marți, 2 noiembrie 2021

Grigore L. Culian - Cele 10 porunci ale președintelui Biden...

 



România văzută din America (5) –

Cele 10 porunci ale președintelui Biden către guvernatorul Iohannis

Grigore L. Culian

24 octombrie 2021

 

Corespondență din New York de la Grigore L. Culian

 

Îngrijorat că lucrurile ar putea scăpa de sub control după o eventuală suspendare / demitere a guvernatorului coloniei România, Klaus Iohannis, poate pune în pericol marile afaceri cu iz penal pe care “partenerul strategic” le derulează în scumpa noastră țărișoară cu ajutorul instituțiilor “statului de drept”, democratul președinte american Joe Biden s-a decis să intervină. Spre deosebire de Obama, fostul său șef în perioada 2008-2016, care a rezolvat problema Referendumului din 2012 pentru demiterea securistului-turnător Băsescu Traian – “Petrov” printr-o “erată” a Curții Constituționale a României, trimițând la București un “hitmen“ de mâna a treia din Departamentul de Stat al SUA, actualul șef de la Casa Albă a transmis instrucțiunile (mutarea în plic) prin intermediul unuia dintre vârfurile administrației de la Washington: Secretarul Apărării SUA (șeful Pentagonului): generalul Lloyd J. Austin III.

 

“Președintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, 20 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Secretarul Apărării al Statelor Unite, Lloyd J. Austin, aflat în vizită oficială în România.” (Digi24). “Secretarul american al Apărării, Lloyd J. Austin III, a fost primit, miercuri, 20 octombrie a.c.,, de ministrul român al Apărării, Nicolae Ciucă”. (Agerpres). “Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 21 octombrie a.c., că l-a nominalizat pe senatorul PNL  Nicolae Ciucă drept premier desemnat”. (Ziare.com).

 

Așadar, în aceeași zi de miercuri, 20 octombrie a.c., șeful Pentagonului a fost primit la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, după ce s-a întâlnit cu “ministrul Apărării”, Nicolae Ciucă, iar joi, 21 octombrie a.c., “senatorul PNL” Nicolae Ciucă a fost desemnat premier! Trei evenimente în două zile!

Lăsând la o parte limbajul sec al știrilor publicate de agențiile de presă (care se adresează mai ales analfabetului politic funcțional!), voi încerca să traduc din engleză în română instrucțiunile/ordinele transmise de Joe Biden guvernatorului coloniei România, Klaus Werner Iohannis, prin intermediul generalului american cu nume de rege sau împărat Lloyd J. Austin al Treilea…

 

“1.Lasă baltă prostia asta cu Cîțu prim-ministru și pune-l în loc pe Ciucă! E un militar bine văzut în America, a fost decorat de noi și știe că în armată ordinele nu se discută, se execută! În plus, vei avea ‘guvernul meu III’. Știi bine poporul are încredere în Armată și asta îți va îmbunătăți imaginea proastă!

2. Binomul SRI – DNA, pe care Obama l-a experimentat cu mare succes în România pe vremea lui Băsescu – prin intermediul agenților noștri Maior, Coldea, Koveși – trebuie să funcționeze în continuare pe principiul ‘dosar penal și condamnare pentru orice politician care încalcă regulile statului de drept’. Deci: fără schimbări la SRI și DNA! Noi, democrații, l-am dat jos pe Trump fiindcă am avut de partea noastră FBI, CIA și Justiția care l-a șicanat în cei 4 ani de mandat. A fost un succes extraordinar, din care trebuie să învețe și românii!

3. La Justiție e musai să-l puneți pe Predoiu. A fost omul nostru și pe vremea lui Băsescu. E ascultător, maleabil, ne-am făcut bine treaba cu el.

4. Scăpați de Gorghiu și Turcan! Prima e frumoasă, a doua e proastă! Plus că sunt femei și ne încurcă! Dați-le ceva de făcut la partid sau în altă parte!

5. Bode e exact ce trebuie la Interne. A fost lider sindical și avem nevoie de el la proteste! La Educație lăsați-l pe Câmpeanu. Oricum nu contează!

6. Vâlceanu e omul potrivit la Finanțe. Va rezolva gaura fiscală lăsată de Cîțu cu noi împrumuturi extrem de avantajoase de la FMI și Banca Mondială.

7. În locul lui Ciucă, la Apărare, ar trebui numit tot un militar – să zicem Petrescu, șeful Statului Major, dar și Rareș Bogdan ar fi ok. E civil, chiar dacă lumea zice că e acoperit al Serviciilor. Nu e bine să militarizăm tot guvernul!

8. La Externe să rămână Aurescu. E băiat de treabă și nu ne-a deranjat niciodată. Îl putem băga la înaintare, mai ales că știe să liniștească lucrurile.

9. Ministerul Fondurilor Europene puneți pe cine vreți. Nu e problema noastră, dar faceți cumva să luați banii și românii să vadă că ați făcut ceva!

10. Prioritatea zero sunt instituțiile de forță, unde trebuie să controlați absolut tot! Altfel putem avea surpriza să apară pe piață dosare importante precum Microsoft, EADS sau Fondul Proprietatea (unde Mark Gitenstein, pe care tocmai l-am numit ambassador la Uniunea Europeană, ar putea avea probleme). Vă urez mult succes. God bless America and Romania, Joe Biden!”

 

O fie o coincidență faptul că președintele american l-a trimis la București pe șeful unei importante instituții de forță americane exact cu o zi înainte ca guvernatorul Iohannis să-l nominalizeze premier pe generalul Nicolae Ciucă? Să dea Dumnezeu ca acest scenariu să fie doar o teorie conspiraționistă și eu să mă înșel, dar vă întreb: ce credibilitate mai are democrația într-o țară condusă de un președinte-guvernator și premier militar care acționează la comandă?!

 

Cotidianul.ro

Sursa: RADU GABRIELA






Un comentariu:

  1. Alexandra Dogaru-ALDO2 noiembrie 2021 la 20:19

    Felicitări, Ben! Cu preluarea acestui articol ai punctat realitatea din țară. Tristă realitate! Numai Maica Domnului cea milostivă mai poate curăța grădina Sa de buruienile otrăvite care au năpădit-o.

    RăspundețiȘtergere