miercuri, 26 decembrie 2018

Doar pentru un zambet ! + Adevărata origine a vălului islamic.....!





MOTTO–uri
Doar pentru un zambet !
MOTTO–uri


   - Când ești mort, nu simți nimic, suferă doar cei din jurul tău. Când ești prost, este la fel.

- Dacă ești deștept, poți s–o faci pe prostul, invers nu.

- Vârsta de peste 65 de ani are avantaje și dezavantaje: nu vezi literele de aproape,  însă îi poți vedea pe idioți de departe.

- Universul și prostia nu au limite. Noi le–am atins.

 - Ca să–ți dai seama că ești prost, trebuie să–ți meargă mintea.

 - Cei mai buni sunt bărbații care au absolvit Conservatorul. Doar ei pot înțelege o... sonată! Dacă nu, o pun pe fugă!

- La broaște, ca și la dame, contează doar picioarele.

- Femeile infidele au regrete, dar tot cele fidele regretă mai mult!

Avertisment:
- Rochiile mulate încetinesc circulația sângelui la femei... și o accelerează la bărbați.




Adevărata origine a vălului islamic.....!

Ar fi bine să reamintim care este adevărata origine a vălului islamic. Poate după aceasta femeile vor refuza să îl mai poarte.
Vălul islamic sau burka provine din Mesopotamia antică, din cultul zeiţei Astarte. Pentru a o onora pe zeiţa dragostei carnale, toate femeile, fără excepţie, erau obligate să întreţină relaţii sexuale întâmplătoare în pădurile din jurul templului. Pentru a-şi ascunde identitatea, femeile din înalta societate obişnuiau să se învăluie din cap până în picioare, fiind jenate de statutul temporar de prostituate.
„Când Iuda a văzut-o, a crezut că este o prostituată, pentru că îşi acoperise faţa”.
Mustafa Kemal, supranumit Ataturk reformatorul, primul preşedinte al Turciei (1923-1938), a găsit o cale de a închide gura fundamentaliştilor din acea perioadă. Ataturk a promulgat legea care interzicea purtarea vălului şi care dădea dreptul femeilor să se îmbrace cum doresc, cu excepţia prostituatelor. Acestea urmau să poarte obligatoriu burka pentru a se deosebi de celelalte femei.
Legea lui Ataturk a avut un impact neaşteptat. A doua zi, toate femeile renunţaseră la vălul islamic. Legea lui Ataturk este în vigoare şi astăzi.





Sursa: Prof. Valentina Lupu




Platon spunea: "Până și zeilor le plac glumele".


 În Coran se spune: "Cel care își face prietenul să râdă merită să se ducă  în Rai".

  Iar începând cu secolul al XIV-lea, chiar și comunitatea medicală recunoaște puterea vindecătoare a râsului.

 Cercetarea intensă asupra "terapiei prin râs" a început în momentul în care Norman Cousins a publicat un articol în Jurnalul englez de medicină în 1976. În 1979 acest articol a devenit primul capitol al cărții  Anatomia bolii, în care menționa că în 1964 a fost diagnosticat cu  boala spondylitis (inflamația acută a șirei spinării), cu șanse 1 la 500  de recuperare.Realizând faptul că gândurile negative și atitudinea negativă pot duce la  boală, el și-a dat seama că atitudinea pozitivă poate avea efect contrar. Asa că a plecat din spital și a stat într-un hotel unde a luat doze mari de vitamina C și s-a uitat permanent  la comedii și emisiuni umoristice , inclusiv gen Camera ascunsă. A aflat că 10 minute de râs echivaleaza cu 2 ore de somn fără dureri. Prin asta a dovedit că râsul este cel mai bun medicament și a demonstrat relația dintre trup și suflet.

  William Fry, profesor de psihiatrie la Universitatea Stanford, subliniază că un copil la grădiniță râde în medie de 300 ori pe zi. La vârsta adultă,  media scade la 17 ori pe zi. De unde această diferență? Luăm viața prea în serios? Nu ar fi cumva timpul să învățăm să ne relaxăm?
  Cărțile de dezvoltare personală spun că nu încetăm să râdem pentru că îmbătrânim, ci îmbătrânim pentru că încetăm să râdem.

  Cele cinci simțuri ale noastre nu sunt suficiente pentru o viață ideală. Trebuie să ne folosim de cel de-al șaselea simț: simțul umorului. Umorul nu se referă numai la a spune glume, ci este un mod de a vedea viața.Putem râde de greșelile și suferința noastră. Și putem fi sinceri în legătură cu viața noastră fără a o lua prea în serios.

  Beneficiile râsului sunt nenumărate. De aceea ar fi extraordinar să facem eforturi să râdem pe parcursul zilei. Și desigur, să râdem **CU oamenii, nu DE oameni. Să râdem de ce FAC **oamenii, nu de ce SUNT ei.

  Sa râdem nu numai ca să ne ușurăm greutățile noastre, ci să-i ajutăm și pe cei din jur să treacă mai ușor peste greutăți.


Beneficiile râsului

  1. Când râzi de tine, îi dezarmezi pe cei care vor să râda de tine și eviți posibile confruntări.

  2. Râsul dizolvă tensiunile, stresul, anxietatea, iritația, mania și depresia. După o repriză de râs, experimentăm o stare de bine extraordinară. Și să ne aducem aminte un lucru: dacă nu poți să râzi pe seama unui lucru, nu poți trăi cu acel lucru în viața ta.

  3. Cercetările medicale au demonstrat că râsul întărește sistemul imunitar. Studiul comportamentului și al felului în care creierul afecteaza sistemul imunitar se numește psihoneuroimunologie. Deși încă la început, această ramură a medicinei începe să câștige teren în încercările de a înțelege relația dintre minte și corp.

  4. Râsul reduce durerea prin eliberare de endorfine, care sunt mai puternice decât cantitatea echivalenta de morfină.

  5. Umorul ajută la integrarea celor două emisfere ale creierului: emisfera stângă este folosită pentru descifrarea bancului, iar emisfera dreaptă interpretează dacă bancul a fost sau nu amuzant.

  6. Râsul adaugă savoare vieții.

  7. Simțul umorului atrage dupa sine mai multă productivitate, mai multă comunicare și un joc de echipă mult mai eficient.

  8. Tuturor ne plac persoanele care ne fac să râdem. Cu cât împărtășești mai mult din simțul umorului, cu atât vei avea mai mulți prieteni.

  9. Umorul este echilibrul pentru momentele când trecem prin greutăți.

  10. Râsul este echivalent cu exercițiile fizice (în cantitate mică). E ca un masaj al tuturor organelor corpului.

  11. Simțul umorului te ajuta să accepti inevitabilul, să faci față provocărilor și să ieși din orice situație zâmbind.


   Ziua în care nu ai râs este o zi pierdută. Nu aștepta să te îmbolnăvești ca să practici terapia prin râs! Incepe astăzi prin a te uita la comedii, prin a citi cărți amuzante și prin a schimba glume cu membrii familiei, prietenii, colegii sau cunostințele.


Sursa: George Anca


Gânduri

Viața nu face zgomot. Trece atât de ușor, încât dacă nu ești atent, îți scapă printre degete.

Copiii sunt urmele existenței noastre pe pământ.

Viața este prea scurtă pentru a te grăbi.

Cine dă, nu trebuie să-și amintească, iar cine primește nu trebuie să uite.

Să fii atent la șoaptele vieții, nu la zgomotele ei.

Fiecare vede în ceilalți ceea ce are în inima sa: dragoste sau ură.

Dacă fiecare ar acționa fără gândul recompensei, pământul ar fi un rai.

Patru lucruri pe care le avem mai mult decât credem: defecte, datorii,ani și dușmani. (proverb persan)

Oamenii puternici se ridică singuri, ... încet dar singuri. Cei slabi se ridică pe spatele celorlalți.

Toți doresc să devină campioni, dar bat câmpii și rămân cam pioni!

Netoții caută răzbunarea. Inteligenții lasă destinul să trimită nota de plată.

Sunt trei categorii de oameni pe care nu trebuie să-i uiți niciodată: pe cei care te ajută în momentele dificile, pe cei care te părăsesc în momentele dificile și pe cei care te pun în momente dificile.

Discuție între soți: am fost de acord că familia tradițională este formată din soț și soție. Atunci ce caută maică-ta în familia noastră?

Sunt oameni cu care îți pierzi timpul și oameni cu care îți pierzi noțiunea timpului. 

Chestiune de opțiuni...

Matematica îți poate salva viața dacă eviți trei accidente geometrice:cercurile vicioase, triunghiurile amoroase și capetele pătrate.

Viața îi pune în genunchi pe cei puternici, pentru a le demonstra că se pot ridica singuri. Pe cei slabi nu-i atinge, deoarece ei stau toată viața în genunchi.

Pe vremea lui Ceaușescu țara era în curs de dezvoltare, acum este în curs de dispariție.
  
Să nu crezi niciodată ce auzi despre o femeie. Zvonurile vin de la bărbații care nu o pot avea sau de la femeile care nu o pot concura.
  
În timp ce bărbații se laudă cu lucruri pe care nu le-au făcut, femeile păstrează amintirile pe care nu le vor povesti niciodată.
  
Nu regreta nimic din viață, cu excepția a ce nu ai făcut.
  
Dacă te-ai însurat din greșeală, măcar amanta alege-o cu grijă.
  
Arta de a trăi frumos: cuvântul ceartă să-l transformăm în ce artă!

Cel mai important lucru pe care l-am învățat de la viață este că mai am multe de învățat ...

Lasă viața să te surprindă, nu putem controla toate lucrurile, dar este mai liniștitor să le acceptăm.

Probleme, neajunsuri sau oameni care nu se plac vor fi tot timpul, dar contează să nu le dăm mai multă importanță decât este necesar.

Nu ai cum să știi dacă persoana cu care vorbești este sinceră. Deci nu lăsa pe nimeni să-ți știe problemele. Sunt doar curioși, nu binefăcători.

În viață este necesară și vremea rea. Numai așa vezi cine este dispus să împartă umbrela cu tine.

Unii citesc și adorm, alții citesc și se trezesc...

Prietenia și iubirea se simt, nu trebuie demonstrate.


Sarbatori cu drag - cu cei dragi!


*


O pereche (soţ-soţie) de vârsta a treia şi ceva, după o consultaţie geriatrică, primeşte ca sfat de la medicul curant să-şi noteze ce au de făcut, pentru a compensa, astfel, memoria care începuse să se deterioreze.
Într-una din zile, în timp ce se uitau la TV, bătrânelul se ridică din şezlongul său pentru a merge la bucătărie. Soţia îi spune:
- Adu-mi şi mie o cupă cu îngheţată, dar notează-ţi, să nu uiţi!
- Nu e nevoie, doar ţin minte!, răspunde soţul ofensat .
- Stai, mai pune în îngheţată şi nişte zmeură, notează-ţi!
- Nu e nevoie etc...
- Încă ceva, pune deasupra şi o linguriţă de frişcă şi mai rade şi puţină ciocolată pe deasupra; şi notează-ţi, să nu uiţi!
- Nu notez nimic, doar ţin minte atâta lucru!, spune soţul, din ce în ce mai iritat că e întors din drum şi apostrofat de fiecare dată.
După vreo 20 de minute, bătrânelul iese din bucătărie cu un platou pe care aşezase frumos felii de caşcaval, şuncă şi ouă fierte, pe care îl pune victorios în mâinile consoartei. După ce se uită la platou, bătrânica explodează:
- Vezi ? Ai uitat ceapa! Şi doar ţi-am spus să notezi!!!...

Nivel de trai
La început de primăvară se întâlnesc doi pensionari:
- Ce mai faci?..aşa-i că şi tu aştepţi cu nerăbdare vara?
- Daaa, atunci măcar nivelul de trai va fi mai ridicat cu 50%, răspunde celălalt.
- Cum adică cu 50%?
- Păi iarna am răbdat de frig şi foame. Vara ne va fi numai foame.

Crăciun
La mijloc de decembrie trei pensionari stau la cafenea şi se uită cum ninge cu fulgi mari, iar oamenii aleargă pe stradă încărcaţi cu pachete de Crăciun.
Primul zice:
- Şi totuşi, e lucru bun Crăciunul acesta...
Al doilea spune:
- Da, dar sexul e mai bun!
Al treilea spune:
- Da, dar Crăciunul este mai des.

Distractie de pensionar
Oamenii tineri, care încă muncesc, mă întreabă din când în când, ce fac cu timpul meu liber acum, că sunt iesit la pensie... Ziua trecută am fost prin centru la cumpărături. Am intrat într-un supermarket pentru 5 minute, ca să-mi cumpar o pâine. Când am iesit, un politist scria o amendă pentru parcare în loc nepermis.
I-am zis:
- Ce-ar fi să iertati un pensionar de data asta?
El m-a ignorat si a continuat sa scrie amenda.
I-am zis atunci că e un comunist. S-a oprit, s-a holbat la mine si apoi a început să scrie alta amendă. Am continuat prin a-i spune că e un mâncător de rahat. A terminat si cu a doua amendă si a început să o scrie pe a treia.
Am continuat asa vreo 20 minute. Cu cât îl zgândăream, cu atât scria mai mult.
Nu-mi păsa... Eu venisem cu autobuzul. Barem mă distrez si eu putin la pensie...


Pensionarilor, actuali si viitori….

Câteva întrebãri despre pensionari…..
- Câte zile are o sãptãmânã?
- 6 sâmbete, 1 duminicã.

- La ce orã se culcã un pensionar?
- La trei ore dupã ce a adormit în fotoliu.

- De câti pensionari este nevoie pentru a schimba un bec?
- De unul singur, dar poate dura o zi !

- Care este cea mai mare teamă pentru pensionari?
- Că nu au destul timp pentru a face tot ce si-au propus !

- De ce pensionarii îsi numără banii ?
- Sunt singurii care au timp.

- Cum numesc pensionarii un prânz lung ?
- Normal.

- Cum se descrie cel mai bine pensionarea ?
- O pauză care nu se mai termină !

- Care este cel mai mare avantaj de a merge la studii ca pensionar ?
- Dacă lipsesti de la cursuri, nimeni nu îi anuntă pe părinti !

- De ce un pensionar spune că nu regretă munca, ci numai pe cei cu care a muncit ?
- Este prea politicos pentru a spune adevărul.

- Ce face un pensionar într-o săptămână ?
- De luni până vineri: nimic.

  Sâmbătă si duminică: restul.



Sursa: Prof. Valentina Lupu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu