luni, 16 iulie 2018

Corespondenta cu UN OM (Scrisoarea a cincea)




Buna ziua,

O sa vorbim astazi despre limba latina. Aceasta limba a fost creata artificial pe scheletul limbii noastre stramosesti. Ea nu a fost vorbita niciodata de vreun popor, nu este nici la ora actuala si nici nu ar putea fi vreodata pentru un simplu motiv, are o structura si o logica proprie care nu pot fi asimilate de catre oamenii obisnuiti. Aceasta limba a fost creata cu un singur scop, ca sa devina un mijloc prin care reprezentanti ai altor neamuri sa poata fi initiati in tainele pe care le detineau cei care au creat-o, de aici si structura ei neobisnuita si logica ei aparte. Cei care au creat limba latina au folosit anumite chei de criptare/decriptare pentru a realiza aceasta, practic au luat cuvintele din limba noastra stramoseasca, le-au aplicat o asemenea cheie, iar cuvintele noi rezultate au devenit cuvinte in limba latina. Problema cu aceste chei este ca fiecare cheie este diferita de celelalte, adica functioneaza complet diferit de celelalte, are o structura a ei proprie, si o logica proprie (destul de destepti stramosii astia ai nostri, dar si destul de precauti, nu-i asa?). Probabil ca va intrebati acum, cam ce fel de chei pot fi acestea, cum arata ele, unde pot fi gasite acestea, nu-i asa? Pai prin prisma a tot ce v-am explicat pina acum, aceste chei ar trebui sa fie:
- foarte simple ca forma, ca prezentare
- la dispozitia tuturor, adica sa fie foarte raspindite.
Ei bine aceste chei sint urmatoarele (tineti-va bine): DO, RE, MI, FA, SOL, LA, SI, DO, banalele note muzicale, cine s-ar fi gindit la asa ceva? Fiecare nota in parte reprezinta o cheie care poate fi folosita in mai multe scopuri, iar toate notele luate impreuna reprezinta o alta cheie care poate fi folosita numai intr-un anumit scop (si acum nu mai vorbim despre limba latina). Probabil ca va intrebati daca pot sa dau si ceva exemple in acest sens, pai cred ca pot, nu multe pentru ca ce este mult strica, sau poate strica (si acum nu vorbesc la modul figurat, ci chiar la modul propriu, pentru ca limba latina descifrata contine formule si ritualuri magice, si altele asemenea, ori explicind ce face fiecare cheie, cum functioneaza ea, aceste formule si ritualuri pot ajunge pe miinile unor oameni care ar fi tentati sa le utilizeze in folos propriu, ceea ce ar fi destul de periculos pentru acestia).
O sa incepem cu o mica precizare, stramosii nostri au incercat sa ne ajute cit mai mult atunci cind ne-au dat aceste chei, le-au denumit note muzicale, insa au folosit de asemenea termenul de cheie muzicala in speranta ca cineva va sesiza poate faptul ca aici este ceva in neregula, adica care ar fi logica sa folosim o cheie in muzica, care trebuie sa fie cit mai simpla, ori o cheie nu face decit sa incuie/descuie, sa cifreze/descifreze, sa cripteze/decripteze. S-au gindit probabil ca acel cineva care va sesiza aceasta inadvertenta, va incerca sa afle la ce ar putea fi folosite aceste chei, daca sint chei cu adevarat.
Daca privim aceste note muzicale observam ca DO apare de doua ori, si aici stramosii nostri au incercat sa ne ajute cit mai mult, adica intuitiv, daca ar fi sa atribuim un numar acestei note (un numar de la 1 la 9) probabil ca i-am atribui numarul 2, deoarece DO apare de doua ori. Ei bine DO chiar are valoarea de 2, dar nu pentru ca apare de doua ori, ci din urmatorul motiv: daca analizam cele doua simboluri din care este compus acest DO, putem spune ca primul (adica D) este un semicerc, iar al doilea (adica O) este un cerc, cele doua alaturate reprezinta un semicerc si un cerc, adica ne sugereaza urmatoarea intrebare: cite semicercuri se afla intr-un cerc? Iar raspunsul nu poate fi decit 2. Pot sa va asigur ca DO chiar are valoarea de 2, si acest lucru l-am verificat din alta sursa despre care insa nu pot sa va vorbesc. Acum daca am stabilit ca DO are valoarea de 2, intrebarea care se pune este: si la ce bun, la ce ne foloseste asa ceva? Raspunsul este foarte simplu, atunci cind DO apare intr-un cuvint (nu in toate bineinteles), deoarece el are valoarea de 2, tot ce urmeaza dupa DO se va multiplica de doua ori, si va rezulta astfel un nou cuvint (sau o insiruire de simboluri). O sa si exemplificam asa ceva in cele ce urmeaza.
Dupa cum va spuneam in mesajele anterioare, au existat si exista inca destui binevoitori care au incercat si au si reusit pina acum sa tina departe multimea de adevaratele cunostinte, si de adevarata istorie a poporului nostru, si am sa va dau un exemplu care este legat de limba latina. La adresa urmatoare gasiti manualul de limba latina care se preda in scoala la clasa a VIII-a inainte de 1989:

Daca veti avea curiozitatea sa parcurgeti rapid paginile acestui manual veti observa ceva foarte interesant, lipseste un capitol care in mod normal apare in orice manual de limba straina, si in orice ghid de conversatie (indiferent de care limba vorbim), deoarece fara el nu putem spune ca putem folosi o limba straina. Acest capitol se refera la numeral, si mai precis la numeralul cardinal. Care credeti ca ar fi motivul pentru care cineva ar omite sa trateze asa ceva intr-un asemenea manual, daca nu unul rau intentionat. Ei bine, cei care au omis asa ceva s-au temut ca daca acestui capitol i se va acorda atentia cuvenita, cineva poate ar fi sesizat la un moment dat unele lucruri interesante despre acest numeral cardinal. O sa vedem daca si noi sintem capabili sa sesizam asa ceva, pentru aceasta o sa construim un tabel in care o sa punem numeralul cardinal de la 1 la 10 in limba noastra, in limba latina, in limba italiana, si reprezentarea grafica a acestuia asa cum apare in limba latina.
Numeralul cardinal
Reprezentare folosind cifre arabe
Limba noastra
Limba latina
Limba italiana
Reprezentarea grafica (latina)
1
UNU, UNA
UNUS, UNA, UNUM
UNO
I
2
DOI, DOUA
DUO, DUӔ, DUE, DUO
DUE
II
3
TREI
TRES, TRIA, TREIA
TRE
III
4
PATRU
QUATTUOR
QUATTRO
IIII, IV
5
CINCI
QUINQUE
CINQUE
V
6
SASE
SEX
SEI
VI
7
SAPTE
SEPTEM
SETTE
VII
8
OPT
OCTO
OTTO
VIII
9
NOUA
NOVEM
NOVE
VIIII, IX
10
ZECE
DECEM
DIECI
X

O sa facem o precizare in legatura cu literele U si V, acestea se reprezentau in alfabetul stramosilor nostri printr-un simbol comun, si anume prin V, asa cum s-a preluat si in limba latina.
O sa analizam acum primul numeral, UNV, UNΛ (primul U l-am lasat neschimbat pentru a usura intelegerea operatiei pe care o sa o facem in cele ce urmeaza). Pentru a putea continua trebuie sa facem acum apel la Biblie, si mai precis la Facerea (sau Geneza asa cum apare in unele versiuni ale Bibliei) unde se vorbeste despre om si despre ΛDΛM si EVΛ. Se spune in Facerea (vorbind despre femeie): “Pentru aceasta va lasa omul pre tata-sau si pre muma-sa si sa va lipi linga muiarea lui si vor fi amindoi intr-un trup.“ (citat din Biblia de la 1688). Pai daca UNV este barbatul si UNΛ este femeia, atunci aceasta lipire a barbatului de femeia sa (pentru a forma un singur trup) inseamna urmatorul lucru:
UNV, UNΛ = UN(VΛ)
Sa vorbim acum putin despre ΛDΛM si EVΛ. Daca analizam cele doua nume putem spune ca ceva este in neregula aici, in sensul ca daca ΛDΛM este format din 4 litere (sau simboluri) atunci si EVΛ poate ar trebui sa aiba acelasi numar de litere, oare asa sa fie? Cu siguranta ca si EVΛ are tot 4 litere (sau simboluri), litera care lipseste este litera I, prin urmare EVΛ va deveni IEVΛ. Chiar si in Biblia de la 1688 litera I lipseste din cuvintul IEVΛ, ea a fost eliminata in mod intentionat deoarece acest cuvint si intelegerea lui sint foarte importante pentru tot ce inseamna Biblie (si nu numai), pentru ca asa cum este scris in Biblie, ea este “muma tuturor viilor“ (in foarte multe sensuri). Acest cuvint IEVΛ o sa il scriem astfel:
IEVΛ = I E(este) VΛ, de unde rezulta ca I = VΛ
Prin prisma a ceea ce am obtinut acum, relatia de la care am pornit va deveni: UNV, UNΛ = UN(VΛ) = UNI = UN I = I
Ceea ce am obtinut, UNI reprezinta un I dar si verbul a uni (exact operatia pe care am facut-o atunci cind am lipit pe barbat de femeia lui).
Sa ne ocupam acum de al doilea numeral. Bazindu-ne pe ceea ce am stabilit in cazul lui DO putem scrie ca:
DOI = 2 I = II
Aici nu mai trebuie sa ne ocupam de masculin si feminin deoarece:
DOI = DO(VΛ) = DOVΛ = DOUA
Trebuie precizat ca reprezentarea grafica a numeralului cardinal, asa cum apare in ultima coloana a tabelului, apartine de fapt limbii noastre stramosesti, ea a fost preluata in limba latina fara nici o modificare, deoarece nici o modificare nu este posibila in cazul acestora din mai multe motive, unul dintre acestea fiind faptul ca in afara operatiilor aritmetice de baza (care se folosesc si in latina) aceste simboluri sint folosite si in cazul unor operatii cu totul si cu totul diferite.
Pentru celelalte numerale de la 3 la 10 nu o sa facem nici o demonstratie pentru ca asa cum am mai amintit, anumite lucruri trebuie sa ramina ascunse (cel putin deocamdata).
O sa revenim acum la cheia DO, folosita in cazul unui cuvint foarte important si anume:
DOMN = 2MN = MNMN
O sa ne ocupam acum de alta cheie, si anume de cheia MI. Putem spune despre aceasta ca ea actioneaza la fel ca o cheie obisnuita (ma refer la o cheie de incuietoare), adica daca o invirtim intr-un sens ea va bloca (incuia) incuietoarea, iar daca o invirtim in sens contrar ea va debloca incuietoarea. Daca presupunem ca MI reprezinta aceasta cheie in pozitia blocata, atunci pentru a debloca trebuie sa invirtim in sens contrar, adica se schimba ordinea literelor, M ia locul lui I, si I ia locul lui M, prin urmare aceasta cheie in pozitia deblocata va deveni IM. O sa dam un exemplu de folosire a acestei chei in cazul limbii latine. Trebuie precizat ceva foarte important, aceste chei despre care tot vorbim, nu au fost inventate special pentru a fi folosite in cazul limbii latine, ele apartin tot limbii noastre stramosesti (putem spune ca ele au fost folosite la inceput in limba noastra, din care fac parte integranta). O sa alegem un exemplu sugestiv din limba latina, ceva despre care foarte multa lume a auzit si care este utilizat foarte des, si anume formulele:
IN NOMINE DOMINE sau IN NOMINE DOMINI
Ei bine, in formulele de mai sus cheia MI este in pozitia blocata, atunci cind deblocam aceasta cheie formulele vor deveni:
IN NOIMNE DOIMNE sau IN NOIMNE DOIMNI
O sa analizam fiecare formula rezultata.
Prima formula IN NOIMNE DOIMNE devine IN NOI MN E (este) DOI MN E (este), adica IN NOI MNMN E (este). Mai pe inteles aceasta formula ne spune ca IN NOI este DOMNul.
A doua formula IN NOIMNE DOIMNI devine IN NOI MN E (este) DOI MN I (este), adica IN NOI MNMN I (este). Si aceasta formula ne spune acelasi lucru, si anume IN NOI este DOMNul.
Poate va intrebati acum daca ceea ce am aratat mai sus, in cazul cheii MI, nu este cumva rodul imaginatiei mele, ei bine, nici pe departe nu poate fi vorba de asa ceva. Pentru a va convinge ca asa stau lucrurile, va rog sa descarcati cartea urmatoare de la adresa:

Uitati-va la numerele 889 si 890 de la paginile 140 si 141.
Daca tot am amintit ca aceste chei fac parte din limba noastra stramoseasca, poate ar fi bine sa dau si un exemplu in acest sens. O sa alegem la fel o formula foarte des utilizata in cadrul bisericii ortodoxe, si anume:
In numele Tatalui, si al Fiului, si al Sfintului Duh, AMIN.
O sa analizam numai cuvintul AMIN, unde observam ca avem cheia MI in pozitia blocata. Daca deblocam aceasta cheie, acest cuvint va deveni AIMN, adica AI MN. Introducem ceea ce am obtinut in formula initiala si obtinem:
In numele Tatalui, si al Fiului, si al Sfintului Duh, AI MN.
Intr-un mesaj anterior v-am spus ca trinitatea se refera la faptul ca in cuvintul DOMN regasim numele Tatalui, al Fiului si al Sfintului Duh. Aceasta idee o regasim si in limba latina, in formula urmatoare:
In nomine Domini: Patris et Filii et Spiritus Sancti.
Adica in traducere ar fi:
In numele Domn: Tatal si Fiul si Sfintul Duh.
Formula de mai sus din limba latina o regasim exact la fel in cartea de care am amintit anterior, din pacate nu pot sa precizez la ce pagina anume deoarece a trecut ceva timp de cind am rasfoit-o, iar acum nu mai am timpul necesar ca sa o rasfoiesc din nou numai pentru a regasi aceasta formula.
Trebuie facuta o precizare in legatura cu toate formulele asa-zis religioase, magice, etc., ele sint in primul rind niste notiuni tehnice, menirea lor este de a transmite niste cunostinte pur tehnice. Acest lucru trebuie retinut.
Poate ar fi bine sa mai dam un exemplu de folosire a cheii MI. O sa luam un cuvint la fel de important, si anume LUMINΛ (unde cheia MI este blocata). O sa aranjam literele (simbolurile) acestui cuvint sub forma urmatoare (forma unui cerc):


Daca deblocam acum cheia MI obtinem:


Partea interesanta a structurii circulare de mai sus abia acum urmeaza: in functie de pozitia din care pornim si pozitia in care ne oprim (si respectind sensul indicat de sageti) putem obtine diverse variante, dintre care amintim:
- Pornind din pozitia corespunzatoare literei I obtinem:
I MNΛ LVI sau daca continuam vom avea I MNΛ LVI MN
- Pornind din pozitia corespunzatoare literei M obtinem:
MNΛ LVI sau daca continuam vom avea MNΛ LVI MN
- Pornind din pozitia corespunzatoare literei Λ obtinem:
Λ LVI MN sau daca continuam vom avea Λ LVI MNΛ
O sa luam acum formula din Biblie:
LVMINΛ DIN LVMINΛ
si o sa vedem ce ne rezulta daca facem diverse combinatii cu ce am obtinut anterior.

- Pastram primul termen neschimbat si inlocuim numai cel de-al doilea termen si obtinem:
LVMINΛ DIN MNΛ LVI
sau alta varianta:
LVMINΛ DIN Λ LVI MN
- Pastram al doilea termen neschimbat si inlocuim numai primul termen si obtinem:
MNΛ LVI DIN LVMINΛ
sau alta varianta:
Λ LVI MN DIN LVMINΛ
- Inlocuim acum ambii membrii si obtinem:
MNΛ LVI DIN Λ LVI MN
sau alta varianta:
Λ LVI MN DIN MNΛ LVI
O sa luam acum alta formula din Biblie (de fapt este o varianta extinsa a celei folosite anterior):
VENITI SΛ LVΛTI LVMINΛ DIN LVMINΛ (veniti sa luati lumina din lumina)
Daca inlocuim in aceasta formula LVMINΛ DIN LVMINΛ cu ceea ce am obtinut mai inainte, atunci vom avea urmatoarele rezultate:
- VENITI SΛ LVΛTI LVMINΛ DIN MNΛ LVI (veniti sa luati lumina din mna lui)
- VENITI SΛ LVΛTI LVMINΛ DIN Λ LVI MN (veniti sa luati lumina din a lui mn)
- VENITI SΛ LVΛTI MNΛ LVI DIN LVMINΛ (veniti sa luati mna lui din lumina)
- VENITI SΛ LVΛTI Λ LVI MN DIN LVMINΛ (veniti sa luati a lui mn din lumina)
- VENITI SΛ LVΛTI MNΛ LVI DIN Λ LVI MN (veniti sa luati mna lui din a lui mn)
- VENITI SΛ LVΛTI Λ LVI MN DIN MNΛ LVI (veniti sa luati a lui mn din mna lui)
Dupa cum puteti observa mesajul care rezulta este putin diferit de mesajul transmis de formula initiala din Biblie.
In formulele anterioare trebuie sesizate nuantele in cazul folosirii lui MN si a lui MNΛ. MN poate sa insemne mînă sau poate sa insemne MN cu sensul de o entitate, un creator, un personaj anume, o forta, etc. MNΛ poate sa insemne mînă sau poate sa insemne mîna.
Si daca tot am vorbit astazi de mesajele transmise de o formula (sau de un cuvint), si ne-am referit si la notele muzicale, poate ar fi bine sa amintim de un cuvint pe care il intilnim si in muzica (atunci cind vorbim de armonii muzicale) dar care este foarte important pentru fiecare dintre noi, acest cuvint este ΛRMONIE. Se spune ca scopul initiatilor si al discipolilor acestora era atingerea starii de ΛRMONIE. Dar care este definitia acestei stari si cum putem sti cind ajungem si daca ajungem in aceasta stare? Raspunsul la aceste intrebari il aflam de la stramosii nostri, care bazindu-se pe imensa lor intelepciune ne transmit ca aceasta stare se atinge atunci cind:
E IN OM RΛ
Pentru a afla acest raspuns singurul lucru pe care a trebuit sa il facem a fost sa citim cuvintul ΛRMONIE de la dreapta la stinga, in urma careia a rezultat EINOMRΛ sau E IN OM RΛ.
La adresele urmatoare veti gasi un material interesant unde se aminteste si despre aceasta ΛRMONIE:

La adresa urmatoare veti gasi o carte in limba latina, o carte cu adevarat interesanta:


Daca comparam ceea ce sintem noi si ceea ce avem noi la ora actuala cu ceea ce ne-au lasat mostenire stramosii nostri, nu putem sa spunem decit un singur lucru, acestia ne depaseau cu mult la absolut toate capitolele.
In mesajul urmator o sa vorbim poate despre Biblie, despre Vechiul Testament si Noul Testament, despre cruce si simbolul crucii, despre credinta, etc. si poate si despre alte lucruri.

Cu stima,

                             Un Om











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu