marți, 12 octombrie 2021

Al 5lea ARA Zoom eveniment 2021 - 5th Zoom event "Istro-Romanian" Oct 15

 


This is just to remind you of our Zoom event this week on Friday. It is a very specialized event where scholars in the field of lingvistics will present the historical Romanian language: Istro-Romanian. If any of you is interested to attend, or knows someone who might be interested please send an email to Ionut Geoana, the main organizer.

I hope you are well and wish you all the best,

Ileana

---

In Romana

Acesta este o aducere aminte despre evenimentul Zoom (al 5lea de anul acesta) ARA, pe o tema specializata de lingvistica, Istro-Romana. Specialsti in acest domeniu vor face prezentari in engleza. Daca doriti sa participati trebuie sa ii trimeteti un email lui Ionut Geana organizatorul principal al evenimentului ca sa va inscrie si sa va trimeata linkul.

Ganduri frumoase din Los Angeles,

Ileana

 

Ileana Costea, PhD

Professor Emeritus, California State University, Northridge

ARA Interim President










COMENTARII:


Mult Iubită Doamnă Prof Univ. Dr. Ileana Costea,

Mult Stimate Domnule Conf. Univ. Dr. Ionuț Geană,

 

 Vă mulțumesc din suflet pentru acceptul meu ca audient, la

,,Atelierul de lingvistică istro-română”, 15 Oct. 2021, de sub egida prestigioasei ,,ARA” în colaborare cu Universitatea  București, Facultatea de litere.

Am avut bucuria de a-i auzi, virtual, pe  frații noștri români din Croația și Serbia și de a  vedea câteva imagini din viața lor, dar mai ales evoluția graiului lor în condițiile istorice date, prezentate de o pleiadă de cercetători români și străini.

Am fost impresionată de volumul de muncă și dăruirea cercetătorilor care au prezentat materiale.

Nici un popor nu se poate mândri cu o asemenea împânzire pe care au făcut-o dacii și urmașii lor, noi românii, care am presărat peste tot din calitățile și munca noastră. ( Noi nu am înființat colonii prin uzurpare, ci am fost mereu pozitivi.)

Este minunat că prin limba engleză circulă înaltul nivel de studii și cercetări din România și din enclavele românești din lume, în cazul acesta în lingvistică, dar dacă cercetăm paleta cunoașterii, afirmăm: și în alte domenii, cu toate restricțiile vieții  care ni se ,,opun” l

 

Cu mii de mulțumiri și deosebită stimă,

 jng. Melania Rusu Caragioiu,

 (Ambasador al Limbii Române, STARPRESS și ,,Armonii culturale”, bibliotecar fond documentar. periodice și carte românească și străină veche, BJT-Timișoara, 1974-1988)






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu