miercuri, 10 noiembrie 2021

Dan Cristian Ionescu - Drepturi pierdute. Eu sunt damnat !

 



Drepturi pierdute. Eu sunt damnat !

Av. Dan Cristian Ionescu

10 Noiembrie 2021

 

Îmi aduc aminte de romanele englezești de la mijlocul secolului al XIX-lea, cu copiii săraci care se uitau cu invidie în preajma Crăciunului prin vitrinele cofetăriilor, în interiorul cărora, la căldură, copiii bogați se înfruptau fericiți cu prăjituri gustoase și scumpe.

 

Mă uit cu jind și eu prin geamurile unităților de alimentație publică unde oamenii se întîlnesc cu prietenii, discută fericiți, socializează, după cum se spune azi. Beau cafea cu coniac sau bere sau șprițuri. Eu nu am am acest drept, eu sînt damnat -  eu sînt fumător.

 

Aurelia Cristea, fie-i numele blestemat, a inițiat un proiect de lege pe care un parlament cu un coeficient de imbecilitate tot mai ridicat, l-a votat. Se puteau face separat saloane de fumători și saloane de nefumători, dar nu - cucoana a ținut neapărat ca fumătorii să nu mai aibe nici un drept (oare în antecedentele ei o fi vreun divorț cu scandal de un soț fumător?).

 

Îmi aduc aminte de Bozan, din „Uzina vie” a lui Alexandru Sahia, cel care visa la o jimblă proaspătă, fierbinte.

 

Trec pe lîngă un mare magazin la care se coace și pîine, privesc prin geam la cumpărătorii  fericiți, în brațe cu franzelele din care încă se mai ridică aburul. Eu nu am acest drept, eu sînt damnat, sînt alungat de la intrare de paznici - eu nu sînt vaccinat.

 

Uneori, îmi doresc să văd la TV un meci important. Dar eu nu am acest drept, eu sînt damnat - eu nu scriu ode puterii, eu scriu adevărul, cel care întotdeauna supără pe cei puternici.

 

După ce o primă carte mi-a apărut pe internet, pe 30 decembrie 2013, „Romtelecom” mi-a tăiat internetul, cablul TV și telefonul.  Am continuat să scriu la fel, și pe 11 aprilie 2021, „Orange” m-a lăsat și el fără internet.

 

În seara de 21 decembrie 1989 m-am dus pregătit să mor pentru libertate și mai multe drepturi. Și astăzi mă trezesc cu mai puține!

 

Fericiți cei care au murit atunci! Au crezut că am învins, nu au apucat să trăiască dezamăgirile și restricționările de acum.

 







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu