sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Paradoxuri românești


Citind o sumă de știri privind realitățile românești din ultimii 26 de ani nu poți să nu constați căagenturili (de informații) ne vor răul.
Voi nominaliza câteva, în timp ce noul guvern lucrează și în weekend pentru aflarea unor adevăruri ascunse abil prin sertarele fostului guvern. Se fac pași importanți în dezamorsarea rapidă a tot felul de știri alarmante cu care ne-am obișnuit în cei 26 de ani. Să ne întoarcem la subiect.
România este țara cu cel mai mare procent de insatisfacție la adresa clasei politice; românii se plâng în mod constant de corupția și incompetența politicienilor lor. Dar este singura țară unde nu a avut loc nici un miting anti-corupție în ultimii 26 de ani şi unde participarea publicului la acțiuni anti-corupție este minimă.”
Lelea Safta sare și-mi dă exemplul ultimei răscoale bucureștene, la care s-au raliat peste 70.000 de cetățeni din multe orașe ale patriei, exact sub sloganul CORUPȚIA UCIDE! Poți să o contrazici?!? Mă întreb dacă s-ar fi reacționat prompt de către societatea civilă încă de la devalizarea Bancorex-ului de către scumpii (sic!) noștri mafioți cum ar fi decurs lucrurile. Din punct de vedere politic?




Nu credeți că „onorabilii” membri ai Comisiilor juridice ale Parlamentului, care au votat pentru nominalizarea lui Guseth ca ministru tehnocrat (= meseriaș), ar fi trebuit să-și dea demisia? Au trecut șapte zile și nici un gest de onoare! Ce credibilitate mai au aceste comisii cu asemenea specialiști imorali? Suntem iar de râsul Europei! A reacționat cumva noua societate civilă prin PUB?
Scuze! A existat un gest de onoare. Și-a dat demisia, din celebrele Comisii, tocmai un parlamentar care a votat împotriva nominalizării tutei!?!
Urmează „spălarea” partidelor în gerurile iernii. PNL-ul anunță timid retragerea unor rapandule la viitoarele alegeri. Toți cei care au făcut parte din cabinetele Tăriceanu și Boc nu vor mai putea candida la viitoarele alegeri! Parcă nu e suficient!? Corect este retragerea tuturor analfabeților politic și a celor care au probleme cu justiția sub orice formă! La nivel local și național. Vom vedea! La noi nu-i problema să-ți dai cuvântul, ci să te ții de cuvânt!
România este țara cu cea mai mică absorbție a banilor europeni, dar este țara cu cel mai mare procent de bani europeni furați (din puținul folosit) motiv pentru care Uniunea Europeana a tăiat fondurile pentru infrastructură​.​”
Ceea ce a comis, acum vreo trei cincinale, madam șparlamentar Carola Hildegard Puwak, pe atunci ministru al Integrării Europene, pare o bagatelă, pe lângă ce ne aud urechile în prezent. Confirmat tot mai mult de organele abilitate.
România este țara unde școala este obligatorie până la sfârşitul liceului (în sensul că liceul e gratuit), dar este pe locul I în Europa la şcolari analfabeți (30%), iar 42% dintre români cred că Soarele se învârteşte în jurul Pământului.”
Ei, aici se află explicația multor paradoxuri românești. Educația de pospai din ultimii 40 de ani (sic!) stă la baza involuției societății românești. Vrem sau nu vrem să recunoaștem, acesta este un mare adevăr.
Cum să reacționeze vechea și noua „societatea civilă” dacă predarea civismului a fost ocolită cu grijă de educatorii noștri. Avem un popor cititori de litere, cu mari probleme în înțelegerea propozițiilor simple. Apropo! Am primit un mesaj umoristic, vizavi de terorismul manifestat în ultimul timp în bătrâna Evropă. Un subiect tragic, dar românul nu se dezminte cu umorul său cel de toate zilele! „Minciună sfruntată! Ioroparlamentara noastră nu se teme să meargă la Bruxelles! Din contra: înarmată cu două bombe cu prepoziții, cu chimirul plin de cratime și vesta burdușită cu diftongi și triftongi a pornit în cautarea teroristului neprins. Nu vă amăgiți - șalul e pentru inducerea în oroare a teroristului pe care îl va păli drept în moalele capului cu un citat!” îmi susură candid Luminița. De la capătul tunelului!? Iată un produs al școlii românești ajunsă, politic, europarlamentar! Nu știu dacă a fost întrebată cum se învârte Soarele! Cum s-a învârtit ea, se vede!
Informația „România este printre țările cu cei mai mulți absolvenți de universitate din lume, dar este țara fără nici o universitate în top 500 (sub țările africane) și ale cărei diplome nu sunt luate în seama la angajare, nicăieri in Europa.” este ușor tendențioasă. N-om fi noi în top 500, dar în Top 700 existăm! Miile de medici români, plecați în lume unde au fost imediat angajați și recunoscuți ca atare, dovedesc recunoașterea școlii medicale românești. Și ar mai fi multe de adăugat. Problema gravă a învățământului universitar e pregătirea în neștire a tineretului nostru în profesii ce nu răspund cererilor pieții muncii.
România este printre puținele țări care interzic complet prostituția (pe motive de moralitate), dar este cel mai mare exportator de prostituate din Uniunea Europeană (peste Rusia și Ucraina)”, conform EU Observer.
No comment, deoarece nu-mi dau seama cât de mare e cererea! Am auzit, doar, că e o concurență acerbă cu reprezentantele țărilor primitoare. Legale. Constat că la prostituția politică cererea e foarte mare. Pe piața internă!
N.B. Vine un nou 1 Decembrie!
Vom cânta, cu siguranță, Deșteaptă-te române!

ULTIMA ORĂ!

Se aude că DNA&echipa nu au liber nici de Ziua Națională! Unii sunt în stare să ia șpaga și la parade, nu doar prin parcări și cimitire.

Toate bune!




Sergiu Găbureac


Tel. 0731 936.615
Bucureşti - 39
Informația, o problemă? O rezolvăm împreună.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu