vineri, 27 mai 2016

Ziua Românilor de Pretutindeni la Ismail, Sudul Basarabiei










COMUNICAT DE PRESĂ


Ziua Românilor de Pretutindeni la Ismail, Sudul Basarabiei
Pentru a marca Ziua Românilor de Pretutindeni în Sudul Basarabiei, Ucraina, un eveniment cultural deosebit, organizat de către Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, va avea loc, în data de 30 mai 2016,  la Universitatea Umanistă de Stat din Ismail.
Programul manifestărilor va cuprinde proiecția coproducției cinematografice româno-luxemburgheză „Nuntă în Basarabia” (2009), în regia lui Nap Toader, un recital de poezie și un spectacol de muzică folk românească susținute de studenții de la Universitatea din Ismail, precum și un spectacol de dans popular, susținut de Ansamblul „Dor Basarabean” din Erdek-Burnu.
Evenimentele sunt destinate comunității de români din Bugeac și au drept scop cultivarea sentimentului de apartenență la neamul românesc și al simțului de unitate identitară prin organizarea unor manifestări concomitent cu români din întreaga lume.
Acțiunile culturale sunt organizate de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Asociația Național-Culturală a Românilor din regiunea Odesa „Basarabia”.
Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai, respectiv în 29 mai anul acesta.



24 mai  2016
Departamentul de Comunicare,
Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi“ pentru Românii de Pretutindeni, Ministerul Afacerilor Externe
Telefon   004 021 310 26 98,
Fax         004 021 310 15 36
Email comunicare@ieh.ro şi office@ieh.ro
www.ieh.ro


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu