luni, 5 februarie 2018

BREMEN - Statul tampon al romanilor






Statul tampon al romanilor

Din 1774, de la Tratatul de la Kuciuk Kainargi dintre turci si rusi, Tarul pravoslavic din a treia Roma este protectorul ortodocsilor si se vrea stapan si in Imperiul Roman de Rasarit, Bizant, Otoman, a doua Roma, Constantinopol. Asta lezeaza interese islamice, dar mai ales occidentale. Din vremea cruciatilor lupta Roma pentru refacerea unitatii crestine.

Chestiunea Orientala, conflictul dintre ortodoxie, islam si occident a reaparut dupa Razboiul Rece in Balcani, Transnistria, Ucraina, Caucaz, Turcia, Siria, Israel/Palestina, Irak, Libanon, Jemen etc. Moldo-valahii au fost de 12 ori ocupati sau eliberati, depinde de perspectiva, de soldatii rusi in drum spre Constantinopol / Istanbul si tot de atatea ori ei au fost opriti de occidentali, care vor unitatea crestina, nu un Imperiu crestin inamic. Asa au ajuns romanii in sfera de interese a marilor puteri, intr-un stat tampon intre est si vest.

http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
https://gradinaculecturi.wordpress.com/2017/04/12/dr-viorel-roman-semnele-vremiispre-est-sau-vest/

Alternativ, ca o pendula, expansiunea ruseasca se opreste in Muntii Balcani, cea occidentalii pe Nistru. Cand vin rusii, romanii ii vor pe americanii, cand vin americanii vor unitatea orientala de nezdruncinat intre partid, parlament, guvern, presedentie, biserica. Putinism.

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html
http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/14/reveni-rusii/

Donald Trump, noua administratie americana vede in Rusia, dupa succesele din Ucraina si Siria, si in China, dupa succesele economice si prezenta militara din Marea Chinei, inamici. Islamistii criminali care taie capete sau impusca crestini au trecut pe planul doi.

https://admin.over-blog.com/write/90060642
http://www.estiri.ro/stire/politica/2/26028/viorel-roman-trump-readuce-sua-cu-picioarele-pe-pamant/0/

Rusia si China, constiente de superioritatea SUA/NATO, isi extind soft sfera de influenta, care ori pare quantité négligeable, ori vestul nu o poate opri. Crimeea de exemplu. Tot asa s-a ajuns insa pe nesimtinte la razboie mondiale, pe care nimeni nu le-a vrut. Stim cu totii ca nu atentatul de la Sarajevo sau autostrada spre Danzig au generat razboaiele mondiale cu 100 milioane de victime, totusi asa incep mai toate lectiile de istorie la scoala.

http://www.observatorul.com/default.asp?action=articleviewdetail&ID=17944

In calea islamului, pravoslavnicilor si occidentalilor, romanii stiu de la Miron Costin ca „Nu sunt vremile sub cârma omului, ci bietul om sub cârma vremii“, totusi in conditiile in care Rusia si USA se confrunta la Marea Neagra, trebuie sa se decida, cu Moscova sau Roma?

https://www.academia.edu/27240809/Romania_2030
https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
viorel-roman-bremen.over-blog.de
www.viorel-roman.ro
Bangkok la 6 februarie 2018









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu