duminică, 19 iulie 2015

Europa, pentru Dumnezeu



Esecul Uniunii Sovietice, a Lagărului ortodoxo-comunist a fost urmarea firească a scoaterii lui Dumezeu din societate, a decuplarii muncii de remunerare, a sexualitatii de procreere, a inchiderii granitelor si interzicerea strictă a criticii acestor anomalii marxist-leniniste strigătoare la cer.
Esecul Uniunii Europene este aparent numai o chestiune de timp, pentru că o Constitutie a UE cu Dumezeu in preambul e indezirabilă, decuplarea muncii de remunerare e in curs, o vedem la greci unde salariul e de cateva ori mai mare decat in Romania, pensiile mai mari decat in Germania si totul pe banii altora. Decuplarea sexualitatii de procreere e deja politica de stat prin legiferarea avorturilor si a casatoriilor celor de acelasi sex. Se autodistrug, sinucid europenii?
Critica institutiilor UE nu-i politc corectă si este deja sanctională ca in fostul Lagăr. Recent un prof. de imunologie, cu Premiul Nobel, a fost data afară de la o universitate din Londra pentru că afirmat in Coreea că in laboratore, femeile se indragostesc de barbati, sau invers, dupa care ele plang.
Esecul refacerii unitatii crestine in anul de gratie 1989, omogenizarea fară a lua in consididerare că fiecare neam are o evlavie proprie, a generat o lehamite generalizată in UE, conflicte si blocaj socio-politic de la Kiev la Atena. Catolicii, protestantii sau ortodocsii se deosebesc in modul de a-si organiza viata social-economica. Protestantii accepta o piata neagra de 10%, catolicii de 25%, ortodocsii de 50%. Germanii respectă reguli, chiar dacă contrazic aparent logica etc.
UE incearcă să măture sub pres toate astea si se apără politic corect inpotriva celor care-l văd pe Impărat in piele goală. Toti trebuie să-l admire. Nu poate fi pusă la indoială generozitatea de a-i trata ca egali pe musulmanii sau africanii idolatrii, care trec acum cu riscul vietii Mediterana, dar efectul este deseori contrar nobilei intentiei. Drumul sper iad e pavat cu bune intentii?
Cruciatii au luptat doua secole si jumatete cu expansiunea islamului pană au reusit cu sabia in mană să refacă unitatea crestină sase decenii. Au esuat in final pentru că l-au desconsiderat pe Celalalt: ortodox, evreu, musulman. Cruciatii de azi, mutatis mutandis, vor să facă o unitate quasi religioasă economico-financiară. După teologia inclusivistă, toti suntem crestini, in mod latent, asadar si greco-ortodocsii, evreii, musulamanii, idolatrii etc. sunt cu totii crestini occidentali, dar incă nu au constientizat. De o mie de ani stim unde duce o astfel de lipsă de respect pentru Celălalt.
Sperăm că Sfantul si Marele Sinod Panortodox de la Constantinopol, Clanul Sfant de la Roma si vizita papei Francisc in Romania vor depasii impasul UE / Europei fară Dumezeu.


Bremen la 13 iulie 2015




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu