sâmbătă, 29 decembrie 2018

Viorel Roman - Teocrația ortodoxă moldo-valahă (60 - 66)




Teocrația ortodoxă moldo-valahă (66)

Imperiul Sf. Andrei, Moscova, Lagărul ortodox-comunist, în luptă cu Imperiul Sf. Petru, Roma, Lumea liberă, occidentală, se încheie revoluționar în 1989, în ciuda eliberării exploatării omului de către om a clasei muncitoare si îndobitocirii ei, cu larg caracter de masă, în spatele Cortinei de Fier.
Fără refacerea unității de credință dintre ortodocși și catolici, se instalează însă treptat o nemulțumire generală, lehamite, atât în Est cât și în Vest.
Criza...
La București, cu toata aderarea la civilizația euro-atlantica și președinția de șase luni a UE, discursul naționalist-ortodoxist, antieuropean și xenofob al Partidului unic, din 1938 la putere, FRN, PMR, PCR, FSN, PNL, PSD, nu surprinde.
A revenit aceeași Mărie, cu altă pălărie de după vechea Cortina de Fier, acuma de Argint.
În ciuda tuturora, vizita Sf. Papă Ioan Paul II la București, în anul de gratie 1999, descătușează energii, deschide larg porțile Lumii libere și românii aderă la UE/NATO.
Toți președinții ortodocși moldo-valahi merg în pelerinaj la Roma, depășesc astfel blocajul fanarioților și a regilor germani.
Și, în curând, vine Papa Francisc în România…

https://www.academia.edu/29967067/Papa_Francisc_in_Romania
https://www.academia.edu/36701998/ORTODOXIE_SI_NATIONALISM
http://www.amosnews.ro/ce-asteapta-romanii-de-la-papa-francisc-2016-11-03



Teocrația ortodoxă moldo-valahă (65)

Laura Codruţa Kovesi: “Am solicitat CEDO să constate că mi-au fost încălcate, în această procedură de revocare, anumite drepturi fundamentale, cum sunt dreptul la un proces echitabil, dreptul la apărare, dreptul la un recurs efectiv. 
Într-o procedură în care eu nu eram parte, nu am fost citată şi nu am avut dreptul să îmi fac apărarea, mi s-a aplicat o sancţiune a revocării de către Curtea Constituțională a Romaniei, cu toate că în legea CCR această atribuţie de revocare sau de sancţionare a procurorilor cu funcţii de
conducere nu este prevăzută. Mai mult, a fost o decizie definitivă, ea nu poate fi atacată. 
Doresc stoparea îngenuncherii procurorilor, în acest moment decizia poate fi invocată ca precedent pentru revocarea oricărui procuror care deţine o funcţie de conducere. Prin aceste atacuri se încearcă stoparea independenţei procurorilor şi înlăturarea celor care doresc să continue lupta anticorupţie.“ 
Tudorel Toader, ministrului justitiei, face cu acest prilej o clarificare juridica: “Curtea Constituționala a Romaniei nu judeca oameni, judeca exceptii, obiectii sau conflicte juridice de natura constitutionala. Deciziile Curtii sunt definitive.“ Drepturile catolicului in occident, in Imperiul Sf. Petru, sunt rationale, formale, reci, materialiste, individualiste, pe cand drepturile ortodoxului, la Portile Orientului, in Imperiul Sf. Anderi, sunt duhovnicesti si sobornicesti, colectiviste, informale, idealiste, codificate si in multiseculara traditie a devalmasiei valahe.
Laura C. Kovesi, după ce a atacat la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA, s-a prezentat la Parchetul General şi le-a declarat jurnaliştilor că demersul său nu urmăreşte nici repunerea pe funcţie si cu atat mai putin, nu vizează obţinerea unor despăgubiri materiale, bani, care sa fie plati de la bugetul Romaniei. Este un demers eminamente idealist, dezinteresat, duhovnicesc, sobornicesc in deplina concordanta cu genius loci, cutuma teocratiei ortodoxe moldo-valahe.
In occident, nimeni nu-i deasupra Legii, in orient, cel Ales de Sus, face, este Legea. Romanii la incrucisarea Imperiilor, religiilor, civilizatiilor au parte cand de una cand si de alta.


*

Un comentariu de la inceputul anului 2018, cand ma intrebam:

Demisia d-nei Laura C. Kövesi, din 2013 procurorul şef la Direcția Națională Anticorupție?

DNA, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, combate corupția la nivel înalt, colaborează cu Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, OLAF și e firește sub permanenta presiune a președinților de partide, prim-miniștrilor, miniștrilor, senatorilor, deputaților, baronilor locali etc. ortodocși corupți, care refuza in pectore jurisdictia acquis-ul catolic UE, străina de neam, de cutuma devălmășiei valahe. Un mileniu de incompatibilitate est-vest, dintre ortodocșii și catolicii nu s-a volatilizat la aderarea formala la civilizația occidentală. Cortina de Fier s-a metamorfozat în una de Argint, dar mentalitățile diferire, decalajul est-vest, confruntarea de civilizații incompatibile, confesiuni, concepții politice, juridice se perpetuiază.
Pentru Samuel P. Huntington în cartea sa „Ciocnirea civilizațiilor“, granița est-vest e pe Carpați, la răsărit in mentalul ortodox, justiția e a Puterii, in vest e invers. In afara de acesta realitate milenara mascata în Războiul Rece de ideologii fără Dumnezeu, de care ținem inca seama politically correct, mai este si viziunea lui José Ortega y Gasset,  autorul cartii „Revolta maselor“, care vede că toți purtam masca preotului, doctorului, judecătorului etc., profesii vechi de milenii pe care ne străduim să le îndeplinim, dar nu de rare ori nu facem față, doar masca ne salvează, și că oamenii de rând în lupta lor anevoioasă de a face față nevoilor zilnice sunt în conflict cu intelectualii pe care nu-i înțeleg, îi detestă, de fapt ii urăsc din tot sufletul.
Plecând de de aceste considerente religioase și filozofice, cazul d-nei Kövesi este dupa Huntington atât la frontiera celesta și terestră, ortodoxie-catolicism, stat paralel oriental versus stat paralel occidental, cât și după Ortega y Gasset, la granița conflictului inexoriabil dintre intelectualii, rationali, formalisti, individualisti par excellence de sorginte occidentală și dreptcredincioșii informali, conciliaristi, jerfelnici in est. Suntem în fata unui conflict religios între culturi, civilizații, care n-ar avea nevoie de nici un rechizitoriu în viziunea orientală, ortodoxă moldo-valaha, dacă România n-ar fi aderat la acquis-ul UE, la alianța militară NATO, până la Marea Neagră.

http://bentodica.blogspot.ro/2017/12/stat-de-drept.html 
http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/
http://confluente.org/viorel_roman_1518494438.html
https://admin.over-blog.com/write/89898768
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/01/leviathan/nr.87.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/02/razboiul-dintre-statele-paralele.html
http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/09/statul-roman-stat-mafiot.html

http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2018/02/prabusirea-imperiului-roman-si-destinul-uniuniieuropene.html





Teocrația ortodoxă moldo-valahă (63)

Liviu Dragnea da în judecată Comisia Europeană.


„Această acțiune - Dragnea v Commission Case T 738/18 - sigur că nu are nicio șansă la tribunal, dar o face ca să arate că UE e ceva foarte rău. Din cauza UE, a străinilor, a multinaționalelor, ne e rău nouă, nu din cauza a Tel Drum și a hoților și analfabeților pe care Dragnea îi aduce.“ Victor Ponta
La câteva zile de la preluarea președinției UE, România este reflectată în presa internațională prin acțiunile ”antidemocratice” ale ”guvernului corupților” manevrat de ”stăpânul din umbră”, de Liviu Dragnea. de Cristian Citre, 5 ianuarie 2019
Campanie anti-românească în spațiul UE, de Corneliu Vlad, Curentul, 6 ianuarie 2019
DPA, Deutsche Presse-Agentur: Welt am Sonntag: 
Președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker își manifesta îndoiala că guvernul de la Bucureşti înţelege ce înseamnă să conducă blocul comunitar. România este “din punct de vedere tehnic foarte bine pregătită, dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”.
Frankfurter Allgemeine Zeitung, FAZ: 
Guvernul român atacă fundamentele democraţiei prin demontarea statului de drept şi retorica sa antioccidentala tot mai sălbatică si daca va reuşi să-şi impună întreaga agendă, din statul de drept nu va mai rămâne în România decât o ruină.
Der Spiegel, Hamburg: 
România se află în mijlocul unei crize de stat și Bucureștiul preia președenția Uniunii Europene, în timp ce mai mulți politicieni condamnați pentru corupție plănuiesc să-și legifereze propria grațiere.
Neue Zurcher Zeitung, NZZ: 
Liviu Dragnea este promotorul controversatelor modificări aduse legilor Justiţiei şi Codurilor penale. Statul de drept este ameninţat şi sabotat din cauza intereselor grupului de corupţi aflat la putere. Guvernul corupţilor prezidează Consiliul Uniunii Europen.
Financial Times, FT: 
Într-una dintre cele mai sărace regiuni, conacul lui Liviu Dragnea, cu teren de tenis și piscină, este
un monument al culturii imunității. … în iunie, Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate închisoare pentru abuz de putere … Dragnea a făcut recurs … Olaf, agenția de audit a UE, DNA, susțin că Tel Drum a fost un vehicul prin care Dragnea și-a îmbogățit familia …
New York Times, NYT: 
România, luptând cu Uniunea Europeană, se pregăteşte să o conducă într-un moment crucial. Guvernul ia în considerare acordarea amnistiei pentru persoanele condamnate pentru corupţie. Dragnea: „România nu va mai accepta să fie tratată ca o ţară de mâna a doua”. Viorica Dăncilă spune ca guvernul e mustrat mereu „pentru că suntem o țară din Europa de Est.“
VR: 
Daca "O minciuna spusa de o mie de ori ramane minciuna, in schimb o minciuna spusa de un milion de ori se transforma in adevar“ (J. Goebbels?), atunci frustrarea lui Dragnea si Dancila, ca Romania e o tara de mana a doua, din Estul ortodox al Europei, mereu privita de sus din Vestul catolic, ca exista un dublu standard mereu defavorabil lor, e justificata.
De un mileniu s-au spus atatea enormitati si s-au creat atatea prejudecati, in Vestul catolic despre Estul ortodox, si invers, mai ales de la Vlad Tepes la Nicolae si Elena Ceausescu, ca inca cateva despre coruptia, abuzurile, dupa acquis, nu insa dupa devalmasia valaha, cutuma autohtona, a cuplului Dragnea / Dancila, nici nu mai conteaza, nu mai atarna greu in balanta. 
Oricum exista un dublul standard.
De la Marea Schisma, 1054, la Conciliul Vatican II, 1965, ortodocsii si catolicii se excomunicau si erau quasi programati sa veda paiul din ochiul celuilalt, nu insa barna din ochiul lui. De aceeia cand Dragnea da in judecata Europa occidentala / UE, el se bazeaza pe teocratia ortodoxa moldo-valaha, care ii da deja castig de cauza, indiferent de acquis-ul catolic, si ii va creste astfel sansele de a fi ales in acest an si Presedinte, seful al Statului si Bisericii nationale.

https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
http://melidonium.ro/2016/12/12/viorel-roman-romania-2017/
https://revistasingur.ro/eseu/9581-viorel-roman-antioccidentalism.html
http://www.clipa.com/a6208-STATUL-SI-BISERICA-2014-%E2%80%93-UN-DIALOG-CU-IONOLTEANU-2.aspx



Teocrația ortodoxă moldo-valahă (64), opinii
SC: Resuscitarea unor clișee ale național-comunismului de tip ceaușist, egalitatea în drepturi, neamestecul în treburile interne, cercurile imperialiste etc., în perioada în care România este în poziția fără precedent în istoria sa de „conducător”, chiar dacă doar formal al UE, al civilizației „catolice”, dacă vrei, este o situație hilară, care confirmă influența perpetuă a ceea ce numești tu „teocrația ortodoxa moldo-valaha”. „Eterna și fascinanta Românie” - cum s-ar zice.
LA: Nu zic că România nu este stat mafiot, dar, pentru cine a mai urmărit revista România Mare, acest domn (VR) a început să devină plictisitor prin repetarea la infinit a unor idei enervante. Că spaţiul nostru se numeşte comunisto-ortodox, că devansul economic al României este cauzat de apartenenţa la ortodoxie …
VN: Chiar dacă si noi doi nu ne prea avem la suflet, nu mă pot abține să nu reacționez.  
Nu numai vestul descoperă o țară coruptă până în măduva oaselor, care nu știe, dar nici nu vrea să se guverneze singură, care exportă numai scandaluri și gafe de proporții, guvernată de mafioți care sfidează fățiș clubul select al țărilor din care face parte, care nu respectă regulile UE la care a achiesat, care refuză banii europeni numai pentru a reuși să fure din propriile proiecte aranjate cu … parandărăt, împotmolite de treizeci de ani, o țară condusă de guvernanții cel mai puțin competenți, agramați și repetenți în școlile făcute cu diplome false, inclusiv la fără frecvență, o țară care a devenit de ani buni „oaia neagră” a Europei, o țară în care nu s-a construit nimic trei decenii, dar s-a jefuit încontinuu! 
Aceeași lideri pesediști din prezent, care își bat joc de un popor întreg, acuză Europa și mass-media internaționale că „atacă” România, că se desfășoară o campanie de denigrare la adresa țărișoarei noastre, că nu sunt lăsați să guverneze numai pentru binele, vezi Doamne, al românilor. Păi cum să nu critici o asemenea țară, dacă ai atâtea argumente, iar lista nu este epuizată. Cum să nu răspunzi la „Europa, Soros, ne vrea răul”?, la ideea că împotriva tari se desfășoară o campanie de denigrare.
Situația internă dezastruoasă nu se reduce la Dragnea, Dăncilă, Vâlcov ș.a., ci și milioanelor de români care stau în spatele lor, ținuți într-o stare de totală nesiguranță a zilei de mâine, de lipsă de educație, care așteaptă să-i voteze din nou, după ce aceștia le vor da și lor în plus la salariu sau pensie vreo sută de lei, firmituri oarecare...
Dacă Dragnea va fi ales anul acesta președinte, atunci acest popor merită și trebuie să sufere și mai mult în continuare, putând fi comparat cu un câine care, după mai mulți ani de ținut în lanț, a fost
eliberat, a dat o raită prin curte, s-a bucurat de libertate în felul lui, apoi s-a întors și s-a așezat cuminte de unde a plecat, așteptând să fie legat din nou … dacă după eventuala participare la alegeri nu v-a câștiga, cu toate aranjamentele Ministerului de Interne pe care tot el îl conduce, acesta va fi primul semn că începem să răspundem la îndemnul „Deșteaptă-te, române!” 
În cazul în care m-ar întreba cineva, în optimismul meu naiv, aș spune: „Dragnea va sfârși urât!”, mai ales din cauza faptului că s-a luat la trântă cu cine nu trebuie - Liviu Dragnea da în judecată Comisia Europeană -, iar pe deasupra este un om bolnav… Glumind, aș mai spune: dacă s-a sfârșit până la urmă mărețul Imperiu Roman, dapăi (sic!) un biet cârciumar din Teleorman, care sfidează o lume întreagă, cât va mai putea conduce prin forță, mituire și șantaj o țară ca România?

https://ioncoja.ro/viorel-roman-romania-stat-mafiot/
https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
www.academia.edu/36701998/ORTODOXIE_SI_NATIONALISM
https://www.academia.edu/31003254/Geopolitica_apropierii_dintre_Ortodoxie_şi_Roma_2

http://www.clipa.com/a6208-STATUL-SI-BISERICA-2014-%E2%80%93-UN-DIALOG-CU-IONOLTEANU-2.aspx



Teocrația ortodoxă moldo-valahă (62)

… se bazeaza pe unitatea de monolit dintre dreptcredinciosi, conducerea superioara de Partid si de Stat, cel Ales de Dumnezeu in simfonie cu Biserica Mantuirii Neamului. 
In orient, Cel de Sus alege, unge un Conducator, care apoi are grija de neam, pentru liber cugetatori, cei de jos, el „este expresia subconstientului colectiv al maselor largi populare“. (Iliescu)
In Romania s-a schimbat numai de ochii lumii Partidul unic cu democratia euro-atlantica, de facto devalmasia balcanica, clientelismul feudal al baronilor locali moldo-valahi au ramas intacte.
Teocratiile euro-asiatice de la Moscova la Mecca, Bangkok la Bucuresti nu pot renunta la unitatea de nezdruncinat, Conducator, parlament, guvern, justitie, simfonia dintre stat, credinta, biserica.
La Bucuresti vedem ca mimarea democratiei Occidentului a dinastiei catolice germane si a presedintilor ortodocsi moldo-valahi nu poate inlocui cutumele Orientului. 
Ce-i de facut? 
In teocratiile euro-asiatice apar spontan grupuri informale, care iau puterea cand cel Ales nu se mai bucura de protectia Celui de Sus, sau de legitimitatea celor de jos, „a maselor“. 
Asa l-a inlocuit la Moscova, Stalin pe Trotzky, Brejnev pe Hrusciov, Putin pe Ieltin, la Bucuresti, Carol pe Cuza, Ana Pauker pe Antonescu, Gheorghiu-Dej pe Pauker, Iliescu pe Ceausescu.
Azi, „Statul Paralel Ilegitim“ este delegitimat de camasile albe (PSD) si nu e decat o chestiune de timp, cand Dragnea il va inlocui pe Iohannis si va cuceri toata puterea.
Ce va face va atunci Occidentul? La Portie Orientului cine calareste un tigru, nu descaleca, cand stie soarta lui Cuza, Zelea Codreau, Antonescu, Gheorghiu-Dej, Ceausescu. Iliescu e la tribunal.
Pe tanarul Heinrich Heine il fascina cum Sultanul turc lasa sa fie strangulat Marele Vizir cu un sal de matase, dar mai ales usurinta cu care gasea mereu altul, fericit sa-i ia locul. 
Teocratie … 

http://www.logossiagape.ro/2018/02/13/viorel-roman-razboiul-dintre-statele-paralele/
http://www.curentul.net/2013/07/20/marile-puteri-si-democratizarea-conducerea-lumii/
https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
https://saltmin.com/2012/02/28/ghinionul-de-a-fi-moldo-valah/
https://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/







Teocrația ortodoxă moldo-valahă (61)


Draga Viorel, 

ce sa zic altceva doar ca esti un Don Quijote al romanilor. Te lupti cu mori de vant care sunt deja stricate, nefunctionabile.
Eu nu conosc mare lucru despre Valahia si Moldova, doar despre Banat si Transilvania, aceste doua provincii care intotdeauna au fost mult mai aproape de Vest (austrieci, nemti, francezi) decat de Est (rusi, greci, turci).
Dupa Unirea Tarii Romanesti cu Moldova si concentrarea puterii la Bucuresti, o coruptie de tip oriental a fost acceptata si promovata mai intai in Romania aceea si apoi si dupa Marea Unire cu Transilvania.
Romanii sunt buni, indulgenti si, in general, needucati social-politic. Sunt si credinciosi si religia ai tampeste si ai subjuga si mai mult.
Sunt sceptic ca Unirea cu Roma va schimba ceva, daca nu Romanul autohton se schimba si nu mai accepta Coruptia si Imoralitatea politicienilor.
UE cunoaste ce zdrente de politicieni avem, dar nu intervine deoarece starea din Romania convine celor ce vor sa o foloseasca pentru interesele lor.
Mie, dupa 5 decenii in Vest, imi place Romania cu defectele ei, deoarece in comparatie cu neamtul, ungurul, francezul, austriacul, englezul sau scandinavul, prefer Romanul, asa bleg si bun si rau cum e el, dar cu suflet. Vesticii sunt decerebrati si despiritualizati, o masa mare de idioti inganfati, fara motive! La Multi Ani! D


Dragul D, 

si eu am trait mai mult in occident decat in tara, cinci decenii. Cunosc materialismul si relativismul, care produc decerebrati si despiritualizati, dar am intalnit si oameni de inalta tinuta intelectuala si morala, care in afara de o modestie aleasa, aveau un fel de camuflaj, necesar azi.
De la ei am învățat multe, în afara de camuflaj de care Don Quijote e oricum incapabil. Pe de altă parte, profesia universitară m-a împins în agora unde continui un discurs cu tradiții multiseculare - religie și societate, credință și rațiune -, și de aceea este, după mine, cât se poate de inofensiv. 
Intr-adevăr, încă nu m-am obișnuit, și e prea târziu să mai încerc, că nu-i chiar atât de simplu și cred în minuni, ca morile de vânt ale ortodocșilor moldo-valahi nu-s stricate ireparabil. 
Ca si tine, un prieten ma surprinde tot zilele astea: „Cand VR vrea sa socheze, imi zic, conciliant, ca glumeste, dar cand spune ceva temeinic, o face mai subtil si mai devastator ca oricine.“
Tu vezi partea goală a paharului, eu cea plină.
Tu crezi că va fi tot mai gol, eu, tot mai plin.  
Cu cele mai bune urări de an nou 2019 
și ”La mulți ani”, al tău devotat, 
Viorel

https://www.academia.edu/37507652/..._secretul_occidentului_..._viorel_roman.pdf
http://www.asiiromani.com/teocratia-ortodoxa-moldo-valaha-1-19/




Teocrația ortodoxă moldo-valahă (60)

… a binecuvântat dictatura de dezvoltare ortodox-comunistă. Cu ajutorul ei a lichidat orașul parazitar xenocrat, Biserica Unita cu Roma din Transilvania și a reorientat cu forța 2.000 de biserici unite spre București, Moscova.
De aceea, nici nu-i surprinzător că se revine la ceea ce era odată: străini, capitaliști, occidentali, exploatează tânărul și talentatul nostru popor; cercurile reacționare anglo-franco-americane, corporațiile fără neam și țară, băncile blochează dezvoltarea țării.


Dumitru Iliescu, general cu 4 stele din Uniunea Europeana si Alianta militara nord-atlantica:

„V-am prezentat planurile elaborate de partenerii noștri strategici transatlantici și europeni pentru spolierea avuției naționale a României, pentru subjugarea acestui popor, pentru exploatarea pe nimic a muncii cetățenilor ei … cu DNA americanii controlează decidenții politici și administrativi romani, pentru a pune mâna pe bogățiile noastre, pentru a-și asigura o piață de desfacere și pentru a domina o zona geostrategică foarte importantă … partenerii europeni au creat și ei presiune pentru înființarea ANI … și MCV-ul constituie un instrument de presiune … cu aceste structuri și mecanisme, România a fost adusă la tăcere și la ascultare, au reușit să blocheze dezvoltarea țării, crearea unei infrastructuri moderne, a unor obiective economice strategice, fiind în același timp constrânsă să le dea pe nimic resursele și obiectivele noastre industriale, și nu numai. Așa ne-au luat totul, inclusiv pădurile, apele, aerul, și nu în ultimul rând, pământul. … trebuie să rămânem sub cizma lor?“ (Facebook, 17 oct. 2018)

VR:
Să privim și cealaltă parte a medaliei. Sfântul Papă Ioan Paul II, „crestinismul respira cu doi plamani, oriental si occidental“, în vizită la București, deschide larg porțile Europei, face o donație Catedralei Mântuirii Neamului și România aderă la Uniunea Europeană,  Alianța militară nordatlantică.
Cu toate că existau dubii privind compatibilitatea, integrarea occidentală dă roade, dar, fără refacerea unității de credinta cu Roma, apar deja blocaje, nemulțumiri, cum vedem mai sus, de o parte și de alta a Cortinei de Fier, azi, de Argint.


Cine are dreptate?

Cei care susțin că românii, care n-au făcut parte din Sfântul Imperiu Roman/Liga crestina, sunt incompatibili cu UE/NATO, sau cei care văd cum milioane de români se simt acasă în Europa și cred că „refacerea unității creștine fără condiții“ (Papa Francisc) deschide noi perspective, generoase, unei generații fără traumele lipsei de mișcare și expresie din fostul Lagăr moscovit?


https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu