vineri, 17 iulie 2015

MH17 – A tragic flight ....


John Gionea



Dupa cum va puteti aminti, azi, acum un an, a avut loc o mare tragedie aviatica in care avionul pe cursa MH17, Amsterdam-Kuala Lumpur, a fost doborat deasupra Ucrainei de Est de o racheta lansata de rebelii ucrainieni pro-rusi... Au fost 298 de pasageri spulberati de racheta de productie ruseasca...

Cum era de asteptat, cele mai multe victime(198) au provenit din Olanda...

Pe locul al doilea, la sacrificii umane a urmat tara, cap de linie, Malaiesia(aproape 30 de pasageri si intregul echipaj de 15 persoane al Malaysia Airlines...)

Australia, a urmat pe locul 3, cu 38 de victime...Printre cei 38 s-a gasit o intreaga familie de 5 persoane:
Hans van den Hende, sotia sa  Shaliza Dewa, si baietii lor , Piers, 15, si Marnix, 12, si fiica lor  Margaux, 8.

In epoca globalizarii, au mai fost victme si din alte tari: Indonezia,Canada, Germania, UK, Belgia, Indonezia, Filipine.

Un grup numeros de cercetatori in domeniul medical erau pe aceasta cursa in drum spre Australia la un congres de medicina pe tema bolilor batranetii...

Printre victime a fost si un roman, Andrei Anghel, emigrat cu parintii in Canada, de unde s-a inscris la Facultatea de Medicina din Cluj, orasul sau natal. Andrei se afla pe acel zbor, dupa o sesiune grea de examene , impreuna cu prietena sa, o colega de an, Olga, fiica unor emigranti rusi din Siberia, stabiliti in Germania, pentru a-si petrece o mica vacanta in Bali-Indonesia. Acum un an, la cateva zile dupa acest eveniment tragic, am scris o poezie despre acesti doi tineri studenti la Cluj.




Astazi a avut loc la Canberra un serviciu religios  si dezvelirea in gradina Parlamentului Australian a unei placi permanente in memoria celor 38 de australieni aflati pe zborul MH-17 de anul trecut , pe care se afla numele celor 38 de victime.(Imaginea de mai jos)

Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti cei care au pierit acum un an si sa ne ocroteasca si pe noi.





















***


Tony Abbott


We remember the tragedy and atrocity of MH17, honouring the dead and acknowledging the suffering of their families




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu