duminică, 10 august 2014

Privesc înainte și sper: Comentariu la Războiul Israel – Gaza

de Ben Todică

Privesc înainte, privesc spre viitor. Privesc spre cerul înstelat şi florile câmpului, sămânţa naţiunii marelui Dumnezeu şi plâng. De aceea sunt supărat omule, căci ştiindu-te capabil de măreţie îţi baţi joc, distrugi, calci totul în picioare. Război, genocid, minciună…, distrugerea bunăstării, a mediului, a planetei şi toate pentru ce? Dacă simţămintele noastre şi conştiinţa ar fi în ton cu natura, dacă am comunica, am fi transparenţi în misiune şi ne-am înţelege nu ar mai fi nevoie de violenţă. Am fi toţi ca unul. Fraţi.


Privesc pământul şi ce simt e de nedescris. Dacă toţi am vocifera a trezire aşa cum o fac eu acum, în agonie, am înţelege energia, viziunea care ne este luată, de a ne dovedi măreţia, asocierea cu divinitatea dată, dăruită după chipul şi asemănarea Sa. Să ne onorăm prin unirea diferenţelor într-un mănunchi de flori de câmp, cules din fânul proaspăt cosit. Societatea nu ne dă permisiunea să fim suverani în conştiinţă. Ea consideră că libera gândire e un act criminal, nebunesc. Au pus stăpânire pe ea. Au pus stăpânire pe ce avem mai intim de la Dumnezeu, LIBERA ALEGERE, CONŞTIINŢA. Cel mai de preţ dar al nostru: SUFLETUL şi CONŞTIINŢA. Fără libertatea conştiinţei nu vom avea o societate liberă. Suntem bătuţi “precum Eminescu” în nebunie. Noi trebuie să fim autorii totali ai destinului nostru.
Nu suntem lăsaţi să creştem, să evoluăm. Ne învârtim în cercuri. Sunt forţe care ne blochează evoluţia spirituală. Vor să rămânem în permanentă sclavii lor. Să rămânem viermii lor de mătase pentru a le servi planul. Planul unor oameni bolnavi. Noi în majoritate dorim să alegem iubirea. Să trăim pentru dragoste, nu pentru lacomie şi violenţă. Conducătorii noştri cred că masele care i-au ales sunt proaste şi că ei ştiu “mai bine” ce e bine pentru noi. Că dacă nu ar fi fost ei astăzi nu am fi fost atât de civilizaţi, de avansaţi în ştiinţă şi tehnologie, în nivel de trai şi securitate militară. Că noi nu am fi fost niciodată de acord să aprobăm bugete militare în schimbul celor de educaţie şi sănătate, de infrastructură şi locuri de muncă. De ce trebuie mereu să ne pregătim de război? Războiul a devenit o obsesie şi cei ce beneficiază s-au îmbătat cu armament. Nu se mai pot opri şi trebuie să-l folosească. Şi nu se duc ei în prima liniei. Îi pun pe alţii. S-au specializat în instigări şi conflicte.
De mai bine de şaizeci de ani, Israel e în conflict cu Palestina. America îi finanţează militar, sau marii bancheri însetaţi după profit. Fraierii se bat, nivelează tot şi se omoară. Când America trage linia şi spune “ajunge”, ciomăgarii se opresc, nu au de ales. Periodic, spune Noam Chomsky, marele filozof american, Israel taie iarba prin curte, ca să o punem delicat în acest vicios şi sadic bombardament, prinde peşte în acvariu având grijă ca să nu tulbure apa. Obama îi suportă, spune Norman Filkenstain, profesor în ştiinţe politice, american, pentru că pe toată perioada cât a durat conflictul, zilnic a declarat în public că Israelul e în legitimă apărare încurajându-i astfel pe israelieni să continue cu nivelatul. Ce e interesant, e faptul că palestinienii trag cu carbit în ţeavă şi cu bolovani împotriva rachetelor de 20 de milioane de dolari bucata, furnizate de americani. În Israel au murit vreo 10 oameni, pe când la palestinieni vreo două mii.


Americanii îi finanţează pe israelieni cu 7 miliarde de dolari în armament anual, trei din taxe şi patru din buget. Deci s-ar părea că industria militară îşi testează armamentul în “poligonul Gaza”. Chomsky continuă, “Dacă Obama ar fi spus din prima zi că, «Nu e bine ce faceţi, fraţilor!», atunci israelienii s-ar fi oprit din măcel“.
Israel a ales să fie un stat rasist, susţine Chomsky, şi după ce îi critică Obama, le trimite şi mai multe arme. Palestinienii sunt asediaţi, blocaţi din toate direcţiile. Tratatul dintre Israel şi Egipt, continuă prof. Noam Chomsky, este foarte important ajutând la prezervarea stabilităţii în regiune. Ce este interesant cu acest tratat este că el, de fapt, asigură instabilitatea în regiune. Este clar! Cum a fost semnat tratatul în 1979, cum elementul de Stat Arab a fost eliminat şi asta le-a dat libertate israelienilor să se extindă pe fâşie cât vor. Ba, chiar, să îi atace la nord şi pe libanezi. Regan şi Clinton au susţinut acest tratat tot timpul ştiind că de fapt acest tratat contribuie la instabilitate, însă în termini tehnici pe hârtie, diplomatic, apărea în toate discursurile americane că acest tratat susţine stabilitatea în regiune. Stabilitate înseamnă pentru americani, că e, atunci când ceva le place lor. Instabilitate e atunci când lor nu le convine ceva. Ca în cazul Iranului: marele pericol e atunci când ei vor să se extindă în afara graniţelor, în Afganistan sau Iraq. Când America a invadat şi a distrus aceste ţări s-a numit stabilizare, când Iranul a vrut să se extindă în ele comercial şi politic s-a numit destabilizare şi asta face perfect sens dacă eşti american, şi te simţi stăpânul lumii şi asta stă la baza culturii americane. “Noi suntem stăpânii lumii şi dacă cineva ne stă în cale e prin definiţie greşit şi trebuie să-l bombardăm”. S-a ajuns până aici încât, ca să se stabilizeze ei trebuie să destabilizeze întâi. Nimeni nu o vede ca pe o contrazicere.
Adevărul e că americanul de rând, astăzi nu mai are libertate în America, ci doar privelegii temporare. Puterea trebuie să rămână în întuneric. Dacă o expui la soare se evaporă şi asta face “mass media” în ziua de azi, îi protejează de lumina adevărului şi majoritatea nu ştiu ce se întâmplă în realitate. De aceea, pentru stăpâni toată această masivă ţinere în secret trebuie menţinută şi păstrată. În Israel, 96% din populaţie susţine acest conflict şi numai 4% luptă împotriva lui. Ca individ, tu nu poţi face nimic, însă ca grup, poţi schimba situaţia. Dacă vrei să evapori puterea întunericului, pune-o în mâna poporului, s-o scoată la lumină şi s-o evapore prin protest.
Israelienii, pe drept cuvânt protestează pentru că aşa le este prezentată situaţia şi precum dr. SHLOMO JOSEFSOHN o face în articolul apărut  în pagina mea din Revista Literară îi dau crezare şi îl înţeleg, însă nu aşa se vede şi din afară. Ca dovadă, protestele din jurul lumii.

Un cititor comentează:
... eu, ca telespectator al acestui război am încercat să-i înţeleg rădăcinile, să înţeleg cum de, în atâţia ani de vecinătate nu s-a putut ajunge, nu la prietenie, măcar la bună convieţuire?! De când mă ştiu am auzit de... tensiunile şi războaiele din Orientul Mijlociu din diferite surse, părtinitoare şi/sau imparţiale. Concluzia la care am ajuns este că vrajba nu va înceta nicicând, vor exista momente de acalmie, momente de acumulare a tensiunilor şi apoi iar o refulare, cu mormane de victime, care vor umple calendarul de sfinţi de-o parte şi de alta. Hitler a încercat exterminarea poporului evreu, l-a găsit vinovat de toate relele, dacă dispăreau evreii,  Fericirea ar fi Inundat Pământul! Lupta a fost preluată de extremiştii islamişti, pentru care Viaţa semenilor lor are cel mai scăzut preţ de pe piaţă, iar Viaţa necredincioşilor (că sunt evrei, creştini,... sau alte naţii) nu valorează nici cât o ceapă degerată! Istoria ne spune că cenuşa nu va stinge niciodată Jarul Fanatismului!

Iar eu îi răspund:
Lăcomia este o boală grea. Poporul evreu nu e de vină. Şi ei, la rândul lor, ca şi noi, suntem conduşi de media care ne informează. Lumea a devenit un teatru al absurdului! Normalii sunt proşti, iar prostul idealul. Avuţii cei mari, lacomi şi hrăpăreţi cărora nu le mai ajung banii şi care îşi vând cu uşurinţă părinţii şi copiii pentru a-şi satisfice boala, pentru că asta e “adicţia” precum alcolismul – nu o mai poţi stăpâni, îi împinge să folosească cea mai rapidă formă de îmbogăţire - care este războiul. Ei organizează conflicte ca să-şi hrănească pasiunea pentru avere. “Trag sforile!” E o formă, un şiretlic folosit de marile corporaţii şi de indivizi bogaţi care au profitat de încrederea cetăţenilor şi au modificat legi creând fisuri în mecanismul constituţional, în constituţie AU COMIS UN ACT CRIMINAL ca să poată sabota guvernele în avantajul lor. Religiile nu sunt vina acestor conflicte, ele sunt doar folosite ca scuză şi justificare în instigarea maselor. E vina noastră că ne-am complăcut şi am scăpat de sub control legile constituţionale puse de predecesorii noştri ca protecţie pentru naţiune. Cei care au pus mâna pe putere şi ne manipulează din umbră, trebuiau amendaţi imediat în momentul în care au fost depistaţi că au distrus aceste mecanisme, şi-au început să aplice din întuneric prin acte criminale interesele lor. Puterea absolută corupe absolut. Orice putere absolută este criminală, orice individ, de orice calibru, odată prins că violează constituţia naţiunii trebuie să fie amendat şi internat. Evreii sunt un popor inteligent ca să nu fie capabil să rezolve problema cu palestinienii, însă afacerea trebuie să fie atât de bănoasă “pentru cei din culise” încât nu se îndură să o lase. Sunt bani mulţi în conflicte şi în industria de război. E cea mai uşoară şi rapidă formă de îmbogăţire. Sunt convins că autorul are dreptate, căci şi bieţii evrei au amărăciunea suferinţelor lor în acest război! Dureros este că aceste acte vor schimba opinia mondială împotriva evreilor şi tot ce au construit precedesorii lor până acum va fi ignorat, umbrit. Ma gândesc la Anne Frank si plâng. Plâng pentru că te iubesc. Plâng pentru că cred, că se poate ajunge la măreţie şi fără violenţă. Gaseste frumosul din tine! Privește spre cer, și fii fericit!

PACE ÎN LUME!
Doamne ajută!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu