizează cu Familia Furdui și că solicită reunificarea cât mai grabnică și necondiționată a copiilor cu părinții.

 

Acțiunile de pichetare au avut loc în fața Ambasadei Germaniei din București, la Consulatul german din Timișoara, cât și în spațiul public și în fața clădirilor oficiale din Oradea, Cluj, Pitești și Alba Iulia. Acțiunile de pichetare din aceste orașe vor continua și în viitor, iar pe parcursul săptămânilor următoare AFR intenționează să lanseze acțiuni de pichetare și în alte orașe din România: Suceava, Hunedoara, Arad, Bistrița, Baia Mare, Sălaj, Sibiu, Iași și alte orașe, cât și la Chișinău.

 

De asemenea, pe 6 noiembrie un grup AFR a organizat un protest în Ravenna, Italia, la care au participat aproximativ 40 de persoane.

 

Cu prilejul acestor evenimente, dl Petre Costea, Președintele AFR, a făcut următoarea declarație: "Suntem mândri și mulțumiți de răspunsul pozitiv și prompt al mișcării pro-familie din România la chemarea la acțiune în sprijinul familiei Furdui. Colegii din AFR au stat în ploaie, vânt și vreme rece zile întregi pentru a convinge autoritățile germane să elibereze cât mai grabnic copiii Familiei Furdui. Pentru asta ei merită să fie apreciați și sprijiniți. Acțiunile de pichetare vor continua până când toți cei șapte (7) copii ai Familiei Furdui vor fi dați înapoi familiei".

 

AFR va organiza și proteste publice în sprijinul Familiei Furdui în București și alte orașe din România. Proteste AFR sunt deja programate în București pe 20 și 28 noiembrie și pe 18 decembrie.

 

Vă invităm să vă alăturați acestor inițiative ca voluntari. AFR solicită voluntari pentru pichetare, organizarea protestelor și distribuirea de materiale și pliante în spațiul public. Vă rugăm să răspundeți solicitărilor noastre la office@alianta-familiilor.ro

 

Contact: David Țuț, ARN Timișoara, Tel. 0741 103 025

 

București, 6 noiembrie 2021

 

SOLICITAM VOLUNTARI PENTRU SUSTINEREA FAMILIEI FURDUI

 

Pe 14 octombrie am lansat o solicitare generala pentru a spriji demersurile AFR in sprijinul Familiei Furdui. Revenim cu solicitarea initiala.

 

Miscarea pentru familie din Romania intentioneaza sa se mobilizeze in urmatoarele saptamini si luni pentru a sprijini eforturile deja facute si care vor mai fi facute pentru a convinge autoritatile germane sa intoarca copii Familiei Petru si Camelia Furdui la parinti. Luati de acasa de la parinti in aprilie cu forta si fara justificare reala, copiii simt lipsa parintilor. Din nefericire, actiunea ilegala a autoritatilor germane continua acest cosmar la care familia a fost supusa de peste sase (6) luni.

 

AFR doreste sa-si faca contributia la reintregirea cit mai grabnica a familiei. In acest sens, AFR intentioneaza sa demareze proiecte publice cit de curind, atit in Romania cit si in diaspora.

 

Avem nevoie de ajutorul dvs. Cei care doriti sa ne ajutati sunteti rugati sa raspundeti acestui email, si sa ne dati numele dvs intreg, un numar de telefon unde puteti fi contactati, si sa ne spuneti in ce oras locuiti.

 

Avem nevoie de persoane care se pricep la grafica, IT, design, media sociala, FB, websites, persoane care doresc sa se implice in pregatirea si derularea proiectelor, sa scrie si sa mobilizeze.Este deasemenea nevoie de persoane care doresc sa faca picketing in fata consulatelor si ambasadelor Germaniei din Europa si America de Nord pentru eliberarea copiilor.

 

Va multumim.

 

 

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

 

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

 

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA

Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti

Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082

www.alianta-familiilor.ro








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu